Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186611
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Piękne...

ocenił(a) film na 10

Ten film jest chyba najlepszym dotychczas powstałym filmem MARVEL-a. Akcja trwa przez cały film, ciągle nie wiesz co będzie dalej. Przed światową premierą czytałam dużo prawdopodobnych spoilerów, ale większość nie była prawdziwa. Poza tym... Bucky. Bardzo dużo Bucky'ego. Tzn. bardzo dobry film. Były dwie sceny dodatkowe, w tym jedna związana ze zbliżającym się filmem o Spider-Manie. Jeśli nie oglądaliście wcześniejszych filmów, to musicie je koniecznie obejrzeć, aby się połapać o co chodzi.

ocenił(a) film na 9
Avengers_Lover

Tak naprawdę to cała fabuła kręci się wokół Bucky'ego. Wybuch w Lagos po którym ONA chciało mieć kontrolę nad Avengers (co powoduje konflikt), pierwotnie był uznawany za sprawkę Bucky'ego...itd.

ocenił(a) film na 9
lukaszkoci

Sorry sorry...Pomyliłem fabułę, pewnie za sprawą że byłem na maratonie i Civil War leciał ostatni, nad ranem...Oczywiście Bucky był posądzany o zamach na szczyt ONZ.:)

Avengers_Lover

A mnie jednak troszkę zawiódł film. Liczyłem na zbyt dużo. I sądziłem, że chociaż będzie bardziej dramatycznie i uśmiercą Kapitana lub Zimowego żołnierza. Film oceniam na 8/10

Nadal najlepszym filmem Marvela dla mnie jest Ca-WS

Dla porównania inne filmy Marvela oceniam tak:
Iron man 1 -8/10
Iron man 2 -6/10
Ca-First Avengers -6/10
Thor -6/10
Avengers 1 -8/10
Iron man 3 -7/10
Thor 2 -6/10
Ca-Winter soldier - 8,5/10
Strażnicy galaktyki -8/10
Avengers 2 -7/10
Ant-man -6,5/10
Ca-Civil war - 8/10

ocenił(a) film na 10
returner

Ale od Wojny Domowej wszystko się zmieni, lubię zmiany

ocenił(a) film na 10
Avengers_Lover

U mnie obok Iron Mana, Avengers i Zimowego Żołnierza na podium

Himiteshu

Film skradł Spider-man, Black Panther i Zimowy żołnierz Bucky. Świetnie wypadli.
Ale w filmie czegoś mi zabrakło, by film miał to coś.
Za mało polityki i motywacji po stronie IM ze względów politycznych, a nie osobistej zemsty.
Za mało dramaturgii, powinni jednak uśmiercić kogoś.
Kiepsko wypadli Baron Zemo, Vision, Sokole oko, War Machine, Czarna wdowa.
Szkoda, że tak mało było Crossbones.
W komiksie ten konflikt był dużo ciekawszy i lepszy, a w filmie poszli inną drogą w kontynuacje Ultrona i wyszło jak wyszło.

ocenił(a) film na 10
returner

Faktycznie Wdowa nie błyszczała ale chyba za to dostaliśmy najbardziej kozackiego War Machine'a :D

Himiteshu

Gdyby ten konflikt w filmie wyglądał jak w komiksie to film byłby sporo lepszy,
ale musiałby być dłuższy, a nie chcieli ryzykować z 3 godzinnym filmem.
Tak samo stchórzyło WB z batman vs Superman i z 3 godzinnej wersji pocięli film na 2:30,
ale w ich przypadku do tego dochodziła kat R.

Himiteshu

Taaa, War Machine epicki arsenał broni :D