PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10017592}

Kaskader

The Fall Guy
2024
6,5 30 tys. ocen
6,5 10 1 29526
6,3 51 krytyków
Kaskader
powrót do forum filmu Kaskader

świetna pozycja. Inteligentnie zrobiony, rozrywkowy, pełen cytatów, zabawny hołd dla kina lat 90, który nie udaje czegoś czym nie jest. Plus świetnie dobrana aktorsko i zagrana para bohaterów. No i magia kina, totalnie, jeśli ją sobie w dwóch zdaniach opowiedzieć, bzdurna fabuła, a widz i tak ściska kciuki, żeby się udało, żeby tylko się udało.

ocenił(a) film na 8
darrowred

dłuży się czy +80% filmu to akcja? jaki jest stosunek akcji do dialogow? mniej wiecej oczywiscie

ocenił(a) film na 8
Peter_Kurten

Sorry, ale założenie, że gdy mniej niż 80% filmu to akcja wówczas coś się komuś dłuży jest mi zupełnie obce. Mnie się dłuży John Wick. Fall Guy zupełnie nie. Dialogi są wplecione w akcje, a film bardzo chce oddać hołd pracy kaskadera intensywnością i liczbą scen, w ktorych jest ona konieczna.

ocenił(a) film na 8
darrowred

a bo ja tak pytam bo nawet nie ogladalem traileru bo nie ogladam trailerow do filmow i seriali jedynie do gier, no i nie chce zbyt duzo czytac o tym filmie, tak tylko technicznie zapytalem czego mozna sie spodziewać po tym filmie, tak czy siak na 100% ide na to do kina

ocenił(a) film na 8
darrowred

Bardzo celny komentarz. Jak dla mnie, to fajne kino akcji i wcale nie głupie. Udany hołd dla tego sztabu ludzi którzy stoją pod drugiej stronie kamer, mikrofonów, itp.