PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33200}

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 1
2003
7,4 384 tys. ocen
7,4 10 1 384440
7,9 92 krytyków
Kill Bill
powrót do forum filmu Kill Bill

Jednym z absurdów filmu jest to, że Czarna Mamba nie może chodzić (w śpiączce normalne jest zwiotczenie mięśni, osłabienie stawów itd.) Ale moment... nogi ma bezwładne, a ręce nad wyraz silne... czołga całe swoje ciało rękoma, kręci kołami przy wózku.. podciąga się na obręczach w "cipkowozie"..... widać śpiączka osłabiła tylko mięśnie nóg... To jest jeden z absurdów który osobiście mnie razi. Jak znalazł ktoś inny to czekam. Może się innego jeszcze dopatrzę bo jestem dopiero na 33minucie filmu.

Labavi

zapomniałem o jeszcze jednym absurdzie... osoba po śpiączce ma problemy z mówieniem... a ona od razu mówi bezproblemowo..

Labavi

W japońskiej restauracji, po odcięciu ręki, tej babce, po zabiciu kilku gości z tej mafii, miecz jest niezakrwawiony.

użytkownik usunięty
Labavi

Jednak największym absurdem jest dopatrywanie się w tym filmie absurdów

A to niby dlaczego? Każdy film ma jakieś, jakieś niedoróbki, niektóre rzucają się w oczy inne nie. Te przeze mnie wymienione rzucają się. Ogólnie film uważam za bardzo dobry, ale ma pewne własnie takie niedociągnięcia.

ocenił(a) film na 10
Labavi

może te błędy są specjalnie dla ciebie żebyś sie pytał :p

użytkownik usunięty
Labavi

wiesz charciarz co to pastisz?

Co to jest pastisz to wiem, nie wiem natomiast co oznacza słowo "charciarz" w tym kontekście, bo ogólnie słowo "charciarz" oznacza np osobę hodującą charty ... a ja jakoś psa nie mam w domu.. nawet jamnika ;p

użytkownik usunięty
Labavi

skoro wiesz co to znaczy pastisz poco zakładasz tak idiotyczny temat?

charciarz - chociaż, mój błąd

ocenił(a) film na 10
Labavi

ale masz racje, miecz mogli bardziej zakrwawić, ale te osłabione mięśnie po śpiączce to przełkne

ocenił(a) film na 9
Labavi

Filmów Tarantino nie można brać zbytnio na serio, przecież one są właśnie celowo tak kręcone, żeby się kojarzyły z literaturą pulp fiction.