uważam że ten film jest po prostu słaby. takie 4/10.... oglądając starsze komedie pokroju "Jak rozpętałem...., Seksmisja, Kogelmogel 1,2, Miś itd stwierdziłem że "Kilerów dwóch" zostało nakręcone na "odpierdziel"... Za dużo błędów i wpadek w tym filmie... Dlaczego Polacy jak coś mają teraz nakręcić to kręcą byle jak, aby szybciej trafiło do kina??? a przy tym jakie nagłośnienie jest, że do kin wchodzi prawdziwy hit i najlepsza komedia od lat. Ludzie się na to nabierają niestety.... fakt... niektóre dialogi są super i przejdą do historii, ale nie samymi dialogami film "żyje"
Zombi ma racje! prox81 i hra się gówno zna i tyle(ale rym :P) ! Gdyby polska dalej tworzyła takie filmy jak kiler to hollywood mogło by nas w d**e pocałować!
wiem że nie można nikogo oceniać po tym jakie dał noty danemu filmowi... ale jak widzę u Ciebie 10/10 przy Transformers to stwierdzam że jesteś osoba która widocznie nie rozumie filmów i ogląda tylko produkcje łatwe proste i przyjemne... bo trudniejsze filmy są .... no są za trudne...
A Terminator i Obcy to faktycznie bardzo skomplikowane filmy... Nie pomyślałeś, że gość może po prostu od czasu do czasu lubi obejrzeć zwykłe kino rozrywkowe?
nie tylko takie filmy oglądam. A to że Terminator i Obcy mają po 10 to z racji tego że filmy te są pierwowzorami i otwierają nowy rozdział w historii kina
A ja oceniam film po tym czy mi sie podoba czy nie, a nie po tym czy coś tam otwiera czy nie. Wnioskując po tym, każdy film który jest pierwowzorem czegoś powinien dostać ocenę 10?
Kwestia druga, w oglądaniu filmów najważniejszym wydaje się być relaks, czyli nie każdy film musi być super-hiper inteligentny dla prawdziwych bystrzaków. Jak sobie nawet odpale czasem jakieś głupkowate kreskówki po ciężkim dniu i sprawia mi to przyjemność to nie widzę w tym nic złego.
Co do "Kilerów 2-óch", uważam że ten film jest dobry, bo potrafi poprawić mi humor mimo "błędów i wpadek". 8/10
Twoje zdanie. Mi się ten film podoba choć pierwsza część jak na mnie jest lepsza. Dobry jest też soundtrack wykonany przez Elektryczne Gitary.
Bzdury opowiadasz.Popatrz na dzisiejsze czasy.Ile lepszych polskich komedii tego pokroju powstało od tamtego czasu? Mógłbym policzyć na palcach jednej ręki.Machulski to prawdziwy fenomen czy tego chcesz czy nie.
ile polskich komedii o kilka klas lepszych powstało przed Kilerami?? .... cała masa... a prawdziwym fenomenem pozostanie Bareja !!! i Machulski mu do pięt nie dorasta czy tego chcesz czy nie :)
Oczywiście że było wiele ale przecież nie można żyć wiecznie przeszłością.A Bareja jest dla mnie nie do porównania z Machulskim bo kręcili bardzo różne filmy.I nie mogę powiedzieć że Machulski mu nie dorasta do pięt.Trzeba ich traktować przez pryzmat czasów.Machulski to Bareja tamtych czasów,nie boje się tego powiedzieć.
Kolego gubisz kwestie. Bareja robił parodię komunistyczną.Ukazywał Absurdy tego ustroju. Bareja z początku nie był uważany za dobrego reżysera. Machulski hmmm jeśli twierdzisz ,że Machulski mu do pięt nie dorasta to gratuluję! Zbyt poważnie bierzesz Komedie do siebie. Polecam Reklamy :)
nie piszę że kilerów 2 to zły film.... ale widać że film kręcony był na czas... byleby szybciej trafił do kina! ... założę się że wiele scen robionych było tylko raz
i z marszu mogę CI wymienić kilka scen których nawet amator by się powstydził.... Scena pierwsza.... Kiler przewraca się na skórce od banana.... już leżał na ziemi (ujecie z innej kamery) kiedy nagle odskakuje but z jego stopy.... scena z przylotem Moralesa. wyskakuje z samolotu ładny lot.... pochmurne niebo. Siara razem z Wąskim biegną przez pole widać pochmurną pogodę... a jak siara mówi "jedź za nim jedź" to już idealna czysta pogoda z idealnym czystym niebem i intensywnym światłem słonecznym. Scena z piłeczką do tenisa... Szakal lekko popycha piłkę nogą... tak że w pierwszej scenie wydaje się że doleci co najwyżej 2 metry... ale ona turla się przynajmniej 15. Scena na polu kiedy Morales maczetą uderza w krzaki i wyjeżdża samochodem (widać łącznie dwóch ujęć. Przed tym jak zniknął w krzakach liście się kołyszą... widać ucięcie i połączenie z drugą sceną (liście już się nie kołyszą) ..... jak sam widzisz to tylko kilka błędów jakie wytknąłem w filmie... a teraz weź sobie wyobraź przed oczami taki film jak "JAK ROZPĘTAŁEM 2 WOJNĘ ŚWIATOWĄ" i zobacz jak tam zadbano o szczegóły w filmie, tam nawet wszyscy mówią w rożnych językach... Jakby film kręcili tak jak kilerów 2 to jestem przekonany że każdy by "napieprzał" po polsku.... bo komu by się chciało zatrudniać statystów zagranicznych... albo mówić w innym języku?? za duże koszty.
a już absurdem są ostatnie sceny z busem w lesie... jak ten samochód bez kierowcy zakręcał? a poza tym niech ktoś mi powie w jaki sposób Kiler wraz z Kasią spotkali swojego busa ponownie? jechali za nim... skończyło im się paliwo... bus odjechał... potem akcja z Wąskim i Rybą... bus odjeżdża sam bez kierowcy... i nagle mija ich na drodze? no bez sensu.... chyba że Kiler sobie poszedł na skróty przez las.... no ale widać że nie poszedł bo szedł ciągle drogą. a scena kiedy Kiler całuje się z Doną na ulicy i podbiega Kasia... widać kamerzystę w okularach Kasi. Jeżeli chodzi o reżyserkę i scenariusz to film jest kręcony na "odpierdziel". Film ratują jedynie dialogi wraz z Pazurą, Stuhrem i Rewińskim a reszta jest amatorszczyzną :)
Wykonanie może i mierzi chociaż ja osobiście w ogóle nie zwracam na to uwagi, podchodzę do tego bardziej jako do smaczków które można wychwycić. Film z pewnością fabularnie wypada lepiej od jedynki,zarówno pod względem obsady jak i samej historii na dialogach kończąc. Gdyby obecnie kręcili filmy w połowie tak dobre jak Kiler/2-óch to byłbym niezmiernie rad.
Ps,wydaje mi się że na siłę szukasz dziury w całym.
czy na siłę?? nie... ale patrząc na sposób kręcenia filmów i podejście do filmu jako do sztuki, to wydaje mi się że teraz kręcą byle jak byle by szybciej trafiło do kina.
kilerów 2 też się do "czasów obecnych" zalicza. Zobacz na komedie "Jak rozpętałem 2 wojnę swiatową" tam zarówno dialogi jak inne detale są na wyższym poziomie. reżyser podszedł do filmu jak do sztuki... jego obraz nie był kiczowaty... ale co się dziwić... teraz mamy takie społeczeństwo że jakiś tekst jest lepiej traktowany niż obraz. Co uważam za błąd... film nie opiera się tylko na dialogach.
NIe wkrecaj sobie ,że Autor to "II wojny światowej " to drugi Michał Anioł... podszedł do filmu jak do sztuki BLA BLA BLA. Wkręcasz sobie stary. Mówił CI o tym jak do tego podszedł? Reżyser nie miał kompletnego pojęcia ,że film stanie się klasykiem polskiej kinematografii. Nie masz bladego pojęcia jakie były realia II wojny światowej w tych regionach Świata pszedstawione w filmie i dlatego ten fil CI się wydaje IDEALNY... Twoja prawdziwa sztuka
Po pierwsze jaka Kasia? Tam nie było żadnej Kasi tylko Ewa. Jak już się czepiasz to podejdź do tego jak do sztuki. Po drugie to tak jak było wcześniej wspomniane nie porównuj Machulskiego z Bareją ( równie dobrze mogłeś tu porównać go do Kieślowskiego na to samo by wyszło). Po trzecie moim zdaniem, choć Machulski tworzy w czasach współczesnych nie porównywałabym jego filmów z tymi teraz, które są "komediami" i to najczęściej romantycznymi. Masz rację współczesne kino polskie jest najczęściej tworzone byle było jak najszybciej, ale w przypadku Machulskiego nie wyraziłabym takiej opinii. A tak poza tym to o gustach i kolorach się nie dyskutuje, więc oglądaj sobie i podziwiaj dalej Bareję- takie Twoje prawo.