Jak na razie najlepszy z serii traktującej o Avengers'ach. Zdecydowanie. W pełni zasłużona 8. A co do Spider-Mena to fakt w 15 minut kradnie cały film :)) Co mnie bardzo cieszy i z niecierpliwością czekam na Spide'ya.
MCU jest światem Avengersów, a ten film niejako o nich opowiada. Kolega po prostu się niedokładnie wyraził.
Jeśli film Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów nie jest filmem " z serii traktującej o Avengers'ach" to głównymi bohaterami nie powinni być Stark, Rogers, Romanoff, Barton itp. ... chyba że ww. nie należą do Avengers ;) ... i w Wojnie bohaterów nie zostali poddani kontroli z uwagi na wcześniejsze wydarzenia z filmów które nosiły w tytule nazwę Avengers ;0
Wiesz, że praktycznie w każdym komiksie o superbohaterze czy to jest Spider-Man, Thor, Wolverine czy Hulk pojawiają się inni bohaterowie i to się nie nazywa Avengers, prawda?
Spider-Man kolekcjonowałem (nawiasem mówiąc mam bogatą kolekcję) zatem dość dobrze znam ten komiks.
Nie widzę sensu podtrzymywania dalszej dyskusji ale nie chce pozostawić posta bez odpowiedzi. Zatem moim zdaniem filmy ze słowem Kapitan Ameryka (no może z wyj. 1 części) oraz Avengers w tytule są filmami z serii traktującej o bohaterach grupy Avengers.
W każdym razie meritum jest takie, że jest to jeden z najlepszych jak dotychczas filmów z Universum Marvela ;)