Kill Bill 2

Kill Bill: Vol. 2
2004
7,4 241 tys. ocen
7,4 10 1 240760
7,6 57 krytyków
Kill Bill 2
powrót do forum filmu Kill Bill 2

Pytanie o ten utwór już pojawiło się wcześniej na tym forum (całkiem dawno temu), ale niestety nikt nie udzielił na nie odpowiedzi. Chodzi o utwór odgrywany w momencie, gdy Bill wstaje po otrzymaniu ciosu "Pięciu Palców Rozrywających Serce" i przechodzi pięć ostatnich kroków. Prawdopodobnie wykonuje go Ennio Moriconne, ale pewny nie jestem. Z góry dzięki wielkie za tytuł :-)

ocenił(a) film na 9
ukwial

Tu masz cały spis utworów w drugiej części tego świetnego filmu:
http://www.amazon.com/gp/product/B0001LJCPC/ref=pd_bxgy_img_b/104-8029743-851670 5?%5Fencoding=UTF8 [www.amazon.com/gp/produ...]
Najbardziej mi się podobał główny theme Kill Bill'a 'Battle without honor or humanity'.

I tu moja prośba: Czy ktoś nie wie, jak nazywał się utwór, stylizowany na lata 70 zresztą, w momencie walki Beatrix z Pai Mei'em (kiedy leży w trumnie i sobie przypomina)?

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Bruce_Lee

Ta piosenka to "Three Tough Guys" Isaaca Hayesa :-) Fajna, złego słowa o niej nie powiem ;-)

ocenił(a) film na 8
Bruce_Lee

Albo ta: "Invincible Pole Fighter", tylko autora nie znam. Pierwsza podana leciała w trakcie kiedy Szkrab walczyła z Pai Meiem, natomiast druga w chwili samego treningu (wnoszenie wody w wiadrach i katowanie tej biednej deski :-) ).

ukwial

mam pytanko znacie moze tytul tego utworu kiedy Elle Driver(Daryl Hannah) idzie szpitalnym korytarzem aby zabic Czarna Mambe??
Z gory dzieki :)

ocenił(a) film na 8
Sensi

Zapewne chodzi Ci o to 'pogwizdywanie' - ten utwór to Twisted Nerve w wykonaniu Bernarda Herrmanna :-)

ukwial

tak, chodzilo mi dokladnie o to dzieki ;)

Sensi

Co do utworu lecącego, gdy Bill wstaje i odchodzi - pochodzi on z soundtracku do "Navajo Joe" autorstwa boskiego Morricone. Konkretnego tytułu nie podam, bo mam nadzieję, że zmobilizuje Was to do przesłuchania całego dzieła Ennio. Polecam!

ocenił(a) film na 9
Munchhausen

Ten drugi to L Arena czy jakoś tak, wiem, że w filmie jest kilka utworków geniusza Ennia ale żaden z nich się tak znowu nie wyróżnia (jak z innych soundtracków, np. 'Once upon a time in America')
Dzięki, Ukwiał, za utwory.
Pozdrawiam

Bruce_Lee

L'Arena towarzyszy scenie, kiedy Budd strzela ze soli do Mamby. Wykonanie utworu o niebo ciekawsze niż w orginalnym "The Mercenary".

W filmie jest dużo westernowej muzyki, co mnie, jako fana gatunku, bardzo cieszy.

Pozdrawiam.