Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186599
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Tony Srak

ocenił(a) film na 4

Kolejna część, właściwie niczym się nie różni od pozostałych. Na raz żeby to obejrzeć na zabicie czasu może być... Ale żeby wyciągać z tego filmu jakiś morał - to na próżno. Nie wiadomo za bardzo o co im poszło, ale wszyscy walą się ze sobą i tyle było z akcji.
Czy obejrzałbym ten film ponownie? Nie
Moja ocena: 4/10

noworosyjsk

Jeśli nie wiesz, o co im poszło, to musisz być albo ślepy i głuchy albo głupi. :v Ocena oczywiście nieadekwatna do filmu, bo na 4 zasługują filmy klasy C jak "Sharknado" itd.

ocenił(a) film na 4
juchacz17

Ok, ale każdy ma prawo do własnej opinii. W takim razie polecam Ci film pt: "Zabójcza opona".

noworosyjsk

Masz prawo do własnej opinii i ja ci jej nie bronię, ale argument, że nie wiesz o co wszyscy mieli spinę jest idiotyczny z jednego prostego powodu, mianowicie na każdym kroku jest mowa, o co się tu naprawdę rozchodzi. To jest kino rozrywkowe, a nie kino ambitne, ktoś kto nie bierze tego pod uwagę i wstawia ocenę poniżej przynajmniej 6 jest idiotą, ale z tobą nie mam o czym nawet rozmawiać, bo wszystkim filmom, które są produkowane dla rozrywki dajesz niskie oceny, po co więc oglądać takie filmy?

ocenił(a) film na 4
juchacz17

Oglądam dużo, różne gatunki i jeśli dany film mi się nie podoba to piszę o tym wprost - nie zważam na gatunek.

noworosyjsk

Ok film ci się nie podobał ale na serio nie masz pojęcia o co był ten cały konflikt ?? przez cały film była mowa po co że sobą walczą albo sobie żartujesz albo nieuważnie oglądałeś film.

ocenił(a) film na 10
noworosyjsk

Ten film to nie bajka żeby szukać w nim morału, to czysta rozrywka, relaks, uczta dla oka i nawet nie pozbawiona ładu i składu, i sensu. Film jest całkiem logiczny (znacząco odbiega od produkcji DC które trudno obejrzeć a zrozumieć jeszcze trudniej), wszystko ma tu swoje miejsce i czas. Motywując swoją opinie takimi argumentami albo nie oglądałeś filmu albo puściłeś go sobie gdzieś w tle i też go nie oglądałeś. Kino rozrywkowe jakim jest ten film nie jest tworzone żeby konkurować z produkcjami ambitnymi i nie może być oceniane według tych samych kryteriów. Ja jestem tym filmem zachwycony widziałem go chyba z 10 razy w różnych wersjach od momentu premiery i takiej porcji rozrywki juz dawno nie zaznałem.