PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706209}

Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 186 tys. ocen
7,5 10 1 185890
7,4 75 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Co myślicie o kostiume ,dobrze go zrobili czy nie?

Bestiaxmen

Świetny, klasyczny, komiksowy. Dokładnie taki jak powinien być.

ocenił(a) film na 10
HiddenStone

Chociaż ja wolę jak Spider ma większe oczy

Bestiaxmen

Komiksowy,klimatyczny.

ocenił(a) film na 9
Bestiaxmen

Moim zdaniem najlepszy z dotychczasowych na ekranie :)

ocenił(a) film na 8
thorin3

Ja uważam że jest trochę za dużo komputera.

ocenił(a) film na 10
thorin3

Mój ulubiony to ten z The Amazing SP 2

Bestiaxmen

Spoko. ;)

ocenił(a) film na 8
davis3

wystawie opinie kostiumowi jak zobaczę go w filmie, na razie nie jestem pewien.

ocenił(a) film na 8
Bestiaxmen

Ci "niby obeznani w temacie" uznają, że wygląda jak w komiksie czyli jest dobry. Abstrahując już od tego,że komiksów o Spidermanie jest n, tak jak wersji jego kostiumu.
Jednak jest zasadnicze ale: on wygląda źle. Cukierkowo, plastikowo, campowo. Kompletnie nie pasuje do ekipy superbohaterów, jest zbyt krzykliwy kolorystycznie. Ok, może tak miało być, bo to najbardziej teen Spiderman, jednak obawiam się,że będzie on po prostu kolejnym śmieszkiem w ekipie superbohaterów, która i tak już jest za duża. Proponowałbym, aby Marvel starał się w końcu opisać swoich bohaterów czymś więcej niż jedną cechą charakteru i jedną mocą i zrezygnował z wciskania ripost i fajnych, luzackich tekstów w usta ludzi, którzy toczą ze sobą walkę na śmierć i życie.

ocenił(a) film na 10
katedra

Chodziło głównie o "jak w pierwszych komiksach". Miało być nostalgicznie, no i jest ;)

Na zdjęciach już nie wygląda tak źle, w wyższej jakości już widać materiał. Mimo wszystko tak, jest kolorowy. Tylko nie tak, jak Kapitan Ameryka w Avengers, który wyglądał po prostu trochę śmiesznie, tylko kolorowo, ale profesjonalnie.

A co do śmieszkowania - myślę, że bracia Russo zagwarantują nam klimat z Zimowego Żołnierza, ale z odpowiednio dobranym humorem - w końcu Iron Man, Ant-Man i pająk do poważnych nie należą. Nie w każdym filmie rzucają denerwującymi sucharami.

I jeszcze o samym Pająku - w komiksach był typowym, irytującym nastolatkiem, który w Avengers był traktowany jak dzieciak. Albo chociażby dokuczliwe teksty, bywał bezczelny - no i tu też, zabrał bohaterowi narodowemu jego symbol ;) To jest Spider-Man, którego ludzie chcą. Sprzeciwy będą, bo są zawsze. Jednak to jest ta najlepsza wersja.

ocenił(a) film na 8
Eryk0201

Jak z każdym superbohaterem.
Raczej cyrkowo i kiczowato.
Można je zrobić poważnie i bez żenady, Mrówka i Pająk nie są jedynie klaunami, którzy rzucają żartami ku uciesze gawiedzi.
Nie wiemy jaka to wersja. Najlepszą byłaby wersja zombie, bo na razie wszystkie były na jedno kopyto

ocenił(a) film na 10
katedra

Wygląda dobrze, takie jaskrawe kolory pasują do Spideya

ocenił(a) film na 8
katedra

A moze poprostu stales sie starym zgrzybialym tetrykiem ktorego fantazja przestala bawic ?? Moze juz czas na rozaniec i miesiecznice z Kaczynskim ???

ocenił(a) film na 10
Bestiaxmen

Fajnie wygląda, jak oryginalny design

użytkownik usunięty
Himiteshu

Dokładnie, kostium w sam raz nawet logo na plecach zbliżone do oryginalnego "okrągłego" pająka.

farm2.staticflickr. com/1557/25654739486_55927ecaa9.jpg (spacje usunąć)

Wyrzutnie sieci też są, więc na plus. A co do oczu, gdzieś widziałem zdjęcie w wysokiej rozdziałce i widać, że oczy posiadają 3 warstwy, oczy się zmniejszają bo nachodzą na siebie właśnie te warstwy (coś na zasadzie obiektywu aparatu, kto wie może to zoom), oryginalnie oczy wyglądają na większe, tak jak na moim awatarze.

ocenił(a) film na 10

Pewnie Stark mu ten kostium zaprojektował

użytkownik usunięty

Awatar zmieniłem także wrzucam 2 linki porównawcze :D

Zwykłe oczy (moim zdaniem) cdn.flutter. co/pulse/uploads/l8aHKasBTGKalBrgUG5B_spider-man-captain-america-civil-war.jpg
Oczy z nałożonymi "warstwami" i.ytimg. com/vi/wmCnXGaPAL8/maxresdefault.jpg

użytkownik usunięty

Pierwszy link poprawiam http: //editorial.designtaxi. com/editorial-images/news-civilwar110316/1.png

Spacje usunac... brak edycji mnie drażni

ocenił(a) film na 9
Bestiaxmen

A mi się nie podoba.Kostium trochę przypomina tą kreskówkę z lat 60 i fajny patent że mu się oczy ruszają,ale to wygląda tak sztucznie że brak mi słów.Najlepszy i bardziej przypominający kostium z komiksów to z The amazing Spider-Man 2