Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Polski Dubbing

ocenił(a) film na 10

Przed chwilą widziałam civil war z polskim dubbingiem... O.O Jak można tak zarżnąć film... Pół biedy, że nie zmuszają ludzi do oglądania tego poprzez wypuszczanie polskiej wersji TYLKO z dubbingiem (chociaż mam wrażenie, że bardzo chętnie by do tego dążyli). Nawet rosyjski został przetłumaczony na nową wersję rosyjskiego a zdania pozmieniane... faktycznie... oryginalnie rosyjskie zdania nie były wystarczająco rosyjskie dla naszych tłumaczy, którzy musieli przecież wykazać się inwencją.
I tłumaczenie i zdolności aktorskie całkowicie żenujące.
Dlaczego nikt nie chce przyjąć do wiadomości, że dubbing wychodzi nam TYLKO w animacjach o.O

ocenił(a) film na 7
s.cailin

Gdyby ludzie nie chodzili na dubbingowane wersje to by ich nie robili. Obawiam się, że wręcz więcej ludzi chodzi na takowe niż na napisy. Cholerne dzieciaki i ich głupi starzy.

ocenił(a) film na 7
s.cailin

Każdy, kto choć trochę zna rosyjski, zauważy, że Amerykanie ŹLE przetłumaczyli kwestię Zimowego Żołnierza i jedno z haseł aktywacyjnych. A ci nasi źli i głupi tłumacze po prostu to naprawili. M.in. "Ja gotovu otvechat" wcale nie oznacza "Gotowy na rozkaz", jak twierdzi oryginalna wersja, a "Gotowy, by odpowiedzieć". Polacy po prostu to naprawili. Więc tak, "oryginalnie rosyjskie zdania nie były wystarczająco rosyjskie " :)