Mam trzy pytania odnośnie filmu. 1.W czy komiksie, na którego podstawie jest film, ktoś z głównych bohaterów zginał? 2. Ponoć w filmie ma dojść do spotkania Visiona z Thanosem . Co się stanie z tym pierwszym, jeśli Thanos odbierze mu mind stone? 3. Czy wiadomo coś o pojawieniu się w filmie agenta Coulsona? W końcu sprawa dotyczy również władz rządowych, czyli SHIELD.
1. W komiksie ginie Cap.
2. W samym filmie chyba nie dojdzie do tego spotkania. Natomiast Vison według najnowszych doniesień, na koniec ma udać się w kosmos. Może, więc w scenie po napisach?
3. Couslon się nie pojawi.
Dziękuje za szybką odpowiedź. Na natomiast co drugiego pytania to mój błąd. Odnosiło się ono oczywiście do ostatniego newsa, nie zaś tego o czym będzie konkretnie Civil War.
Vison powinien pojawić się w Strażnikach Galaktyki. Spotka ich, o wszystkim dowie się Thanos, gdyż Vison jest w posiadaniu mind stone. Dojdzie do konfrontacji, w wyniku, której Thanos zabierze kamień Visonovi. I w ten sposób uzupełni o brakujące kamienie Rękawicę Nieskończoności. Przynajmniej ja to tak widzę.
Ja to widzę tak:
Kiedy Thanos ma zabić Thora nagle pojawia się Vision i zamiast Thora Thanos go zabija. No i zabiera kamień. I thanos idzie na Ziemię. A Hulk i Thor patrzą na siebie.
Koniec Ragnoroku. Ewentualnie to będzie przed ostatnia scena bo będzie jeszcze BP przed IW
Może i tak być. Ale skoro to GotG kończą 3 fazę mcu, to chyba tam powinno miejsce skompletowanie całej Rękawicy i zabranie kamienia umysłu Visionovi. A w scenie po napisach widzimy jak Thanos z Rękawicą ze wszystkim kamieniami na niej, mówi " Jestem gotowy" . Czy coś w tym stylu. Zresztą pożyjemy, zobaczymy.