PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33200}

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 1
2003
7,4 384 tys. ocen
7,4 10 1 384468
7,9 92 krytyków
Kill Bill
powrót do forum filmu Kill Bill

DNO

ocenił(a) film na 1

DNO DNO DNO i jeszcze raz DNO ... szkoda tracić czasu na taki beznadziejny film

Wicker_park

Ulubione filmy: (zapewne na nie warto poświęcać czas)
m.in. Szybcy i Wściekli, Nigdy w życiu, Dziewczyny z drużyny 3, Męsko-Damska rzecz...
Dziękuję.

ocenił(a) film na 10
Wicker_park

jasne... lepiej pojechać do Czech, skoro masz za darmo...

Wicker_park

Kolego, trzeba dorosnąc do tak poważnych filmów.
Film jest świetny, największe wrażenie robi na mnie muzyka, lekki humor, ciekawa koncepcja scen walki (choć ta lejąca sie krew z kikutów wyglada groteskowo), orginalne elementy takie jak film animowany czy czarno-biały film samurajski. Nie wiem jak taka mieszanka może nie smakowac.

ocenił(a) film na 7
michalpelka

"Kolego, trzeba dorosnąć do tak poważnych filmów"
:D:D hehe, dobre. Mam nadzieje, że Ty tego nie napisałeś poważnie. Ja rozumiem, że film się może podobać, bo mi się podobał, ale mówić że trzeba do tego dorosnąć bo jest poważny, to już lekka przesada, która może wskazywac na to że ktoś się tutaj próbuje dowartościować ( bez urazy;p )

Fabuła filmu rzeczywiście nie porywa, jeszcze ta krew... o ile w 'kreskówce' można scierpieć te hektolitry, o tyle w 'filmie' już to według mnie nie uchodzi. To co mi się podobało, to właśnie wplecienie filmu animowanego, sceny walk ( szczególnia ta z 'małą' dziewczynka z kulą na łańcuchu) i .. katany ;]

7,5/10

Wicker_park

Wiele osób czepia się "słabej" fabuły. QT stworzył ten film czerpiąc inspiracje z starych filmów Karate w których historia była dosyć prosta.

jura2711

Jasne, tak samo jak spotykałem sie na tym forum z postami iż Quentin Tarantino nakrecil nowy spaghetti western. To człowieka krew zalewa jak takie typy pisza, a nie maja nawet pojecia co to spaghetti western tylko powtarzaja glupoty po innych. A film arcydzielo - reżyseria, scenariusz, muzyka.