Wielu z nas zapewne już się zastanawiało czy np Thor pokonałby Supermana lub czy Batman rzuciłby na deski Kapitana Amerykę. Ci którzy uwielbiają filmy takie jak Avengers, Thor, Iron-Man czy Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów za pewnie uważają, że to ich superbohaterzy pokonaliby wszystkich. Są jednak też tacy, którzy wolą Mrocznego Rycerza, Legion Samobójców, Supermana czy Powrót Batmana. Trudno ustalić po której stronie jest więcej fanów ale można się dowiedzieć kto w pojedynczych pojedynkach okazałby się lepszy.
Z tego powodu postanowiłem stworzyć forum na którym będzie można samemu zadecydować kto by zwyciężył w pojedynkach, które tutaj zamieściłem. To nowe forum ma dwa zadania:
1. Na tym forum mogą się wypowiedzieć zarówno fani Marvela jak i fani DC Comics. Dzięki temu każdy będzie mógł wyrazić swoje zdanie.
2. Nigdy raczej nie powstanie film w którym zmierzą się lub połączą siły bohaterzy z obu tych stron komiksowych. Dlatego stworzyłem to forum, abyśmy mogli sami zadecydować kto jest lepszy.
Proszę jednocześnie by w swoich wypowiedziach nie "koloryzować" swoich bohaterów. Podam krótki przykład: W jednym z moich przykładów pojawia się taki pojedynek:
Thor VS Arrow
Wynik pojedynku jak dla mnie jest na jedno oko widoczny. Bo co może zrobić człowiek z łukiem przeciwko "bogu"? Nic, ale Ci którzy wolą DC to pomimo tego zagłosuje na swojego bohatera. A przecież każdy mądry wie, kto by wygrał.
Trochę tutaj wyróżniłem Marvela, więc podam przykład taki sam, ale tym razem po stronie DC Comics:
Superman VS Clint Barton / Hawkeye
Ta sama sprawa. Proszę Was, co może zrobić człowiek z łukiem przeciwko człowiekowi ze stali, któremu żaden człowiek nic nie mógłby zrobić. Wynik tego pojedynku też by wydawał się jasny ale fani Marvela zagłosują na swojego bohatera z czystej lojalności. A to forum nie ma takiego celu. Mamy tutaj decydować kto by rzeczywiście wygrał.
Dlatego proszę Was, żebyście Wy podobnie decydowali jak ja. Jeśli wynik pojedynku jest jasny jak słońce to proszę nie stawiać na lojalność bo inaczej ten konkurs nie będzie miał żadnego sensu ;)
A teraz kilka zasad, żeby nie było później żadnych komplikacji ;)
ZASADY GŁOSOWANIA NA FORUM MARVEL VS DC COMICS:
1. Wszystkie pojedynki zostały tak dobrane że obaj przeciwnicy mają raczej równe szanse i tylko większa wytrwałość czy supermoce mogą zadecydować o finale pojedynku. Jeśli któryś z wymienionych pojedynków Wam się nie podoba to bardzo przepraszam, ale jestem człowiekiem i nie potrafię być bezbłędny. Też popełniam masę błędów ;)
2. Proszę oddawać głos tylko na jednego kandydata, gdyż każdy z nich może mieć wielkie znaczenie. Później będę miał problemy z wytypowaniem komu z nich przyznać głos. A źle się będę czuł jeśli sam będę musiał zadecydować komu przyznać zwycięstwo, a w pojedynku będzie remis. Rozumiecie o co mi chodzi. Głupia sytuacja ;)
3. Głosowanie potrwa aż do 1 PAŹDZIERNIKA od dzisiaj. Proszę zdążyć z oddawaniem głosów, bo poterminowych głosów niestety nie będę mógł zaakceptować. Najlepiej jest od razu oddać swój głos, bo później może się okazać że jest za późno...
4. Werdykt postaram się napisać jak najszybciej ale nie wiem ile mi zajmie liczenie głosów, bo wszystko zależy od tego ile osób zagłosuje. Proszę jednak o cierpliwość i zrozumienie. Nie będzie już wakacji więc czasu też nie będzie za dużo. Wiecie, jest nauka, praca i inne ważne obowiązki. Postaram się jak najszybciej napisać ten ostatni post.
5. Głosy oddajemy przez napisanie imienia lub ksywki naszego kandydata. Literki czy numerki nie wchodzą w rachubę. Tutaj proszę o zrozumienie, gdyż tak będzie dla mnie łatwiej i nie będzie później przynajmniej żadnych komplikacji...
6. Ostatnia, najważniejsza zasada: Jeśli ktoś się z kimś nie zgadza, to proszę z tego powodu nie robić żadnych kłótni.v W ten sposób tylko inni będą unikać tego forum, a przecież nie o to nam chodzi. Lepiej stworzyć bezpieczne forum niż się kłócić bez sensu. Ja też pewnie z kimś się nie będę zgadzał, ale nie chcę konfliktu i postaram się uszanować kogoś zdanie nawet jeśli nie będzie mi się to podobało. O to samo proszę Was, użytkowników, którzy jak mam nadzieję zrozumieją o co mi chodzi i postarają się ustosunkować się do zasad tego forum.
No dobra koniec zasad, czas na pojedynki! Wiele jest kandydatów i wiele pojedynków ale tylko połowa z nich odniesie zwycięstwo w swoich walkach. I pamiętajmy, postarajmy się tolerować inne kandydatury. Czas na walkę!
Oto pojedynki:
1. IRON MAN VS CYBORG
2. BATMAN VS KAPITAN AMERYKA
3. SUPERMAN VS THOR
4. HAWKEYE VS ARROW
5. FLASH VS QUICKSILVER
6. BLACK CAT VS CATWOMAN
7. WONDER WOMAN VS SCARLET WITCH
8. VISION VS GREEN LANTERN
9. AQAMAN VS NAMOR
10. HULK VS SOLOMON GRUNDY
1. IRON MAN
2. BATMAN
3. SUPERMAN
4.ARROW
5. FLASH
6. BLACK CAT
7. SCARLET WITCH
8. GREEN LANTERN
9. AQAMAN
10. HULK
Chociaż ja i tak uważam , że takie porównania są bez głębszego sensu.Świat światowi nierówny i w zasadzie mogłoby być różnie (i nie koniecznie dobrane przez Ciebie pary muszą być akurat do siebie adekwatne).Mimo wszystko , przekonamy się.
1. Iron Man
2. Kapitan Ameryka
3. Superman
4. Hawkeye
5. Flash
6. Black Cat
7. Scarlet Witch
8. Vision
9. Aquaman
10, Hulk
Widzę, że ktoś się wypowiedział na moim nowym forum. W takim razie pociągnę to co zacząłem. Teraz druga dziesiątka, ale tym razem troszkę więcej złoczyńców:
11. JOKER VS LOKI
12. THANOS VS DARKSEID
13. BANE VS CROSSBONES
14. DEADPOOL VS DEADSHOT
15. BLACK SPIDER VS SPIDER-MAN
16. ANT-MAN VS BLUE BEETLE
17. FALCON VS HAWKMAN
18. LEX LUTHOR VS NORMAN OSBORN
19. WAR MACHINE VS STEEL
20. PINGWIN VS KINGPIN
11. Loki
12. Darkseid (Thanos bez kamieni jest raczej tak silny jak mutant z klasy 3 w XMen)
13. Bane
14. Deadshot (tu by raczej pasował Deahstroke nie Deadshot)
15. Spider-Man
16. Blue Beetle
17. Hawkman
18. Goblin
19. Steel
20. Kingpin
11 JOKER
12 DARKSEID
13 BANE
14 DEADSHOT
15 SPIDER-MAN
16 BLUE BEETLE
17 HAWKMAN
18 NORMAN OSBORN
19 WAR MACHINE
20 PINGWIN
Z poprzednim było łatwiej. Ale z tym jest nie znacznie trudniej
11. LOKI (Szczerze lubię Jockera, ale jeśli mam być szczery z Lokim nie ma szans nie oszukujmy się Loki jest za silny i jednak jak sobie popatrzymy na mitologię Nordycką w której Loki był Bogiem Ognia i przebiegłości który stał za wieloma intrygami i robił cały Azgart w dupe stwierdzam, że jest znacznie bardziej przebieglejszy od Jockera. Jocker miał by szanse z innym złoczyńcą tu zamiast Lokiego który jest za silny dał bym Carnega (sorry jeśli pomyliłem jego imię. Chodzi mi o tego psychopatę który miał czerwony Symbiot) :)
12. THANOS (zdecydowanie Thanos bo wątpię by nie walczył z nim na całego czyli bez 6 kamieni + sześcianu. A a tak w ogóle to wiecie, że Thanos był Wzorowany na postaci Darkhstara? :)
13. BANE (nie znam tych postaci więc się zdam na opinie ludu)
14. DEADPOOL (jak by to ująć.... DeathShot jest naprawdę świetnym strzelcem i bardzo go lubię.... Ale serio? Wygrał by z Deadpoolem? Jakim cudem skoro 1. Deadpool regenerował się bardzo szybko i nie dało się go zabić. Strzelasz mu w głowę i rozwalisz mózg? Ok zregeneruje mu się. 2. Załamiesz kręgosłup? Z rośnie mu się... Musiał by go wrzucić do wulkanu, ale wątpię by mu się to udało. Deadpool był bardzo chaotyczny w swoich działaniach, że wiele razy jego przeciwnicy myśleli, że on robi wiele rzecz bez sensu. A tak naprawdę ten chaos był tylko odwrucieniem ich uwagi od tego co on tak naprawdę robi. Dlatego stwordzam, że tu DeathShot nie ma szans. Poza tym dlaczego on walczy z taką nie równą dla niego postacią? Przecież DeathShot miał by równe szanse z Punisherem. Deadpool jest wzrorowany na Deathstrouku :)
15. Spider-Man (to jest akurat oczywiste)
16. ANT-MAN (Ant-man jest silniejszy i inteligętniejszy. Świadczy to, że stworzył Ultrona)
17. FALCON ( Też widziałem walkę Falcona)
18. NORMAN OSBORNE (Zielony goblin nie jest najsilniejszym złoczyńcą Marvela. Ale tu leks nie ma szans)
19. WAR MACHINE (War Machine. Wkońcu ma strój zrobiony przez Thonego Starka)
20. KINGPIN (Pamiętam jeszcze z komiksów i starej kreskówki Spider - Mana jak on werbował złoczyńców do zabicia Spider - Man I kupował te wszystkie maszyny a na dodatek pomimo tego, że był super gruby to był silny. A pingwin co mał? Tylko pingwiny I cylinder. To za mało)
1. Iron Man
2. Batman
3. Superman
4. Arrow
5. Flash
6. Catwoman
7. Scarlet Witch (tu by raczej pasowała Wdowa, ale Wdowa chyba się zmierzy z Kanarkiem :)
8. Green Lantern
9. Aquamen
10. Hulk
1. IRON MAN bez dwóch zdań
2. BATMAN. Cap miałby jakieś szanse o ile Batman nie miałby czasu na przygotowanie swojego planu, ale jestem pewien że jego intelekt i analityczny umysł + wyposażenie dadzą mu zwycięstwo.
3. SUPERMAN.
4. HAWKEYE. Jeśli byłby to komiksowy "Green Arrow", to Clint zostałby zmiażdżony.
5. FLASH.
6. CATWOMAN.
7. SCARLET WITCH.
8. VISION. Bez dwóch zdań.
9. AQUAMAN.
10. HULK.
1. Iron Man (pomimo, że bardziej preferuję DC, to akurat Cyborga lubię najmniej z JL)
2. Ciężki wybór. Moim zdaniem to Superman powinien walczyć z Captain'em America...To byśmy mieli "remis" zagłosuje na Batmana, który ma nieocenione wsparcie u Alfreda
3. SUPERMAN
4. HAWKEYE
5. FLASH
6. BLACK CAT
7. WONDER WOMAN
8. Green Lantern
9. Aquaman - najlepszy w JL, a jako fan DC wybór był banalny.. ;)
10. Ciężki wybór..Może być remis? Jeżeli nie to Hulk
11. Jw. ewentualnie Loki
12. Darkseid
13. Bane
14. Remis..Bez dwóch zdań :)
15. Spider-Man
16. Blue Bettle
17. Hawkman
18. Lex Luthor
19. Steel
20. Kingpin
Pozdrawiam :)
1 IRON MAN
2 BATMAN
3 SUPERMAN
4 HAWKEYE
5 Flash
6 Black Cat
7 WONDER WOMAN
8 VISION
9 AQAMAN
10 Hulk
1. IRON MAN
2. BATMAN
3. THOR
4. HAWKEYE
5. QUICKSILVER
6. BLACK CAT
7. SCARLET WITCH
8. VISION
9. NAMOR
10. HULK
Pozwólcie, że ja również oddam swój głos ;). Na początku pierwsza dziesiątka, czyli więcej dobrych bohaterów:
1. IRON MAN
2. BATMAN (Kapitan może walczyć, ale to Batman ma mistrzowskie sztuczki i gadżety ;))
3. SUPERMAN (choć Thor też nie jest słaby ;))
4. HAWKEYE (ciężki wybór, właściwie takie samo uzbrojenie, ale wydaje mi się, że Hawkeye ma więcej rodzajów strzał. Czysty przypadek ;))
5. FLASH (jest szybszy, pokonuje moc prędkości, ale ma jedną słabość: Iris West. To mógłby wykorzystać Quicksilver o ile tamten nie zabrałby mu siostrzyczki ;))
6. CATWOMAN (walki pań są niezwykle interesujące, ale lepiej z popisów akrobatycznych pamiętam tą drugą :))
7. WONDER WOMAN (tutaj stawiam na córkę Zeusa, bo bogini nie da się pokonać, tak samo jak w przypadku Supermana człowiek tego nie zrobi)
8. GREEN LANTERN (w filmie był słaby ale ta moc z pierścienia wydaje mi się być większym atutem)
9. AQUAMAN (krótka decyzja ;))
10. HULK (jest większy, choć wielokrotnie przekonywałem się że wielkość nie ma znaczenia :). Ale ta agresja... tego nie da się powstrzymać, no chyba że go uspokoi Czarna Wdowa ;))
A teraz druga dziesiątka, a więc więcej złoczyńców ;) :
11. JOKER (wiem że Loki ma najpotężniejszą broń we wszechświecie, ale to pan J. jest mistrzem intryg, Nawet taki mocarz jak Loki nie zniszczy jego inteligencji, a wystarczy że Joker zabierze mu pałkę z ręki i Loki będzie bez niej bez szans. Mój ulubiony pojedynek ;))
12. DARKSEID (bardziej obawiam się tego drugiego, choć Thanos też nie jest bez szans)
13. BANE (oboje są silni, ale jeżeli chodzi o inteligencję i spryt, to Bane wali Crossbonesa na głowę ;))
14. DEADSHOT czy DEATHSTROKE (kto jak woli ;))
15. SPIDER-MAN
16. ANT-MAN (pan mrówka jest trochę za mało doceniany ;))
17. FALCON (dlatego że lepiej pamiętam jego sceny walki)
18. NORMAN OSBORN / GOBLIN (Marvelowski mistrz intryg, niemal dorównuje Jokerowi i ta latająca platforma. Najgroźniejszy ze wszystkich złoczyńców Marvela. Czekam na dobrą kreację ;))
19. STEEL
20. KINGPIN (o ile pamiętam w Daredevillu był bezbłędny i trzeba przyznać że heis wykorzystywał na niezłe cacka ;))
Druga dziesiąteczka:
11. LOKI. Mistrz intryg może i owszem, ale należy pamiętać iż Loki posiada świetne zdolności manipulacji i kontroli umysłu. Tutaj byłby prosty stomp dla Lokiego.
12. DARKSEID (Nie wiem czy Thanos posiada Infinity Gauntlet).
13. BANE. Kolejny stomp.
14. DEADPOOL. Czynnik regeneracyjny, większa szybkość, większa siła, większa wytrzymałość....może tylko mniejsza inteligencja, ale nic poza tym. Deadpool stompuje.
15. SPIDER-MAN. stomp.
16. BLUE BEETLE....dlaczego ? gdyż jego zbroja to żyjący pasożyt i ORGANIZM. Dodatkowo zbroja może zmieniać swoją temperaturę. Ant-Man jest bez szans.
17. HAWKMAN. Serio ktoś głosuje na Falcona ? polecam zapoznać się z jego umiejętnościami na Marvel Comics Database.
18. LEX LUTHOR.
19. STEEL.
20. KINGPIN.
1. IRON MAN (Tutaj wszystko zależy od zbroi, którą miałby na sobie Stark, ale stawiam na niego)
2. KAPITAN AMERYKA (Stawiam na Steve’a. Batman może i ma swoje zabawki, ale czasem mam wrażenie, że wygrywa tylko dlatego, że to Batman. A Steve nie raz walczył z dobrze uzbrojonymi przeciwnikami i dawał radę. Poza tym, ma tę swoją super-siłę i niezniszczalną tarczę. Jednym rzutem potrafił przeciąć nią czołg, więc wierzę w niego!)
3. SUPERMAN (Thor może i jest bogiem z potężnym młotem, ale Superman byłby w stanie mu wtłuc. I to jego własnym młotem, co wiemy z crossovera ;)
4. HAWKEYE (Może jest to moje subiektywne zdanie, ale Hawkguy wydaje się być nieco lepszym strzelcem. A nawet jeśli nie, ma znacznie lepsze i bardziej zróżnicowane zabawki)
5. FLASH (Osobiście lepiej znam Pietro, ale Flash zdaje się być szybszy)
6. CATWOMAN
7. SCARLET WITCH (WW może i jest córką Zeusa, ale odpowiednio wyprowadzona z równowagi Wanda spokojnie dałaby jej radę. Ta komiksowa oczywiście. Tą filmową WW zmiotłaby jednym ciosem)
8. VISION
9. AQAMAN VS NAMOR – pasuję, za słabo znam te postaci
10. HULK (Bo to Hulk :P?)
11. LOKI (Loki, bez dwóch zdań Loki. Ma super-siłę, super-wytrzymałość, układy z demonami i jest jednym z najpotężniejszych magów Asgardu. Chyba, że chodziło ci o tę siermięgę z MCU :P?)
12. THANOS VS DARKSEID (Jeśli z rękawicą to Thanos, jeśli bez – Darkseid)
13. BANE (Brock jest silny i potrafi się bić, ale… Hej, ma fajne mięśnie, więc nie wymagajmy od niego jakiegoś super IQ :P)
14. DEADPOOL (Mr.Pool. Lawton może i jest super celnym strzelcem, ale Deadpoola raczej tym nie pokona. A przynajmniej nie na długo)
15. SPIDER-MAN
16. ANT-MAN
17. FALCON
18. NORMAN OSBORN
19. STEEL
20. KINGPIN
Cieszę się, że uzasadniłeś jakoś swoje zdanie i choć ja uważam, że to Batman by pokonał Kapitana Amerykę, to liczę się z Twoim zdaniem ;P
Ja początkowo ciągle uważałem go za słabeusza, ale po "Kapitan Ameryka- Zimowy Żołnierz" zacząłem go szanować i nawet... podziwiać, ale to że ma tarczę to nie pokona tarczy Batmana, a zresztą jego motor nie da przebić Batmobila ;)
Oczywiście każdy ma swoje zdanie ;)
A tak przy okazji mógłbyś swoim znajomym przesłać link tej strony, żeby więcej osób mogło wziąć udział w tym konkursie. Tutaj wstawiam ten link do przesłania ;):
http://www.filmweb.pl/film/Kapitan+Ameryka%3A+Wojna+bohater%C3%B3w-2016-706209/d iscussion/Marvel+VS+DC+Comics,2808797#post_14623872
Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do dalszego obserwowania konkursu i brania udziału w innych moich konkursach jak np ten o spin-offie o Hanie Solo. Proszę, weź udział bo mało na razie osób jest tym zainteresowana...
;). Oto link:
http://www.filmweb.pl/film/Untitled+Han+Solo+Star+Wars+Anthology+Film-2018-71414 9/discussion/Postacie+w+filmie,2797013
"zresztą jego motor nie da przebić Batmobila" - może wyraziłam się niejasno, ale chodziło mi o rzucanie tarczą, nie motorem. Komiksowy Steve jednym rzutem tarczą potrafił przeciąć czołg ( http://static.comicvine.com/uploads/original/11113/111131355/4067849-7722269732- 36618.jpg ) lub opancerzony samochód ( http://i.imgur.com/Ntwstt6.jpg ). Dlatego uważam, że dałby radę jakoś uszkodzić Batmobil. Może nie zniszczyć, ale uszkodzić i to nawet może dość mocno.
Link do głosowania prześlę, ale konkurs o Hanie Solo jednak odpuszczę, bo zupełnie nie znam uniwersum Star Wars.
Rozumiem i bardzo dziękuję ;)
No cóż każdy ma swoje zdanie, ja dalej uważam że Kapitan nie da rady przebić osłony Batmobilu. Przecież Batmobil to nie jest jak czołg Hydry ;). Spójrz jak się zmieniał Batmobil:
http://staredobreczasy.pl/film/filmowe-batmobile-wozy-batmana/
Czyż nie wygląda inponująco?
http://batman.wikia.com/wiki/Tumbler
A tu spójrz: Features i Behind the scenes. Jest po angielsku ale przeczytaj te statystyki a zrozumiesz że zwykły człowiek nie przebije się przez jego Tumblera. A nawet gdyby Kapitan zniszczył Tumblera to zostaje sam Batman, który prawie 10 lat ćwiczył walki wręcz z najlepszymi. I ma jeszcze gadżetów ;) więc wynik tego starcia według mnie jest niewiadomy. Jednak przeczytałem więcej komiksów o Batmanie i lepiej go poznałem, dlatego mój głos oddaje na niego ;)
Batman zmiażdży Rogersa. Tutaj nie chodzi tylko o jego gadżety, ale o mistrzowskie umiejętności z ponad 200 sztuk walki a także o jego intelekt. Btw, w ostatnim "Batman vol. 3 #5" walczył z superbohaterem o pseudonimie "Gotham" któremu udało się pokonać Justice League (bez obecności gacka). A co zrobił Batman ? wsadził do Batmobilu bombę przeciw nadludziom i podłączył "wóz" na autopilota, następnie wygenerował swój hologram w Batmobilu, a na koniec wjechał nim w Gothama (oczywiście zdalnie nim sterując i przebywając w innym miejscu) powodując eksplozję. Genialne. Kto wie czy Batman używałby Batmobila, mógłby użyć Batcoptera, Batplane'a, co mu tylko przyjdzie do głowy. Ewidentnie mógłby także przypiąć nadajniki równocześnie na Batmobil, Batcopter i Batplane a potem nakierować ich na Steve'a, a samemu włączyć się do walki kiedy Rogers będzie osłabiony i użyć swojego następnego planu w celu osłabienia go. Batman mógłby także umieścić w nich swoje "freeze pills" które po zrzucenia na Steve'a zmieniłyby go w sopel lodu (ironia losu). Miałby też szansę na wbicie batarangów w tarczę Capa (z toksycznymi substancjami znajdującymi się we wnętrzu) i doprowadzenia do rozpuszczenia się tarczy. Styl walki Batmana to kombinowanie planu za planem a następnie wykańczanie go swoimi mistrzowskimi umiejętnościami walki. Oto co jest specjalne w tej postaci. Pozdrawiam.
Nie bardzo wiem co skłoniło cię do napisania tej wypowiedzi, ponieważ nie tylko ja zagłosowałam na pana Rogersa i nigdzie nie stwierdziłam, że w Gacku nie ma niczego specjalnego. Uważam tylko, że czasem zdaje się być na ulgowej, że tak powiem pozycji, ponieważ to Batman. Dodam też, że bardziej pasowałby do starcia z IM. I tyle z mojej strony.
Wiele osób będzie tak mówić, ale Batman jest właśnie tak dobry jak się o nim pisze (no prawie). Chciałem jedynie podać argument dlaczego gacek (według mnie) jest faworytem pojedynku. Pozdrawiam.
1. Iron Man
2. Kapitan Ameryka
3. Superman
4. Hawkeye
5. Flash
6. Cat Woman
7. Wonder Woman
8. Vision
9. Aquman
10. Hulk
11. Tylko Joker
12. Thanos
13. Bane
14. Deadpool
15. Spider Man
16. BLUE BEETLE
17. Flacon
18. obaj kiepscy ale Norman Osborn
19. Steel
20. Kingpin
Widzę, że lubisz Blue Beetle ;) Szkoda tylko że nie dostał jeszcze porządnego filmu... ;( ale może niedługo to się stanie odkąd Snyder kręci odrębne filmu o Flashu, Cyborgu czy Aquamanie...
Mam pytanie, czy ten Blue Beetle nie przypomina Ci tego jednego z Bena 10?
http://media.dcentertainment.com/sites/default/files/GalleryChar_1900x900_bluebe etle_52ab9892a51fb8.54714844.jpg
To jest ten z DC
http://static.comicvine.com/uploads/original/14/144196/3194645-6822762250-bXQo.. jpg
A to jest ten z Bena 10
I co sądzisz?
1. IRON MAN
2. BATMAN
3. THOR
4. ARROW
6. BLACK CAT
8. GREEN LANTERN
9. AQAMAN
10. HULK
11. LOKI
12. DARKSEID
13. BANE
14. DEADPOOL
15. SPIDER-MAN
16. ANT-MAN
17. HAWKMAN
18. LEX LUTHOR
19. WAR MACHINE
20. PINGWIN
Dzięki :) wiem, że nie lubisz tego typu konkursów, ale i tak bardzo dziękuję i trzymaj kciuki za Batmana! ;) (he he, zespół #Batman - na hasztak to ja mówię kasztan, nie potrafię się przyzwyczaić to tej nazwy ;))
1. Iron Man - tu raczej nie ma dyskusji ;)
2. Batman - tu może być różnie, ale gdyby Batek zabrał Rogersowi tarczę, to tamten byłby bez szans
3. Superman - choć Thor jest niezły, to jego największy argument, Mjolnir, może być przejęty przez Supermana
4. Hawkeye - posiada więcej specjalnych strzał i chyba lepiej walczy wręcz
5. Flash - Szybszy, regeneruje się, cofa w czasie, coś więcej? :D
6. Black Cat - bo oprócz akrobatyki posiada też moc pecha
7. Scarlet Witch - w razie trudnej walki po prostu może sprawić, że Diana nigdy nie istniała :)
8. Green Lantern - Pierścień daje mu nieskończony zasób broni, choć nie wiadomo, czy zmiana gęstości Visiona nie dawałaby mu przewagi
9. Aquaman - silniejszy, posiada silniejszą moc
10. Hulk - wkurzony jest nie do powstrzymania
11. Loki - Joker w walce jest raczej słaby, jedyna szansa w tym, że jakoś by Lokiego przechytrzył
12. Darkseid - wyjątek oczywiście, jeśli Thanos ma rękawicę
13. Bane - Silniejszy i sprytniejszy
14. Deadshot/Deathstroke - lepsi w walce, wygraliby, ale Deadpool i tak by przeżył :D
15. Spider-man - niesamowicie silny i sprytny
16. Ant-man - zwłaszcza, jeśli zmieni się w Giant-mana :D
17. Hawkman - Lepsze moce, Falcon w zasadzie tylko lata i strzela
18. Osborn - Pamiętajmy, że to nie tylko Goblin, ale także Iron Patriot, potężny jak Iron Man
19. War Machine - tu się kieruję moimi preferencjami, bo Steela nie znam
20. Pingwin - Ma wiele gadżetów i bardziej odpowiada mi jego mafia
Dziękuję za zagłosowanie na tym forum ;) i dzięki za te krótkie wyjaśnienia :)
Może chciałbyś wziąć udział w innym moim konkursie, który dotyczy najciekawszych propozycji wakacyjnych?
Jest wiele kategorii (dokładnie 20, nie zwracać uwagi na te dwa punkty 15 ;), więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Ja osobiście nieco zawiodłem się w tym roku filmami w wakacje ale kilka propozycji było naprawdę bardzo dobrych :)
Tutaj jakbyś chciał wziąć udział to przesyłam link tej strony, gdzie można głosować ;):
http://www.filmweb.pl/film/Legion+samob%C3%B3jc%C3%B3w-2016-725816/discussion/SU MER+PALMS+AWARD+2016,2812186#post_14651182
Mam nadzieję że weźmiesz udział, bo jak na razie nie wiele osób głosowało, więc liczę że może Ty trochę podniesiesz poziom tego konkursu. Proszę tylko przeczytać ZASADY GŁOSOWANIA, bo jest kilka nowych zmian, w tym najważniejsza czyli nowa opcja "TRUDNA DECYZJA" - zobaczymy czy spodoba Ci się ten pomysł ;)
Jeszcze raz proszę o wzięcie udziału w konkursie SUMMER PALMS AWARD, bo im więcej osób weźmie w nim udział tym po prostu lepiej a przy werdykcie mogą być większe emocje ;)
Zatem zapraszam na forum i do głosowania, a ja życzę udanego września, ciekawego repertuaru filmowego no i oczywiście dość dobrych wrażeń, pomimo że trzeba wrócić do pracy...
Serdecznie pozdrawiam,
Optimus_999
1. IRON MAN
2. BATMAN
3. SUPERMAN
4. ARROW
5. FLASH
6. BLACK CAT
7. SCARLET WITCH
8. GREEN LANTERN
9. AQUAMAN
10. HULK
To tyle z Mojej strony. Napisałem tak, jak myślałem. Mimo, że jakoś bardziej lubię DC, to starałem się brać pod uwagę konkurencję.
11. LOKI
12. DARKSEID
13. BANE
14. DEADSHOT
15. SPIDER-MAN
16. ANT-MAN
17. FALCON
18. LEX LUTHOR
19. WAR MACHINE
20. PINGWIN
To już chyba wszystko.