Jak w temacie xD Do kina nie pójde ze względu na stan zdrowia.
A nie lepiej poczekać na DVD albo chociaż ściągnąć z neta (wersja ang już jest)? Zobaczyć na własne oczy, a przeczytać streszczenie to jednak nie to samo :)
na necie znajdziesz nagrywaną ziemniakiem wersję jeśli jesteś zdesperowany ;p sporo jest do streszczania, bo wątki się zazębiają; jeśli masz jakieś konkretne pytania to pytaj, postaram się odpowiedzieć, ale osobiście nie chce mi się opisywać całego filmu,bo szczerze mówiąc elaborat bym tu wyklikała a nie streszczenie xd
Ja mam,z jakiej paki w filmie pojawia sie spiderman ? czy w komiksach tak było uz ?
nie wiem jak w komiksach, w filmie (UWAGA SPOJLER) Tony młodego pajączka rekrutuje do przepychanki z grupą Kapa, ludzi mu brakowało, więc sobie znalazł nastolatka z mocą do pomocy ;p
A skąd Tony Stark wiedział że razem z ciotką mieszka sobie nastolatek który może chodzić po ścianach? Było to jakoś sensownie wytłumaczone w filmie?
Stark odwiedzając go w jego domu puszcza ściemę ciotce, że młody dostanie jakiś grant naukowy (czy coś takiego), potem już na osobności pokazuje Parkerowi wideo z sieci ze Spider-Manem w akcji, więc to nie tak, że w walka u Iron Mana to pierwsza akcja Spidey'ego. Stark dał mu jedynie nowy, wypasiony kostium.
a jak go Stark znalazł? ma swoje technologie ;)
plus minus tak to wyglądało.
Cap nie umiera, to była plotka. Na końcu ucieka wraz ze swoim teamem do Wakandy i tam go Black Panther ukrywa ;)
druga scena po napisach: Winter Solider dobrowolnie się hibernuje dla dobra świata, bo uważa, że jest zbyt niebezpieczny kiedy nie panuje nad sobą.