Tytułowa "wojna domowa" to walka studia Sony i Marvel o postać spidermana. Patrząc na ostatnie rewelacje, to już wystarczający materiał na film. A wy co sądzicie o wojnie o pająka?
Wojną bym tego nie nazwał. Powrót Spider-Mana do Marvela byłby strzałem w 10! Brakuje mi go wśród Avengers a tym bardziej brakować go będzie w CA: Civil War (jeśli oba studia się nie dogadają). Dołączenie pająka do filmowego uniwersum Marvela na pewno da kopa jemu samemu jak i następnym filmom o mścicielach.
Ja tam bym wolał aby Spider-man pozostał u Sony i nie wiązano go z MCU. Tak naprawdę ta postać jest tam zbędna. Marvel obywał się bez niej przez 10 filmów(!), a teraz co.. stworzyli rozbudowane uniwersum i wyciągną go nagle z kapelusza? Na dodanie Spider-mana do Civil War, jako pełnoprawną postać, jest najpewniej za późno, a danie mu 60 sekundowego cameo to coś wołającego o pomstę do nieba.. Zresztą fabuła tego filmu i tak skupi się na innych rzeczach niż komiks, więc tym bardziej jest tam niepotrzebny.
Garfield powiedział co było problemem ostatnich filmów (i za to mu się oberwało) - PRODUCENCI. Sony ich powinno wykopać i po sprawie - już przy Spidermanie3 wchodzili swoimi buciorami w kompetencje Raimiego, a teraz robią to samo i tylko niepotrzebnie "baty" za ich pomysły zgarnia Webb.
Według mnie w MCU pająka też nic dobrego nie czeka. Może z 2 solowe filmy i występy cameo - jako ozdoba i dodatek MCU... No i widzę, że nikt nie stara się tego zauważyć, ale Marvelowski Spider-man wcale nie musi być lepszy od tego z Sony. Wciąż nie doczekałem się od nich dobrego filmu o Thorze czy też solidnego sequela Hulka lub Iron-mana...
Poniekąd zgadzam się i z twoją, i z kolegi wyżej opinią. Niby fajnie by było, jakby był Spider-man w MCU, ale już dawno został oddany w ręce Sony i tworzy jakby oddzielną markę, coś czego nie łączy się z MCU. Dla niektórych to tak, jakby zrobić wspólny film Marvela i DC. No nie da się.
Ale niestety racją jest, że spidey wypalił się jako solowa seria i tylko próbują go na siłę ratować takimi pomysłami jak Sinister Six czy Venom. Mimo wszystko uważam, że powinien wrócić do Marvela. Niekoniecznie nowy aktor i historia, ale dobrze by było jakby logicznie wyjaśnili dlaczego nie było go na Manhattanie w Avengers.
:P Kocham takich ludzi jak ty :P Iron man czy Thor to jedne z najpopularniejszych filmow jakie kiedykolwiek powstaly ... Ale twoim zdaniem(najwazniejszym na swiecie OFC) sa one kiepskie booo??? No wlasnie.
Napisałem "nie doczekałem się" i wyraziłem w ten sposób swoją opinię. Radzę nie pisać idiotyzmów "Ale twoim zdaniem(najwazniejszym na swiecie OFC)" bo nigdzie takiego stwierdzenia w moim komentarzu nie ma.
"Iron man czy Thor to jedne z najpopularniejszych filmow jakie kiedykolwiek powstaly" - Taaaa...
Koledze chodziło raczej o to, że to jedne z najbardziej DOCHODOWYCH filmów i to jest prawda. Avengers są na 3 miejscu, IM 3 na 6 i oba zarobiły ponad miliard. CA:WS jest chyba w pierwszej pięćdziesiątce z wynikiem ponad 700 mln, T:DW podobnie.
Nie twierdzę, że to niewiadomo jak dobre filmy, bo arcydziełami to one nie są, ale jako kino czysto rozrywkowe sprawdzają się dobrze. Po wyjściu WS ich poziom też zaczął iść w górę.
Marvel nie musi wrzucac Spidera teraz bo ma juz opracowana historie do konca 3 fazy. Pozniej po tym wprowadzenie Spider mana bylo by dobrym posunieciem , do tego Iron man 4 i reszta to pewnie nowe postacie i historie.
"ma juz opracowana historie do konca 3 fazy" - naiwniak...
Posiadają jakiś tam ogólny schemat na którym bazują i tyle. Jeśli nie mają finalnych wersji scenariuszy do filmów z lat 2017-2019, to nie mają opracowanej historii do końca fazy 3.. I gwarantuje Ci, jeśli Spider-man wróci do Marvela to cały ten ich "wielki, skomplikowany i niewyobrażalnie szczegółowy plan" o którym tak wszyscy paplają, można będzie sobie o kant tyłka potłuc. Marvel nie po to negocjuje z Sony, aby czekać z wykorzystaniem Pajęczaka bite 4-5 lat... Zwłaszcza, że RDJ robi się stary i trzeba czymś zastąpić serię "Iron-mana".
Sam jestes naiwniak. Negocjuja o Spidermana bo negocjuja,Przyda im sie na nowe fazy gdzie nie bedzie juz Kapitana Ameryki takiego jakiego poznalismy , gdzie bedzie byc moze tylko jedna czesc Iron mana.W nowej fazie to Straznicy Galaktyki ,Inhumansi , Ant Man ,i inni beda grali pierwsze skrzypce.
I Tam wlasnie Spider man ma byc kims takim jakim jest Iron man teraz
"Negocjuja o Spidermana bo negocjuja," - taaa.. wmawiaj tak sobie. Gdyby udało im się dogadać w zeszłym roku, to Spider-man zostałby już wepchany do CA3 :)