Kill Bill 2

Kill Bill: Vol. 2
2004
7,4 241 tys. ocen
7,4 10 1 240760
7,6 57 krytyków
Kill Bill 2
powrót do forum filmu Kill Bill 2

Mam pytanie do volume 1 czy tam występują sceny czarno-białe

ocenił(a) film na 7
aniamodzielewska

tak w 1 czesci wystepuja wstawki czarno biale

użytkownik usunięty
pc486

tylko wersja japońska jest w Full Colorze gdyz tylko tam mozna pokazywac tak brutalne sceny :)

Ja niestety mam w domu wersje na divx i jest jeszcze bardziej ocenzurowana niż ta w kinie! Muszę sobie kupić DVD - czy tam nie ma aż tylu "ułagodzeń"?

ocenił(a) film na 10
aniamodzielewska

mam pierwotną wersje scenariusza(jescze bez podizału na 2 częsci) i tam jest wyraźnie napisane, że jatka w domu niebieskich liści jest czarno biała - to zamierzenie reżysera, a nie cenzura!
scenariusz mam z www.scenario.prv.pl

ocenił(a) film na 10
pablo_yabollo

no wlasnie jak to jest z tym kolorem. Bo kumpel mi mowi, ze ma obie czesci w kolorze....yyyyy....:/ to w koncu cenzura czy zamierzone efekty??

użytkownik usunięty
aniamodzielewska

Ja też parę tygodni temu ściągnąłem vol. 1 w kolorze w wersji Xvid. Jakość bardzo dobra. Niby zgrywane z DVD, ale nie wiem czy każdy DVD jest w kolorze czy ktoś dorwał japońską wersje. Ale moim osobistym zdaniem to, jeśli ktoś ma dobrej jakości ocenzurowaną wersje to nie ma, co szukać nieocenzurowanej. Jedyna różnica to kolorowa jatka w restauracji i kilka scen (głównie też w tej restauracji, choć nie tylko).

ocenił(a) film na 8

To byłem ja, ale zapomniałem się zalogować.

aniamodzielewska

tylko wersja japonska uncut jest w kolorze i jest tam kilka dodatkowych ostrych scenek ktore zostaly wyciete

ocenił(a) film na 10
aniamodzielewska

Wersja Uncut mozna powiedzieć, że jest to wersja reżyserska. To jest japońskie, limitowane wydanie DVD - film jest dłuższy, całkowicie w kolorze (poza scenami, które miały być czarno-białe - przeszłość, wsponienia), bez beepów w niektórych scenach, niektóre sceny są przedstawione w inny sposób. - to jest oryginalna wersja filmu, wersja miedzynarodowa była cenzurowana.