Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Nowy Kapitan

ocenił(a) film na 7

Mam pytanie. Kapitan ginie w Civil War czy nie? Bo w komiksie zostaje postrzelony przez Crossbonesa i dobity przez Sharon. Jak myślicie uśmiercą go w Civil War? Infinity War? Czy w ogóle go nie uśmiercą? Bo już nie wiem. A Gdyby umarł to kogo wolicie na jego Miejsce Winter Soldiera czy Falcona? Ja Wole WS :)

Viggosen

Przede wszystkim Chris Evans ma kontrakt na 6 filmów, a ostatnio nawet mówiło się, że mógł po przedłużyć do 7 (po tym jak rozbito Infinity War na dwie części). Ale jest też teoria, według której Steve ginie w Civil War, a potem zostaje wskrzeszony w Civil War ;) i w tym czasie ktoś mógłby przejąć tytuł Kapitana na jakiś czas i ja też wolałabym Bucky'ego :)

ocenił(a) film na 7
Aleksandra_Anastazja

Ooo to ciekawie... Chociaż szczerze mówiąc średnio podoba mi się motyw wskrzeszenia. Bo kilka osób już zginęło i co tylko dla kapitana wyjątek zrobią? xD

Viggosen

Tak w sumie to na dobre zginęli póki co < na wszelki wypadek- SPOILERY>

Frigga i Pietro (ktoś jeszcze?), a poza nimi Marvel wskrzesza bohaterów dość namiętnie (Lokiego nawet dwa razy :D), więc to nie byłoby nawet tak dziwne ;)

ocenił(a) film na 7
Aleksandra_Anastazja

Loki to Loki xD Chociaż i tak zginie ;( (Przynajmniej w komiksie ginie) A filmy nie zawsze trzymają się w 100% komiksu :D

Viggosen

Ale potem zawsze można go wskrzesić z powrotem :D a jeżeli chodzi o Steve'a , to zobaczymy :) w każdym razie prędzej czy później ktoś będzie musiał przejąć tarczę, a zarówno Anthony Mackie (choć tu nie ma odicjalnych informacji) jak i Sebastian Stan (kontrakt na jeszcze 8 filmów) będą pewnie grać u Marvela dłużej niż Chris Evans :)

użytkownik usunięty
Aleksandra_Anastazja

Krzemiński :D

A faktycznie! :D to jeszcze Dooley w takim razie ;)

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 10
Viggosen

Ha, jeszcze ożył agent Coulson, którego Loki zabił

ocenił(a) film na 7
paula0fm

Operacja H.A.W.A.J.E?? xD (Czy jakoś tak)

ocenił(a) film na 10
Viggosen

T.A.H.I.T.I

Byłeś blisko ; )

paula0fm

Już sobie wyobrażam Capa rysującego te dziwne znaki na ścianach xD

ocenił(a) film na 10
Mathixxd

Hehehe : D

użytkownik usunięty
Aleksandra_Anastazja

Ja lubię Buckiego ale wolę jednak Steva :)

ocenił(a) film na 10

Dokładnie , już Steve będzie Kapitanem a Bucky jego partnerem

paula0fm

No tak to by było idealne rozwiązanie :D mówię, że tylko jakby Steve miał zginąć to Bucky, ale najlepiej niech nie ginie w ogóle :D

użytkownik usunięty
Aleksandra_Anastazja

dokładnie :)

paula0fm

Popieram

użytkownik usunięty
Viggosen

zobaczymy :) wszystko się okaże w maju

Viggosen

Jeśli już mają to w planach to zginie w Infinity War, choć śmiem wątpić czy w ogóle chcą Steve'a uśmiercić ;)

ocenił(a) film na 7
Ivelise

On to w sumie w każdej części prawie ginie :D

LordVader345

moim zdaniem winter soldier powinien zostac nowym capem jak myslicie bucky odzyska wspomnienia o stevie czy moze nie ?

marvelfan_filmweb

Wolę żeby był pomocnikiem a w Capem będzie jak będzie Steve Stary.

ocenił(a) film na 7
marvelfan_filmweb

Na pewno odzyska tylko nie od razu. Myślę że trochę mu w tym pomoże Scarlet Witch ^^

Viggosen

no zgodze sie z toba moze pomoze mu scarlet witch , posiadasz konto na fb ? jesli chcialbys dolaczyc do moich znajomych na fw to poprosze o zaproszenie ?

ocenił(a) film na 8
Viggosen

WS, ale dopiero po bardzo udanym (miejmy nadzieję) występie w Civil War, i rzecz jasna śmierci Steve'a. Chociaż widzi mi się, że Wojna Domowa rozciągnie się na kilka filmów (Spiderman, Black Panther, może coś jeszcze) i Rogers zginie dopiero na samym końcu. To by ładnie tłumaczyło kontrakt Evansa na 6 filmów. I przy okazji byłoby zaj*biście jakby Wojna Domowa rzeczywiście była tak poprowadzona.