Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186611
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Mam trzy pytania odnośnie filmu. 1.W czy komiksie, na którego podstawie jest film, ktoś z głównych bohaterów zginał? 2. Ponoć w filmie ma dojść do spotkania Visiona z Thanosem . Co się stanie z tym pierwszym, jeśli Thanos odbierze mu mind stone? 3. Czy wiadomo coś o pojawieniu się w filmie agenta Coulsona? W końcu sprawa dotyczy również władz rządowych, czyli SHIELD.

PB007

1. W komiksie ginie Cap.
2. W samym filmie chyba nie dojdzie do tego spotkania. Natomiast Vison według najnowszych doniesień, na koniec ma udać się w kosmos. Może, więc w scenie po napisach?
3. Couslon się nie pojawi.

ocenił(a) film na 10
Ivelise

Dziękuje za szybką odpowiedź. Na natomiast co drugiego pytania to mój błąd. Odnosiło się ono oczywiście do ostatniego newsa, nie zaś tego o czym będzie konkretnie Civil War.

PB007

Vision według mnie się pojawi po napisach w Gotg lub w czasie Ragnaroku

ocenił(a) film na 10
LordVader345

Vison powinien pojawić się w Strażnikach Galaktyki. Spotka ich, o wszystkim dowie się Thanos, gdyż Vison jest w posiadaniu mind stone. Dojdzie do konfrontacji, w wyniku, której Thanos zabierze kamień Visonovi. I w ten sposób uzupełni o brakujące kamienie Rękawicę Nieskończoności. Przynajmniej ja to tak widzę.

PB007

Ja to widzę tak:

Kiedy Thanos ma zabić Thora nagle pojawia się Vision i zamiast Thora Thanos go zabija. No i zabiera kamień. I thanos idzie na Ziemię. A Hulk i Thor patrzą na siebie.

Koniec Ragnoroku. Ewentualnie to będzie przed ostatnia scena bo będzie jeszcze BP przed IW

ocenił(a) film na 10
LordVader345

Może i tak być. Ale skoro to GotG kończą 3 fazę mcu, to chyba tam powinno miejsce skompletowanie całej Rękawicy i zabranie kamienia umysłu Visionovi. A w scenie po napisach widzimy jak Thanos z Rękawicą ze wszystkim kamieniami na niej, mówi " Jestem gotowy" . Czy coś w tym stylu. Zresztą pożyjemy, zobaczymy.

PB007

Gotg 2 nie kończy 3 fazy tylko Inhumans...

A przed IW 1 mamy najbliżej Czarna Panterę i Thor Ragnarok