PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706209}

Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 186 tys. ocen
7,5 10 1 185890
7,4 75 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Witam. Mam pewne pytanie do tych co bardzo dobrze znają filmy Marwela. Mianowicie w Wojnie bohaterów dowiadujemy się że rodziców Starka zabił Bucky Barnes natomiast o ile dobrze pamiętam w pierwszej czesci Iron Mana to Obadiah Stane przyznał sie do zabicia Howarda Starka
Kolejną rzeczą jest ciotka Pitera Parkera ( przecież o ile pamietam ja z filmow o spider-manie to była to starsza kobieta już) a sam-spider man wyglada jak dziecko nie wspominajac juz o koszmarnym stroju.
I jeszcze pytanie o Zemo. Co to jest za gosc? Jak udalo mu sie uknuc taką intryge i w ogóle?
Mam jeszcze pytanie z calkiem innej beczki. Dlaczego filmy Marvela podzielone sa na fazy?? O co w tym chodzi?? I ile faz ma byc ?

muran_maciek

Obadiah nigdy nie przyznał się do zabicia Howarda. Coś pomieszałeś.
Twórcy postanowili, że tym razem Peter będzie młodszy jak w komiksach i postawili też na młodszą ciocie. A strój rzeczywiście szału nie robi. Mi też się nie podoba.
Zemo był mieszkańcem Sokovii - państewka, które Avengersi zniszczyli w Age of Ultron. Zginęli cywile, w tym jego rodzina, więc Zemo postanowił się zemścić rozbijając drużynę od wewnątrz, co było jasno powiedziane. Jego plan był od początku trochę naciągany, to, że powiódł się dokładnie tak jak sobie go zaplanował było trochę łutem szczęścia. Trochę w tym fabularnych dziur.
Co do fazy, to nie chce mi się tego tłumaczyć. Masz to wszystko ładnie opisane na Wikipedii pod hasłem "Kinowe Universum Marvela". Pozdrawiam. ;)

ocenił(a) film na 7
Ivelise

Ok, dzieki wielkie za odpowiedz, ale z tym Obadiah to cos mi sie kojarzy, że mówił, że Howard Stark prowadził firme w taki sposób, że musiał sie go pozbyc, żeby maksymalizowac zyski ale może faktycznie cos pomieszałem :)

ocenił(a) film na 10
muran_maciek

Koszmarnym stroju? Wygląda identycznie jak w komiksach