PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Czad!

ocenił(a) film na 9

Kapitalny film- masa śmiechu, świetny montaż, cud muzyczka, świetnie ukazani bohaterowie (Bardzo dobre role- N.Cage'a, Aarona Johnson'a i Christopher Mintz-Plasse oraz KAPITALNE! Chloe Moretz i Marka Stronga) masa odjazdowych odniesnień do universum komiksowego i tematycznych smaczków (co wyłapałem i daje na wielki plus. Bo jestem równie wielkim miłośnikiem komiksów jak Dave Lizewski) jaki masa takowych odniesień do kultowych scen z różnych filmów ORAZ co najważniejsze odniesieniem do naszych czasów [np załóż kostium wrzuć film na youtube i już jesteś sławny] dają prawdziwą mieszankę wybuchową. Matthew Vaughn pokazał wielki pazur tym filmem. "Kick-Ass" kopie po tyłku i daj Boże wiecej takich ludzi przy kolejnych adaptacjach. Zasłużone 9/10

ocenił(a) film na 9
FvJ

W pełni się zgadzam! Fanem komiksów nie jestem - ale filmy sygnowane przez Marvel znam na wylot - zdecydowanie najlepszy jaki do tej pory ogladalem. Świetnie zmontowane sceny walki, genialna scena ratunku Hit Girl (od razu nasuwa się scena z końca Dooma ^^). Chociaż jest wszystko - scenariusz ma sens.

ocenił(a) film na 10
sO_os

zarąbisty film!!! nie wycięłabym ani kawałeczka. a jak pojawiają się cage i hit girl, to DZIEŁO SZTUKI. trzeba mi było takiej dawki śmiechu:D :D :D