Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186599
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Kosmicznie nudne

ocenił(a) film na 4

Stwierdzam, że przeładowanie filmu akcją sprawia, że zamiast adrenaliny, staje się on nudny. Bardzo nudny.
A te pseudomoralne dylematy bohaterów i inne rozważania... były jeszcze nudniejsze.
Jedyna naprawdę świetna scena, to nawalanka na lotnisku. Super zrealizowane, z poczuciem humoru (zwłaszcza dzięki spidermanowi).
Nie odnajduje się zupełnie w tego rodzaju filmach.

ocenił(a) film na 10
aa2xa

Ale akcji nie ma wcale tak dużo, walka musi być żeby pokazać umiejętności superbohaterów no i sam konflikt jak mówi sam tytuł. To były po prostu dylematy, poczytaj komiks i przekonasz się że tam było jeszcze tragiczniej. Jak się nie wychowało na superbohaterach i komiksach to tak jest

ocenił(a) film na 4
Himiteshu

No racja akcji nie było aż tak dużo... gorzej że te dylematy papierowych bohaterów kompletnie do mnie nie przemawiają.... ja czytałem w dzieciństwie Thorgalla, Hugo i parę innych ciekawych komiksów SF czy Fantasy.

Kiedyś wpadły w mi ręce transformersy czy punisher... pamiętam, że czytał mi to jeszcze tata bo ja średnio sobie radziłem... obaj stwierdziliśmy, że tego się nie da czytać i cały komiks to tylko pretekst do pokazania nawalanki...

ocenił(a) film na 10
aa2xa

Ja wychowałem się na Thorgalu, Spider-Manie i Batmanie