Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Kapitan Ameryka

ocenił(a) film na 10

Jak myślicie czy w tej części Kapitan Ameryka zginie tak jak było w komiksie?

feliks35

Bardzo możliwe że zginie .

ocenił(a) film na 10
feliks35

Oby nie :p.

ocenił(a) film na 8
AkaraBruce

Oby tak.

feliks35

Według mnie to jest więcej niż pewne, że kapitan ameryka zginie w civil war. Mam nadzieję tylko, że nie zrobią takiej tandety jak w komiksie, gdzie zabił go przypadkowy snajper. Jednak kulka wystarczyła by go uśmiercić. Aż dziwne. Taki heros, który w komiksach nawet młotem thora potrafił władać ginie od jednej kuli ?
Temat jest ciekawy i warto byłoby go rozwinąć.
Dodatkowo "za" śmiercią kapitana przemawia wprowadzenie Winter Solidera, który jak wiemy w komiksie po śmierci Rogersa staje się nowym kapitanem. No i najnowsze komiksy o kapitanie mówią, że rogersa po śmierci ożywili... Z thanosem rogers na pewno nie będzie walczyć, więc wg mnie Civil War to ostatnia część w której zobaczymy Rogersa.

Zgrywus90

Owszem, Kapitan ginie. Ale ma już swoich następców. W chwili obecnej rozważane są dwie postacie: Bucky przejmujący tarczę po Rogersie bądź... Falcon.

ocenił(a) film na 8
Zgrywus90

Podejrzewam, że zginie zastrzelony przez Crossbones'a a Bucky przejmie jego tarczę. Co do jednej kuli to Zimowy Żołnierz postrzelił Kapitana kilkukrotnie i ,,omal" nie zabił, więc wciąż jest tylko człowiekiem, a pocisk ze snajperki w lewą pierś może go zabić. Evans nie ma kontraktu na kolejne filmy i sam chciał odejść, więc jego śmierć podgrzeje tylko Uniwersum.

ocenił(a) film na 8
Kofwit

Evans ma kontrakt na jeszcze jeden film - podpisał na 6 filmów: czyli 2 razy Avengers i 3 razy Captain America, zostaje jeszcze jeden film ( bo ten krótki występ w Thorze się nie liczy ).

collider.com/chris-evans-marvel-contract/

ocenił(a) film na 8
jokerkara

To sorry, bo myślałem że miał kontrakt na 5 czyli po trzy Kapitany i dwa Avengersy.

ocenił(a) film na 8
Kofwit

Nie ma za co:) A tak na serio - to wcale nie wyklucza tego, że Steve Rogers nie zginie w Civil War. Zawsze będzie możliwość, że jakoś go wskrzeszą do jeszcze jednego filmu, albo dadzą jego występ na zasadzie retrospekcji.

ocenił(a) film na 8
jokerkara

Raczej retrospekcje, ale przyznasz że śmierć Rogersa byłaby mega promocją dla uniwersum Marvela.

ocenił(a) film na 8
Kofwit

Pewnie, że tak - i było by to zgodne z komiksem. Z drugiej strony fakt podzielenia na dwa odcinki 3 części Avengers każe przypuszczać, że pomiędzy tymi filmami wydarzy się coś ważnego. A co by lepiej zakończyło pierwszą odsłonę trójki niż śmierć któregoś z bohaterów? Niech ten czas szybciej leci, bo chcę już, w tej chwili zobaczyć te wszystkie filmy i wiedzieć jak to się rozegra.

ocenił(a) film na 8
jokerkara

Pierwsza część najpewniej będzie się kończyć skompletowaniem rękawicy.
Potem dostaniemy GotG2 (czyżby powrót na ziemię?) i Inhumansów, którzy są oryginalnie powiązani z Tanosem.

jokerkara

Tez bym chciala juz zobaczyc wszystkie filmy :) Moze trzeba sie wziac za budowanie wehikułu czasu? :) hahaha

ocenił(a) film na 8
mania19

Ja już swój buduję od dawna, jak już go zmontuję to zabieram Cię ze sobą i lecimy oglądać te wszystkie filmy.

jokerkara

Jak Ci bedzie brakowac jakichs częsci to daj znac cos skołuje :D

Zgrywus90

Strzelał nie "przypadkowy" snajper tylko Crossbones. I nie, jedna kula go nie zabiła. Dobiła go Sharon Carter, która miała wtedy wyprany mózg.

ocenił(a) film na 8
Zgrywus90

Ale w komiksie o to chodziło. Liczyło się zdarzenie nie sprawca. Pominę, że sprawcy znani byli ;)

ocenił(a) film na 8
Zgrywus90

On nie zginął, tylko wstrzyknięto mu substancję kyóra go uśpiła i Red Skull chciał przenieść swoją duszę do ciała Rogersa.

ocenił(a) film na 8
Zgrywus90

Licze ze Tony sprzeda mu death blowa

ocenił(a) film na 9
Zgrywus90

To, że Kapitan zginął od kuli snajpera pod budynkiem sądu było ważnym symbolem, a poza tym ciągle jest projekt Tahiti który już wskrzesił Coulsona

ocenił(a) film na 8
feliks35

I zastąpi go kolejny aktor, a tego aktora kolejny i kolejny.... ale wtedy prawdopodobnie już będę miał 60 lat i będę wspominał sobie filmy z VHS i gówno mnie będzie obchodziło czy Spiderman pojawi się w Civil War VII czy nie

ocenił(a) film na 7
katedra

Mam nadzieje ze tak ale coś mi mówi ze te negocjancie z sonym dotyczyły spajder-vers.

feliks35

Sądzę, że jednak to się nie wydarzy, ponieważ jest on na tyle ładny że szkoda by było zniszczyć jego piękną twarz. Tą wypowiedz zrozumiałam w ten sposób że jest on nieśmiertelny i nie umrze w sposób tragiczny lub naturalny. A nawet jeśli zginie to i tak ja go ożywię. Pozdrawiam. :)

ocenił(a) film na 9
feliks35

Kapitan nie zginie a jak juz to najwyzej jakos to bedzie upozorowane bo Evans ma kontrakt na jeszcze jeden film Avengers czyli 3 czesc.

feliks35

Będą jeszcze 2 części avengersów a w fragmencie tego z 2017 widać kapitana

Kajka12

A jaki fragment masz na mysli? Mozna link?

mania19

Przez chwilę krążył po sieci mini fragment "podobno" avengersów 3 ale to jednak fanmade,

ocenił(a) film na 10
feliks35

mam nadzieję że nie ;/

użytkownik usunięty
feliks35

Na 99% nie

Potwierdzam 99% http://geektyrant.com/news/chris-evans-confirms-avengers-infinity-war-appearance -and-talks-contract-extension

HiddenStone

Dobrze zrozumialam, ze bedzie w dwoch nastepnych częsciach Avengersow?

mania19

Tak.

ocenił(a) film na 9
HiddenStone

Może będzie tak, że zginie ale SHIELD za pomocą projektu Tahiti ożywi Rogersa (podobnie jak Coulsona).

ocenił(a) film na 8
mistrz_sheldon

to jest pewne? Nie do końca rozumiem tłumaczenia po angielsku o jego zmartchwychwstaniu

ocenił(a) film na 9
Anna_95

Nie rozumiem o co chodzi ?