Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186611
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Wątek główny.

ocenił(a) film na 7

Ze zwiastuna wynika, że kością niezgody będzie postać Bucky'ego. I to ma być główny powód do wojny domowej, bo Kapitan Ameryka nie chce go wydać? Trochę naciągane. Liczyłem na coś ciekawszego, ale się zobaczy. No i miałem nadzieję na spider-mana w zwiastunie. Zresztą zauważyłem, że zwiastuny nie pokazują tego jak co ma być w filmie i nie należy się nimi sugerować.

ocenił(a) film na 10
Luukasz

Nie mogą wszystkiego na raz pokazać. A Bucky jest jedyną osobą najważniejszą dla Kapitana po śmierci Peggy i będzie go bronił rękami i nogami. I przede wszystkim wszyscy będą go chcieli dopaść za zbrodnie które dokonał ale nie do końca świadomie. Bo przecież tak mu mózg sprali że zrobili z niego posłusznego ludzkiego robota.

paula0fm

Właśviwie to Kapitan nawet może umrzeć...

użytkownik usunięty
LordVader345

nie mów czegoś co zostało zdementowane, Chris ma podpisany kontrakt na oba IW więc nie zginie...

Luukasz

Tak, Bucky też jest powodem, ale tak poza tym to przecież wyraźnie masz w zwiastunie zaznaczone, że chodzić będzie także o dotychczasowe postępowanie Avengers i zniszczenia jakich dokonują podczas swoich akcji. Dlatego powstało "Sokovia Accords". Winter Soldier jest dodatkowym ogniwem napędzającym cały konflikt. I nie jest to według mnie naciągane bo tak jak mówi Paula jest on poszukiwanym zbrodniarzem, a Tony będzie miał swoje własne powody, żeby go ścigać bo najprawdopodobniej załatwił Howarda. Plus najwyraźniej będzie posądzony o kolejny zamach i wybuch w Bundestagu/siedzibie ONZ. A Kapitan nie chce go wydać bo uważa go za niewinnego, poza tym to jego najlepszy przyjaciel i jedyna osoba, którą ma.

ocenił(a) film na 7
Ivelise

Dzięki.

Luukasz

Zrobili roz..ierdol bez zgody żadnego rządu w obcym kraju.
Za ataki Hydry na Wakande i Onz jest posądzony Bucky ukrywany przez kapitana co zaostrza problem.

returner

Nie pokazali Visiona, Ant-mana, Spider-mana, Crossbones ani Barona Zemo.
Za to pokazali Pantere. Do premiery kinowej będzie na bank jeszcze 2 i 3 zwiastun,
które odkryją więcej, ale lepiej, żeby pokazywali jak najmniej dodatkowych scen.

returner

Crossbones był, mignął przez chwilę: http://media.comicbook.com/2015/11/crossbones-160827.jpg

użytkownik usunięty
returner

według mnie dobrze że tyle nie pokazali, z Age Ultron pokazali w trailerze najlepsze sceny wszyscy myśleli że będzie hit a niestety w maju było rozczarowanie. Napalili nas dobrymi zwiastunami na słaby film. Mam nadzieję że Russo tego błędu nie popełnią. Poza tym wolałbym aby był jeszcze tylko jeden zwiastun w okresie kwietnia... nie chcę przeładowanej promocji filmu jak w przypadku avengers aou co się skończyło wymiotami na moim seansie...

ocenił(a) film na 10
Luukasz

To bardzo dobrze, że tak mało nam mówią