Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Dlaczego montażyści filmów nie znaleźli miejsca dla Hulka. Jest wyjątkowym superherosem i z chęcią zobaczyli byśmy go w starciach z innymi superherosami.

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

Powodów jest wiele, chociażby jego obecność w Thorze III. Poza tym tu mieliśmy w miarę zbalansowane obie strony konfliktu, Hulk by to zdecydowanie zaburzył:)
Osobiście zaś podejrzewam, że wpływ miał również kompletnie idiotyczny pomysł na romans Bannera z Black Widow. Nie można było kręcić kolejnego filmu jakby Age of Ultron w ogóle nie było, więc przenieśli go do Thora i wsio:)

Mnie tylko cholera zastanawia jak on dotarł do Asgardu czy gdziekolwiek indziej poza Ziemię;)

KubaLBN92

Może Illuminati go wysłali?Chociaż na tym etapie , było by to raczej bez sensu.
Ewentualnie sam Stark to zrobił.

ocenił(a) film na 7
Cannibal3

Illuminati bez Richardsa, Xaviera, Strange, Black Bolta i Namora?:) No to faktycznie zostaje Tony jako jednoosobowe Illuminati:D
ale aż tak próżny to chyba nawet on nie jest;))

Nie no żartuje sobie troszkę, może i Stark go wysłał rzeczywiście. Nie pamiętam jak z tym dokładnie było w AoU ale za to w Civil War IM pyta Black Widow czy nie wie gdzie podziewa się Hulk, tuż przed rekrutacją Spideyego.

KubaLBN92

No właśnie dlatego zaznaczyłem , że byłoby to bez sensu ;)
Chociaż chętnie zobaczył "World War Hulk" i uważam , że byłby to najlepszy pomysł na film z Hulkiem.

ocenił(a) film na 7
Cannibal3

Wiem, wiem;)

Chyba każdy chętnie by to zobaczył ale wydaje mi się, że było by to bardzo trudne do zrealizowania. Obawiam się, że nawiążą do WWH w Thorze Ragnarok i to będzie na tyle.

Osobiście najbardziej chciałbym zobaczyć filmy oparte na Chaos War i Annihilation. Tyle, że to jest materiał mniej więcej takiej wielkości jak aktualne cztery fazy:) No nic, trzeba mieć marzenia tak jak kiedyś kiedyś marzyło się o filmach na dużym ekranie z Iron Manem, Capem, Strangem, Spiderem, Thanosem etc:)

ocenił(a) film na 7
KubaLBN92

I jeszcze nr 3 na mojej liście życzeń: Thanos Imperative<3

KubaLBN92

Opcji jest wiele , ale producenci i tak w efekcie wprowadzą swoje korekty (oby tylko jak najmniej zmian na miarę Mandaryna w IM3 ;/)
Chodzą słuchy , że gdzieś w głębokich planach jest IM4 - nie dziwie się , w końcu 3 zarobiła konkretną sumę.

ocenił(a) film na 7
Cannibal3

Nie było Mandaryna w IM3, Ben tylko się pod niego podszywał, na szczęście:)

KubaLBN92

No właśnie o tym mówię, że sama ksywa Mandaryn była dośc wymowna ;)Nawet jeśli się podszywał , fani od razu się zorientowali , że to jednak kpina ,żeby miał taką ksywę ;p

ocenił(a) film na 7
Cannibal3

Ja wiem czy kpina.. Widziałeś All Heil the King? Tam jest chyba wspomniane o prawdziwym Mandarynie pod którego podszywał się Ben. Osobiście patrzę na to pozytywnie: nie było miejsca na Extremis/Killiana i Mandaryna w jednym filmie więc jakby zapowiedzieli potomka Czyngis Hana;)

KubaLBN92

Ogólnie rzecz biorąc , dla mnie Aldrich Killian był dość słabym villianem i spodziewałem się czegoś lepszego.
Może prawdziwy Mandaryn pojawi się w IM4?Zobaczymy.
O ile sam projekt się uda , a myślę że warto.Iron przyniesie wszakże ,największy dochód finansowy dla wytwórni.

ocenił(a) film na 7
Cannibal3

Z jednej strony wiadomo, że mając pewne wyobrażenie czegoś/kogoś bardzo często ciężko mu dorównać no ale z drugiej strony aż taki zły nie był;) Całkiem fajnie pokazali Extremis no i sam Killian miał niezły plan i był naprawdę bliski jego realizacji. Jak dla mnie okazał się o wiele lepszy niż Iron Monger z 1 a z Whiplashem przegrywa tylko ze względu na świetnego Rourke.
Miejmy nadzieję:) Myślę, że wszystko zależy tu od Downey Juniora:)

ocenił(a) film na 7
KubaLBN92

Yhy. Owy film jest chronologicznie po "Avengers: Czas Ultrona" czy po "Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz" ??

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

Avengers Age of Ultron

KubaLBN92

Była przecież animacja, w której Hulk bije się z Thorem. Poza tym tak mi się wydaje, że on wtedy zaatakował Asgard...

ocenił(a) film na 7
Logan180

Wydaje mi się, że Hulk spokojnie by doyebał Ironmanowi i innym pokrakom z jego ekipy.