Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

No cóż pozostaje lekki niedosyt ale do rzeczy. Film był o Kapitanie i bracia Russo idealnie to odwzorowali a reszta bohaterów była tylko dodatkiem co super wyszło. Ale były też minusy takie jak : Visiona zdecydowanie było za mało , ponoć miał walczyć z Wandą a Wanda tylko skopała mu tyłek i tyle z niego było plus w walce na lotnisku nie było go praktycznie wcale , ten motyw Zemo jak i sama postać wcale tak fatalna nie była jak pisano w recenzjach no ale szału również nie było , walka na lotnisku czy taka rewelacyjna ? Dla mnie za bardzo chaotyczna ale było okej , Spider Man na plus ale Black Panther zdecydowanie najjaśniejszy punkt filmu - postać fenomenalna i moim zdaniem skradła ten film, no i finałowy motyw walki dla mnie nie zrozumiały , rozumiem że Starkiem szargały emocje ale skoro wiedział że Bucky nie był sobą to nie potrzebnie to wszystko się wywołało no ale okej, no i te zapowiedzi śmierci bohaterów z których jak zwykle nic nie wyszło. Podsumowując film był dobry ale na pewno do Zimowego Żołnierza mu brakuje sporo , pozostał lekki niedosyt ale bracia Russo zrobili dobrą robotę.
7/10

ocenił(a) film na 9
Zartanxxx

Po części się zgadzam. Też liczyłem na epicką walkę miedzy Visionem, a Wandą a tu klapa...w ogóle i jej i Visiona jakoś na lotnisku było jak na lekarstwo i czzje ogromny niedosyt...znowu nie wykorzystali całego potencjału Wandy i Visiona..szkoda...Zemo faktycznie fatalny nie był, ale coś czuje, ze jescze sporo namiesza...żałuje, że Crossebones'a było mało całkiem spoko villaina usmiercili, a szkoda...spiderman i jego komentarze w walce był zabawne ogolnie postać na plus Czarna Pantera kozak bardzo mi sie podobał :D Mogę się jeszcze doczepić to to ze cały konflikt praktycznie zamkneli w jednym filmie sadzilem ,ze rozłąm bedzie miał większą skale, a tak na koncu sie przeprosili i po sprawie...no cóz film inny zupełnie niz Zimowy Żołnierz, ale nadal wysoki poziom generalnie z filmu jestem bardzo zadowolony aczkolwiek ma swoje wady ale mimo wszystko nie żałuje straconego czasu w kinie.

ocenił(a) film na 8
Dann

W porównaniu do Winter Soldier, to jeszcze przed premierą było wiadomo, że zapowiada się na (Not) Avengers 2,5 i w sumie tak właśnie wyszło. Co wcale nie znaczy, że jest źle, wręcz przeciwnie.

Flashi3q

Według mnie nie masz racji , dla mnie to był film o Capie zdecydowanie i jak wspomniałem pozostałe postacie były tylko dodatkiem no ale jak kto uważa

ocenił(a) film na 8
Zartanxxx

Jasne, bez napięcia, każdy ma własne zdanie. Jak dla mnie faktycznie Kapitana było dużo, Bucky'ego też, tylko trochę to wszystko mi rozmył natłok innych wątków i dla tego miałem wrażenie, że to kolejny grupowy film. Przynajmniej tutaj udało się poskładać multum wątków innych postaci w całość, w przeciwieństwie do BvS, mojego zawodu 2016 roku ._.

Flashi3q

Dokładnie , wątków było dosyć sporo i nie mogę rozkminić skąd ten Zemo zwykły koleś który nie był w żaden sposób powiązany z Hydrą ( w komiksach dowódca) wiedział tyle o Buckym i reszcie Zimowych Żołnierzy...

Dann

Dokładnie , tak naprawdę nie wiadomo co teraz między Starkiem a Capem ale ponoć obaj mają się zjawić w Spider Manie . Stark na pewno więc może czegoś się dowiemy . Visiona było już więcej w AoU a tu w CV miało go być dużo no ale cóz... Co do Crossbonesa też się zgadzam za mało go było no i walka na lotnisku jak wspomniałem zbyt chaotyczna , wszystko skakało mi po ekranie i oczami musiałem latać po całym ekranie. Film na pewno jest jednym z lepszych jeśli chodzi o pozostałe Marvela jednak Winter Soldier dla mnie dalej absolutny TOP1

Zartanxxx

Ja się Starkowi nie dziwię, zabił mu rodziców, osoby które kochał, no może mamę bardziej, bo z ojcem jednak zimne stosunki były, uwierz mi, każdym by sterowały emocje w takim momencie