PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706209}

Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 186 tys. ocen
7,5 10 1 185881
7,4 75 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Ranking MCU

ocenił(a) film na 9

Ranking dotychczasowych filmów z MCU

ocenił(a) film na 9
DomingosCFC

Mój:

Iron Man 3 - 9/10
Strażnicy Galaktyki - 8/10
Avengers - 8/10
Iron Man - 8/10
Ant-Man - 7/10
Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz - 7/10
Thor: Mroczny świat - 7/10
Kapitan Ameryka: Pierwsze starcie - 6/10
Iron Man 2 - 6/10
Thor - 6/10
Avengers: Czas Ultrona - 5/10
Incredible Hulk - 5/10

użytkownik usunięty
DomingosCFC

z tym Iron Man 3 żartujesz?

ocenił(a) film na 9

Tak samo mogę cię spytać, czy żartujesz z oceną Pierwszego starcia albo Ant-Mana. Każdy ma swoją osobną opinię na temat danego filmu.

użytkownik usunięty
Ryloth

tyle że moja ocena pierwszego Capa jest połączana dzięki serialowi Agent Carter. Zmieniłem zdanie o tym filmie, nie jest on zły, ale brakowało klimatu, drugiego Capa. Z Ant Manem nie żartuję, bo to kiepski film. Ja nie zabraniam komuś opinii, po prostu Iron Man 3 to jeden z najgorszych marvelów

użytkownik usunięty

filmów marvela#

ocenił(a) film na 9

To twoja opinia. Moja jest inna. Uszanuj inne opinie. Nie zachowuj się jak kamil.

użytkownik usunięty
Ryloth

tak ale według większości Iron Man 3 to najgorszy marvel. według mnie też no do czasu aż nie zobaczyłem ant mana :P to dopiero najgorszy film MCU

ocenił(a) film na 9

Nie, nie wg większości. Porównaj sobie średnią Iron Mana 3 oraz Thora, Hulka czy Pierwszego Starcia. Wygrywa też z kilkoma innymi filmami od Marvela.

Ant-Man jest świetny i większość również się z tym zgadza. TY masz jakiś problem z filmem, ale ja nie mam problemu z twoją opinią, dopóki nie zaczniesz robić tego co kamil.

użytkownik usunięty
Ryloth

no właśnie według większości. Średnia na filmwebie już dawno nie jest wyznacznikiem jakości. Porównaj sobie na metacritic rotten tomatoes średnią tam pierwsze Starcie ma 79% a Iron Man 3 na jednym tyle samo na drugim 62% także jednak większość.

No właśnie ant man nie jest świetny, według mnie film na raz nie warty obejrzenia, no mam problem masz rację, bo jestem fanem mcu a ten film mnie zawiódł oczekiwałem dobrej rozrywki jak Guardians, dostałem żenującą komedię.

ocenił(a) film na 9

"tak ale według większości Iron Man 3 to najgorszy marvel" - tak napisałeś na początku. Teraz mówisz, że zdanie większości się nie liczy. Zdecyduj się xD

Średnia w przypadku blockbusterów jest bdb wyznacznikiem ( z pewnymi wyjątkami). Jeżeli chcesz już podawać takie strony jak tomatoes, to zauważ, że Ant-Man ma tam 80%, a od publiczności aż 88% (przy 74% dla CA 1 i 79% dla IM 3), czyli zarówno od krytyków jak i fanów otrzymał więcej niż Iron Man 3 i Cap 1. Można jeszcze podać IMDB - CA 1 ma tam notę 6,8, a Iron Man 3 - 7,3.
Przy czym ja nie sugeruję się opinią większości i będę wystawiał takie oceny, jakie uznam za stosowne. Jednak nie można mówić, że większość uważa to za najgorszy film MCU, skoro wyraźnie widać, że ludziom się podobało.

OK, jeżeli ci się nie podoba, to twoja sprawa. Wystawiłeś 3 i tyle. Tłumaczyć się z tego nie musisz. Nie najeżdżaj tylko na tych, którym się Ant-Man podobał. Zresztą tacy są w zdecydowanej większości i jesteś praktycznie sam.

ocenił(a) film na 9

Nope, nie żartuję. Powiem jeszcze więcej: najlepszy film Marvela (subiektywnie, bo obiektywnie Avengers najlepsze).

użytkownik usunięty
DomingosCFC

Najlepszy to Winter Solider, więc się nie zgodzę. Avengers jest ok ale też nie najlepszy...

użytkownik usunięty
DomingosCFC

1 miejsce Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz 9/10
2 miejsce Captain America Pierwsze Starcie 9/10
3 miejsce Iron Man 2 9/10
4 miejsce Strażnicy Galaktyki 9/10
5 miejsce Avengers 8/10
6 miejsce Thor 8/10
7 miejsce Avengers Age Ultron 7/10
8 miejsce Iron Man 7/10
9 miejsce Thor Mroczny świat 7/10
10 miejsce Iron Man 3 6/10