PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706209}

Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 186 tys. ocen
7,5 10 1 185849
7,4 75 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Byłem dziś w kinie na Kapitanie bardzo mi się podobał mimo że może na końcu czułem malutki nie dosyt sam nie wiem czemu ale nie mogę narzekać .Bardzo mi się podobało że było dużo nawiązań do innych filmów Marvela mogło się poczuć całe Uniwersum , duży Ant-man też był ok ,ale nie wiem bo nie poczekałem scena po napisach to było to że Kapitan i Bucky znależli się w Wakandzie czy było też coś innego jeszcze :)

ocenił(a) film na 8
reynolds34

Jeszcze jedna ze spajdim

ocenił(a) film na 9
LadyLannister

A co w niej było :)

ocenił(a) film na 8
reynolds34

no wiec Spajdi bawil sie jakims zegarkiem czy czyms od Iron Mana, wchodzi jego ciocia, a on ma całą twarz w siniakach i ciocia sie pyta kto go tak urządził, a on na to że Steve, z Brooklynu

ocenił(a) film na 9
LadyLannister

No spoko , a jak się ogólnie podobał filmik :)

ocenił(a) film na 8
reynolds34

Świetny. Najlepszy film marvela :D
I polubiłam w końcu Steve'a

A ty? Ktory team? ;)

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Nudna scenka naszego spider-boya :P

ocenił(a) film na 9
Sheetal

A no też tak sądzę na pewno trzyma poziom Zimowego Żołnierza a czy go przewyższył to już dłuższa refleksja .Ja początkowo byłem w teamie Irona , ale potem widząc że Tony Stark był za nadzorem super ludzi gównie ze względu własnego sumienia wolałem Capa bo on jednak był wierny w pełni swoim przekonaniom .Zresztą na końcu gdy wysłał do Tonego list w pełni mnie przekonał co do siebie , nie wiem jak ciebie ale jakoś mnie bardzo w tym filmie nie przekonał Vision niby taki jakby super mega super , a jednak trochę cienki :) też masz takie odczucia ? Spiderman dobry :)

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Ja od początku byłam po stronie Capa, podoba mi się to, że walczy o hmm wolność i że potrafi się poświęcić w imię przyjaźni. Spiderman mnie trochę nudził, na początku był śmieszny, ale potem już taki przereklamowany. Najbardziej lubię Winter Soldiera, po prostu nie da się go nie lubić... Ja uwielbiam tragicznych bohaterów... A jego mi po prostu szkoda, nacierpiał się strasznie. Tony... Trochę emocjonalnie zareagował... A jeśli chodzi o podpis... Nie wiem no, ja bym nie podpisała tego. Żeby jedni mogli żyć to inni muszą umrzeć :( Czarna Pantera mnie pozytywnie zaskoczył. Wanda jest okey. Reszta jest taka nijaka troszkę. Siła to nie wszystko :)

ocenił(a) film na 9
Sheetal

Masz rację ja też bym nie podpisał , bo wtedy Avengers byli by jak atomówka używani w ostateczności A to w końcu dzięki z nim Ziemia jeszcze istnieje , bo wątpię żeby super armia USA zatrzymała chitaurich lub Ultrona. Co do bohaterów to już pod początku zawsze lubiłem Irona Mana/Tonego Starka , po prostu jakoś mi przypadł do gusty oczywiście Kapitan Ameryka lub Thor też są dobrzy .No masz racje że są nie którzy nijacy War Machine , Hulk czy Hawayke są jacyś tacy bez barwni ale nie żeby no wiesz ja facet albo co po prost,u jak dla mnie super to odgrywa S.Johansson jako Czarna Wdowa bardzo dobra rola .A co do solowego filmu o Blach Panther który tez mi sie bardzo w tym filmie podobał to Capa jak i Winter Soldiera myślę że tam zobaczymy , lecz największa bolonczka Marvela to oczywiście czarne charaktery Loki jakoś dawał radę , Ultron za ludzki według mnie jak an robota , a o Zemo już nie wspomnę :)

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Ja oglądałam tylko serię o kapitanie. Avengersów oglądałam jakąś tam część ale usnęłam na niej :P niemniej jednak kiedyś obejrzę :P Też mi się wydaję że Bucky na 100 % będzie w Black Panther ale Cap to sama nie wiem... Mam nadzieję, że też. I że nie będą tylko gościnnie... ale w 3 głównych rolach =P Czarna Wdowa dla mnie też była nijaka, taka podwójna agentka która do końca nie wiedziała po której stronie stanąć... Ja oceniam postacie nie ze względu na to że jestem dziewczyną ale patrzę na całokształt :P Lubię Bucka, Cappa( w tej części wkońcu pokazał na co go stać), Wandę, Sama i oczywiście mrówkę... I zdania nie zmienię=P A z 'przeciwnej strony' to w sumie tylko panterę... Vision i Zemo byli najgorsi !

ocenił(a) film na 9
Sheetal

No zgodzę się z tobą , a przypadła ci do gustu postać Thora :)

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Oglądałam tylko jeden film z nim. Może być ;p

ocenił(a) film na 9
Sheetal

Jak dla mnie to trochę za drętwy jest do tej roli hehe ale ujdzie , a to ty jesteś fanką Marvela a komiksy czytałaś :)

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Nie jestem fanką... Jeszcze. Nie czytałam xd

ocenił(a) film na 9
Sheetal

A czyli po prostu konkretnie cię tylko Kapitan zainteresował :)

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Póki co tak =P będe miała czas to może poszerzę wiedzę xD

ocenił(a) film na 9
Sheetal

No to fajnie , jeśli wierzyć szefom MARVELA to mamy na sporo czasu tego uniwersum :) , ciekawe jak tam wypadnie Dr.Strange :)

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Ja cem czarną pantere :( :P

ocenił(a) film na 9
Sheetal

Słucham :)

ocenił(a) film na 10
reynolds34

ale że co? :P dzisiaj poszerzyłam swoją widzę, o ant-mana z dubbingiem.... XP całkiem ok

ocenił(a) film na 9
Sheetal

A czemu chcesz Czarną Panterę hehe , no Ant-man fajny polecam równierz Iron Many :)

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Bo pozytywnie zaskoczył, no i Bucky może wystąpić. Myślę, że najpierw Avengers pooglądam... W przyszłym tyg. ide na urlop, będe miała pare dni na oglądanie xP

ocenił(a) film na 9
Sheetal

No to życzę miłych seansów i wrażeń :) , ja już wszystko oglądałem :) .Ale ciekawi mnie bardzo jak tam Thanos będzie rzeżnił w Avengers IW:)