Kill Bill 2

Kill Bill: Vol. 2
2004
7,4 241 tys. ocen
7,4 10 1 240747
7,6 57 krytyków
Kill Bill 2
powrót do forum filmu Kill Bill 2

otóż to, że jednak zabiła Billa. Każdy popelnia błędy, a on mówil, że załuje i ją kocha ... a jednak go zabiła, opiekował się BB i co mu z tego p-rzyszło, jak Beatrix go zabiła ??;/ i czemu w ostatniej scenie powiedziała - dziękuję ?? za co ?...;/

ocenił(a) film na 9
celine90

Bill był gangsterem. A wszyscy w tym gangu to byli jacyś psychopaci. Billa 'poniosło' i wyzabijał wszystkich na próbie, choć później jej powiedział, że tego żałuje. Ale szkoda, bo jego postać wydawała się naprawdę fajna. A kochał ją zawsze, również wtedy, gdy zadała mu ten śmiertelny cios. A BB się opiekował, bo to była i JEGO córka! A z tym podziękowaniem nie pamiętam. W każdym razie Tarantino to jest taki reżyser, który nie popełnia błędów, jak już, to nieznaczne. Scenariusze jego filmów są przemyślane i zakręcone - zasiadając do jego produkcji, mam zupełną pustkę (w głowie) na temat tego, co w filmie tym będzie się działo - tak nieprzewidywalny jest ten reżyser. I kiedy coś się zdarzy w filmie, o czym nie masz pojęcia, to nie traktuj tego jako błąd, tylko twoje niedopatrzenie. Ogólnie obie części Kill Billa przypadły mi do gustu - lubię takie zaradne, zakręcone, wojownicze kobiety w filmach/książkach.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

Najlepszą odpowiedzią na twoje pytanie jest wypowiedź Czarnej Mamby - "Obce są mi litość i zdolność wybaczania" asprawe bila traktowała jak "nie dokończone porachunki". Zakończenie filmu jest bardzo nie jedno znaczne, co pozwala na refleksje i wile interpretacji, to właśnie jest świat Tarantino.