PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615202}

Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz

Captain America: The Winter Soldier
2014
7,3 195 tys. ocen
7,3 10 1 194563
7,2 68 krytyków
Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz

Czemu nie ma lektora? Tak samo jak w np. Thor: Mroczny Świat. Nienawidzę dubbingów w filmach, nie mogą dać lektora?

ocenił(a) film na 10
amy54321

Niestety, takiego mamy wspaniałego dystrybutora marvelowskich filmów ;/. A próbowałaś oglądać z napisami? Jak dla mnie to jedyna słuszna opcja, przy okazji można język podszkolić ;).

ocenił(a) film na 10
Anabell_

No tak tylko, że ja lubię mieć film na komórce, więc z napisami tak nie bardzo, a dubbingu nie ścierpię. To właściwie dlaczego pierwsza część jest z lektorem? Thor (2011) też był z lektorem natomiast sequel już nie.

ocenił(a) film na 10
amy54321

Z tego co kojarzę to dubbing wszedł u nas jak Disney przejął Marvela i wtedy ktoś wpadł na genialny pomysł, żeby zastąpić lektora dubbingiem dla dzieci.

amy54321

lektor jest proszę link http://torrenty.org/torrent/935310

ocenił(a) film na 10
Pyton08

ok dziękuję bardzo.

amy54321

A jednak po ściągnięciu tego torenta stwierdzam że dubbing

amy54321

Lektor będzie jak film wyemituje HBO. Tak było w przypadku "Avengers", "Thora 2" i "Iron Mana3". Trzeba jednak sporo poczekać.. Najpierw premiera DVD z dubbingiem, a potem film puści HBO. (oczywiście piszę tu o wersji wiadomo z jakiego źródła, bo na "legalu" nikt tych filmów z lektorem nie wypuszcza)

ocenił(a) film na 9
Bialy_Pielgrzym

HBO puszcza u siebie właśnie wersję z DVD na której jest dubbing, lektor i napisy.

Bartonson12

Fajnie, tylko po spiknięciu się Marvela z Disneyem na DVD jak jest dubbing to nie ma lektora, więc nie puszczają na HBO z DVD, tylko nagrywają lektora osobno, bo na nowych wydaniach DVD tego lektora nie ma.

ocenił(a) film na 9
Bialy_Pielgrzym

Naprawdę usunęli lektora? Przepraszam za pomyłkę, i dziękuje że mnie ochroniłeś/aś przed kupnem polskiego Blu-Raya Zimowego Żołnierza. Zamówię oryginalną wersję. Liczyłem że obejrze z napisami/lektorem, ale skoro tak się Disney teraz rządzi to już wole oryginalną wersję. Jeszcze raz dzięki.

Bartonson12

No niestety takie są teraz fakty. Widziałem gdzieś kiedyś petycję do polskiego dystrybutora filmów Disneya z prośbą by zrezygnowali z dubbingu na rzecz lektora, ale nie wiele to dało.

ocenił(a) film na 9
Bialy_Pielgrzym

Tylko się modlić żeby Warner nie pokierował tak DC żeby filmy z tego uniwersum były z dubbingiem, bo bym nie wytrzymał.