Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Kapitan

ocenił(a) film na 8

Podobno w civil war "umiera", ale potem go przywracają do życia. Nie jest już kapitanem, ale gdzieś sie dowiedziałam, że dowodzi tarczą. To prawda? Rozjaśni mi ktoś może?

ocenił(a) film na 7
Anna_95

W filmowym nie umiera. W komiksowym "umiera", a tarczę i kostium Kapitana przejmuje Bucky Barnes. A SHIELD dowodził Tony, nie Steve :)

Bianka_Lg

Kapitan był dowódcom SHIELD ....mam komiks o tym poza tym w tym linku masz dowód ..
Zawód
żołnierz
agent S.H.I.E.L.D.
dowódca S.H.I.E.L.D.
http://pl.marvel.wikia.com/wiki/Kapitan_Ameryka
Tony był sekretarzem Obrony....

ocenił(a) film na 7
wort801

Przecież Tony z Ziemi-616 (głównego komiksowego uniwersum) został dyrektorem SHIELD jeszcze w trakcie Wojny Domowej (seria CA vol.6) i był nim przez dość długi czas. Sekretarz Obrony nie wyklucza tego, że dowodził SHIELD.

Bianka_Lg

Tak masz racje za dużo tych komiksów się już naczytałem sorry :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Nie no, spoko. Sama aż musiałam zerknąć na komiks, bo myślałam, że coś pokręciłam :P

ocenił(a) film na 8
Bianka_Lg

ale coś czytałam, że kapitana ożywili. To prawda?

ocenił(a) film na 7
Anna_95

Tak, miało to miejsce po tym, jak zginął w trakcie Wojny Domowej, zastrzelony przez zahipnotyzowaną Sharon Carter. Ciało Steve'a przejął wtedy Red Skull, ale z czasem dzięki pomocy Reeda Richardsa oraz Sharon Carter, Steve wrócił do żywych. Ale to było wtedy, tarczę przejął Bucky. Sam zrobił to znacznie później.

ocenił(a) film na 8
Bianka_Lg

dziękuje za rozjaśnienie. Męczyło mnie to z dobry rok, bo nie wszystko rozumiałam na angielskich forach :)

ocenił(a) film na 8
Bianka_Lg

a i właśnie skąd pewność, że w filmowym nie umiera? Podobno marvel zrobił 2 wersje końcowe

ocenił(a) film na 7
Anna_95

Widziałam na własne oczy, więc raczej mogę być pewna ;)

ocenił(a) film na 8
Bianka_Lg

kurdebełe po co ja to czytałam D:<
jutro dopiero ide na film
no trudno i tak będzie strach