PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706209}

Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 186 tys. ocen
7,5 10 1 186328
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Joe Russo i Anthony Russo, reżyserzy filmu "Kapitan Ameryka 3" udzielili wywiadu, w którym
zapowiadają jeszcze lepszą produkcję niż "Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz".

Kapitan Ameryka 3" ma jeszcze bardziej zmienić kinowe uniwersum Marvela, niż "Kapitan
Ameryka: Zimowy żołnierz". Reżyserzy mówią, że Kevin Feige ma ten film rozplanowany w głowie
od jakichś 10 lat, bo przeważnie studio Marvel planuje swoje widowiska z wieloletnim
wyprzedzeniem.

Zapowiadają, że w centrum "Captain America 3" jest pomysł, który ma ogromne znaczenie dla
całej serii filmów. Kevin Feige przedstawia im ten plan, a od nich zależy, jak go zrealizują.
Uważają,że plan Marvela jest bardzo klarowny i wszystko jest świetnie ze sobą powiązane. Na tę
chwilę więcej szczegółów nie wyjawili.

Czytaj także: Czy w "Avengers 3" pojawią się Strażnicy Galaktyki?

Christopher Markus i Stephen McFeely, którzy pracowali przy "Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz"
tworzą scenariusz "Captain America 3". Nie chcą potwierdzić, czy Hawkeye się w nim znajdzie, ale
obiecują więcej akcji Falcona (Anthony Mackie).

"Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz" również miał kluczowe znaczenie dla serii filmów. W nim też
doszło do zamknięcia organizacji T.A.R.C.Z.A., która odgrywa w kinowym uniwersum ważną rolę.

Przypomnijmy, że kinowe uniwersum Marvela to seria filmów powiązanych ze sobą fabularnie i
osadzonych w tym samym świecie. "Captain America 3" zadebiutuje 6 maja 2016 roku. A
najbliższy film serii to "Avengers: Age of Ultron", który pojawi się w maju 2015 roku.

użytkownik usunięty
wort801

Coś Ci się źle zaznaczyło

Chyba wiem co :)

użytkownik usunięty
wort801

:-)

ocenił(a) film na 8
wort801

Civil war czy co?

wort801

Dzisiaj coś czytałem że niby Punisher się ma pojawić ale to nie pewne jest

ocenił(a) film na 10
scorpion6

mozliwe bo punisher od niedawna nalezy do marvela

Marvel_Studios_3

Ja jestem zawiedziony bo w A2 nie będzie Falcon'a ale Iron Patriot ma być tylko mam nadzieje że będzie miał nieco większą role, chodźby taką jak w IM 2 czy 3, a nie że sie na początku filmu pokaze i gdzieś wyjedzie, wg do bani że go w pierwszej części A nie było on by świetnie pasował to takiej inwazji :)

ocenił(a) film na 10
forni1

niestety musze cie zmartwic bo iron patriot w avengers 2 bedzie mial mala role zagra pewnie na samym poczatku i moze jeszcze na koncu

Marvel_Studios_3

no niestety );

ocenił(a) film na 8
wort801

Kogoś uśmiercą, kogoś zastąpią, ktoś nowy dołączy, ktoś odejdzie, zmiany do przewidzenia