Kill Bill 2

Kill Bill: Vol. 2
2004
7,4 241 tys. ocen
7,4 10 1 240747
7,6 57 krytyków
Kill Bill 2
powrót do forum filmu Kill Bill 2

Dawno nie widzialem takiej szmiry...ja rozumiem ze Tarantino robi dziwne i szokujace filmy...ale niestety Kill Bil 2 to jest porazka. Posmialem sie w paru momentach (np. jak Uma Thurman dostaje z shotguna i odlatuje na 5 metrow i niedlugo potem nic jej nie jest!! lub scena gdy Uma jest zamknieta w trumnie).Ogolnie film nudny jak flaki z olejem...w jedynce cos sie chociaz dzialo niestety dwojka to porazka...Kill Bill 2 dolaczym wlasnie do grona najgorszych (moim zdaniem) filmow w historji kina...
Wiem ze film ma wielu zwolennikow i zapewne posypie sie grad zarzutow i tym podobnych komentarzy,ktore mnie napewno nie przekonaja. Ale napewno nie tylko ja niedocenilem "tego dziela".

użytkownik usunięty
Trapped_Under_Ice

Dostaje z shotguna SOLĄ. I od razu widac, ze nie poswieciles temu filmowi max uwagi. Tarantina nie oglada sie przy obiedzie - wtedy faktycznie mozna sie pogubic, w czasie jego filmu mozna stracic super szczegol nawet drapiac sie po jajkach. Scena z trumna - wymyslilbys jakies lepsze wyjscie z takiej sytuacji??? No?! I poza tym - ZADEN film nie jest 100% odzwierciedleniem rzeczywistosci, wszystkie mijaja sie z nia mniej lub bardziej. U Tarantino bardziej. Troche wyobrazni i bedzie dobrze. A muzyka w filmie R E W E L A C J A!

ocenił(a) film na 3

Tak, wiedziałem ze dostaje solą, zapomniałem o tym wspomnieć. No ale sól czy proch...lot na 5 metrow jest juz duza przesada;-). I zgadzam sie ze zaden film nie jest 100% odzwierciedleniem rzeczywistosci, jakos w kill billu bardzo żuciło mi sie w oczy.