Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186611
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
ocenił(a) film na 9
mikimiko2000

Świetny zwiastun, a końcówka to coś pięknego.

mikimiko2000

Spoiler w temacie...

ocenił(a) film na 8
LordVader345

ale słaby ten spiderman uuuuuu jakiś taki cgi :)

ocenił(a) film na 7
mastachaz

Jak na razie też jestem zawiedziony... kostium wygląda strasznie słabo (w każdej poprzedniej części spider-mana wyglądał o niebo lepiej).
Ale to dopiero pierwszy trailer z pajączkiem, więc czekam na kolejny trailer i sam film... może wyjdzie dobrze.

ocenił(a) film na 10
Koch96

Ten z The Amazing Spider-Man najmniej mi się podobał

użytkownik usunięty
Koch96

już nie będzie 3 trailera :)

O urde to kicha , to trzeba czekać do premiery filmu , ale może jakieś fragmenty wypuszczą .

użytkownik usunięty
marvelfan_filmweb

a po licho ci fragmenty ??? nie wystarczy ci to co masz? dostałeś dużo... półtora miesiąca do premiery zostało a ty chcesz fragmenty... lepiej już niech nic nie wypuszczają niepotrzebna powtórka gdzie dostaliśmy 40 spotów z Czasu Ultrona...

No , fakt niepotrzebne , tak wystarczy , racja 40 spotów do AOU to była masakra , i prawie cały film zdradzili , masz rację niech z tym filmem tak nie robią , bo była by to kicha .

użytkownik usunięty
marvelfan_filmweb

otóż to :) ładny avatar :)

Dzięki twój też niczego sobie znaczy się też ładny .

Gdzie uciekaliście na zdjęciu ? O_O,

;)

ocenił(a) film na 10
mastachaz

Wygląda dobrze, tylko oczy dziwne

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

prosze cię do dobrze brakuje wiecej niz duzo

ocenił(a) film na 9
mastachaz

Tylko szkoda, ze nie ma tam nic CGI, oprocz animowanych oczu.
Wystarczy powiększyć fotke.

LordVader345

E tam od razu spojler, wszyscy wiedzą że się pojawi :D

mikimiko2000

Nigdy zbytnio nie lubiłem Marvela, ale kilka jego produkcji potrafiło dać trochę rozrywki. Ten zwiastun jednak... Jest dla mnie słaby. Mało dynamiki, brak napięcia. Muzyka średnia. I tylko kilka scen zachęca by kiedyś obejrzeć. Nic nadzwyczajnego się nie zapowiada, zwłaszcza, że Spider-Man to jakaś kpina.

mikimiko2000

To chyba będzie najbardziej dojrzała produkcja Marvela. Świetny zwiastun :)

kamilxxx09

Z filmów Marvela najlepszy dla mnie był CA- Zimowy żołnierz więc CA- Civil war to dla mnie pewniak skoro
robią film cisami twórcy. Niezłe też były IM 1, Avengers 1, Strażnicy galaktyki, Deadpool. Avengers 2 zawiódł.
Reszta filmów Marvela niezbyt się mi podobała.
A w ogóle najlepszy od nich jest serial Daredevil.

returner

Ja Avengersów 1 i 2 bardzo lubię, ale i tak Strażnicy Galaktyki rozwalili system w 2014 roku :) Zimowy Żólnierz też był spoko, wiec ta część powinna być nawet lepsza, biorac pod uwagę, że to takie trochę Avengers 3 :P Osobiscie średnio przepadam za trylogią Iron Man.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

to żadne Avengers 3 twórcy już dawno o tym powiedzieli...

ocenił(a) film na 9
returner

Deadpool jest Foxa

mistrz_sheldon

Ale to bohater Marvela. Tak jak X-meni

ocenił(a) film na 8
mikimiko2000

Czterech liter nie urwał. Mało napięcia czy dramatyzmu, CGI chyba niedopracowane jeszcze, a scena ze spider-manem udowodniła, że jednak wolę Webbowską wersję stroju.

użytkownik usunięty
mikimiko2000

Te smutne mordki i zwiastun skrojony pod pseudo dramatyzm wypadają wprost komicznie. Niezamierzony kicz, a to już nie zwiastuje dobrze.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

No i wykrakał... Usuwasz konto?

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Zgłoszonko poleciało a screenshoty już wysłane do administracji.

użytkownik usunięty

pogadaj se...

ocenił(a) film na 9

Akurat tu sie nie zgodzę, że trailer jest bardzo dobry...jest co najwyżej średni...jak ktoś wspomniał wyżej w zwiastunie brak napięcia i dramatyzmu. Juz o wiele lepiej prezentowął się spot z super bowl, czy zapowiedź zwiastuna z bohaterami, ktora ukazała sie dobe przed zwiastunem. Tamte zapowiedzi bardizej intrygowały niz pełny zwiastun. Szkoda.

użytkownik usunięty
Dann

przecież masz napięcie, masz dramatyzm przesadzasz ja bym powiedział że aż za dużo tego dramatyzmu, mam nadzieję że nie zmniejszy to mojego hype na film

mikimiko2000

W sumie to fajnie, że to będzie takie Avengers 3. Co prawda bohaterowie będą działac przeciwko sobie, a nie współpracować, ale pod względem znaczenia czy ilości bohaterów może i przebić 2 część Avengers.

ocenił(a) film na 8
mikimiko2000

Dobry do momentu wejścia Spidermana. Pozerskie i wymuszone wejście tego wyczekiwanego przez fanów. Prawdopodobnie nie będzie to wyglądało tak żałośnie i perfidnie w filmie.
PS: CAP po raz trzeci traci swoją tarczę i nikt nawet nie myśli, aby ją mu ukraść i zacząć jej używać (Winter Soldier i Ultron), a przecież bez niej jest jak dziecko we mgle bez kasku i latarki.

ocenił(a) film na 9
katedra

Jak ktoś napisał w komentarzu na yt lub na fb: "Hey, everyone" to najprawdopodobniej właśnie to, co powiedziałby prawdziwy Spidey z komiksów w tym momencie.

A jakbyś zdobył np. miecz świetlny, to zacząłbyś go używać w walce? Nikt nie potrafi się tak posługiwać tarczą jak Steve.

Ale przyznam ci, że tym razem przynajmniej nie zacząłeś typowej prowokacji, nie piszesz nic o "dzieciakach" itd. Może coś zrozumiałeś, a może avek ci na to nie pozwala, ale w każdym razie brawo ;)

mikimiko2000

Zwiastun pobił rekord wyświetleń w ciagu 24h. Obejrzało go prawie 100 mln osób.

ocenił(a) film na 10
mikimiko2000

Rekord filmu, serii, ogólnie produkcji kinowych..? Wiadomo coś? C:

EDIT: ale on ma 32 mln :o https://www.youtube.com/watch?v=dKrVegVI0Us

ocenił(a) film na 10
Eryk0201

Ok, znalazłem artykuł. Wliczają wszystkie - Facebookowe i Twitterowe też ;x

użytkownik usunięty
mikimiko2000

"Siusiumajtek!" MCU to w końcu jaka kategoria wiekowa?

użytkownik usunięty

Tłumaczenie...