Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

że bardziej pójdą w stronę pierwszej niż drugiej części.przekonamy się jak udadzą się drudzy avengersi.

Andrzejek2001

Akurat zapowiada się całkiem inny film. Chyba najbardziej podobny do Avengers będzie, ale to trzeba poczekać aż obejrzy się Age of Ultron i zobaczy zwiastun Civil War.

kamilx98

to dobrze. akurat nowa konwencja może filmowi sporo dać.

Andrzejek2001

Stark jako wróg już zapowiada się ciekawie. No i dwie strony konfliktu, czyli podzielenie się naszych bohaterów. Potencjał jest spory :)

kamilx98

właśnie potencjał jest dosyć spory.

użytkownik usunięty
Andrzejek2001

O nie, pierwsza część jest o wiele gorsza... niech idą w ślady drugiej części bo Winter Solider jest zajebistym filmem

moim zdaniem to pierwsza część była świetna a druga zbyt pokręcona.

użytkownik usunięty
Andrzejek2001

Bo druga część, dzieje się w czasach współczesnych. Pierwsza część była słabsza...

użytkownik usunięty
Andrzejek2001

i było więcej efektów, bo taki miał być. Jak dla mnie druga część o wiele lepsza

możę... ale bardziej do gustu przypadła mi jedynka.

użytkownik usunięty
Andrzejek2001

no spoko ;)

użytkownik usunięty
Andrzejek2001

ja mam podobnie z Thorem :)

według mnie thor 8/10 , thor:mroczny świat 5/10

użytkownik usunięty
Andrzejek2001

u mnie podobnie, liczyłes że druga część Thora, będzie poważna i będzie dużo więcej akcji, tymczasem dostałem przegadany film z humorem nie na miejscu...

z ust mi wyjęte i dobrze powiedziane.

użytkownik usunięty

liczyłem*

2 faza bardzo jest różnorodna pod względem gatunków. Nie każdy film podpasuje danej osobie. Ale jeśli chodzi o przygodę z sci-fi i humorem, zarazem rzemiosłem reżysera którym aż bije to takim filmem są Strażnicy Galaktyki. Jednak Mroczny Świat lubię, humor nie na miejscu mam nadzieje, że jest przez beznadziejny dubbing.

użytkownik usunięty
kamilx98

Oglądałem z lektorem thor2 i humor eh nie zniknął dlatego Thora2 uważam za jeden słabszych filmów marvela, najgorszy film z bohaterem marvela jest dla mnie Tasm2. Cóż czekam teraz na AOU

ocenił(a) film na 8
Andrzejek2001

raczej w drugą, bo to juz jest w wspolczesnosci.

ocenił(a) film na 8
Andrzejek2001

Tylko,że I część to jeden z trzech najgorszych filmów MCU obok Thora i Strażników Galaktyki...

użytkownik usunięty
katedra

tak tak, twoim zdaniem rzecz jasna

ocenił(a) film na 8
katedra

akurat Strażnicy wymietli

ocenił(a) film na 8
Andrzejek2001

Hm, pomijając kwestię jakości obu filmów, to jednak charakterem Civil War bardziej pasuje do Winter Soldiera, z uwagi na czas akcji oraz kwestie polityczno-społeczne - prywatność, inwigilacja, teorie spiskowe.