Ciekawi mnie jak wytłumaczą jego brak w Civil War. Jak wiadomo w komiksach w czasie wojny domowej Hulk był w kosmosie, a jak będzie w filmowym uniwersum ? Oglądając Czas Ultrona, właściwie twórcy zrobili sobie furtkę do Planet Hulk. Ostatnim ujęciem w jakim widzimy Hulka jest jego lot samolotem gdzieś w okolicach Fuji. I furtka jest następująca:
Fury stwierdził, że Hulk prawdopodobnie gdzieś wyskoczył z samolotu. A może się później okazać, że Fury miał plan, aby Hulka się pozbyć, po ostatnich zniszczeniach jakich dokonał w bitwie z Hulkbusterem. Myślę, że Hulka w samolocie uśpili, bo był zbyt spokojny. Następnie samolot został przekierowany do jakiejś bazy TARCZY, w której Hulk został zapakowany do statku kosmicznego i wysłany na Sakaar :D Tą scenę mogli by pokazać np w scenie po napisach Dr. Strenga albo ant-mana :)
http://www.comicbookmovie.com/fansites/markcassidycbm/news/?a=120578
tu masz coś ciekawego nie wiem, czy dobrze rozumiem ale to by oznaczało że pojawi się w civil war? Hulk ma być poza tym w strażnikach galaktyki 2 :)
Tak wiem, ale to podobno są spekulacje i niepotwierdzone plotki :P
W civil war hulk nie może się pojawić, bo przecież każdego by tam rozwalił, chociaż ten hulk co w filmowym uniwersum jest to nie jest akurat tak potężny, jak być powinien, ale to pewnie kwestia porządnego zezłoszczenia się :D
Przepraszam że jeden pod drugim, ale ten post dotyczy innego wątku :D
Ciągnąc spekulacje mamy też wywiad z Kevine Feigem, w którym mówi taką kwestię:
-Yeah, where is he? Did he go down into the sea? Is he up in space? On earth?
-We will have to see. We will have to see.
Autor reportażu zapytał go o to, gdzie Hulk teraz się znajduje. Pyta czy poszedł na dno morza, wyleciał w kosmos czy może jest na ziemi, a Feige odpowiada, że będziemy to musieli po prostu zobaczyć czyli dał jakąś taką dozę tajemnicy i kwestia Hulka nadal jest otwarta.
Link do wywiadu:
http://screenrant.com/avengers-age-ultron-kevin-feige-interview-hulk-daredevil-a nt-man/
Zauważ, że w angielskim słowo widzieć wymawia się prawie tak samo jak morze (see-sea). Być może jest to jakaś ukryta wskazówka.