Ludzie którzy twierdza, iz ten film jest beznadziejny, bo nie rozumieja o co w nim chodzi oraz
po co quentin robi takie własnie przerysowane filmy-dlaczego mimo usilnego wyjasniania
im tej sprawy nadal dyskutuja tymi samymi argumentami...i czemu robia po dwa
tematy(chodzi oczywiscie o uzytkownika mateuszziomal), mimo, iz jedynymi słowami z ich
strony sa tu zazwyczaj:" bo do dupy, bo tak, bo klimat, no moze nie rozumiem, ale i tak
zdania nie zmienie..."...ludzie...facepalm...a film jest genialny...i nie mówie tego jako
subiektywny widz(bo pod tym wzgledem mi sie podobał tylko całkiem, całkiem), ale okiem
obiektywnym, czyli takim, jakim powinno sie oceniac filmy, i ok, piszcie co chcecie, miejcie
własne zdanie-ale tez juz bez przesady(dwa tematy tylko po to, by bardziej dowalic-
facepalm)...
ale wytłumacz co w nim jest takiego zachwycającego? biegająca brzydka laska z mieczem samurajskim, zabijająca tłumy identycznie ubranych japończyków, krew się leje, te komiksowe wstawki... dodam, że ja w tym filmie nie odkryłam żadnej fabuły, po prostu żadnej (to chyba pierwszy film, gdzie dwójka podobała mi się bardziej od jedynki) Ten film ma tylko dwa plusy: melodyjkę gwizdania i Lonely Shepherda
Uh, to kwintesencja kiczu, ale tego najgorszego rodzaju
i tak jak lubię Tarantino, zwłaszcza za cudowne Pulp Fiction i Bękartów, no i jeszcze za psy nawet, tak tego paskudztwa nie zdzierżę, oglądanie vol 1 było dla mnie chyba większą męczarnią niż Zmierzch
brzydlka laska z mieczem samurajskim ?. to wszystk oco jestes w stanie dostrzec w tym filmie ? wiekszego debilizmu w zyciu nie czytalam. "Uh, to kwintesencja kiczu, ale tego najgorszego rodzaju" zgadzam sie z twoja opinia ale na temat twojego komentarza, jesli nie jestes w stanie podziwiac dziela ktore nie bez powodu jest tak nazywane, i tylko kierujac sie twoim beznadziejnym gustem plus znikoma wiedza na temat kina, nie powinnas w ogole zabierac glosu twierdzac ze twoj "twoj" gust liczy sie nad miliony osob ktore podziwiaja ten film nie bez powodu. polecam ci teletubisie :]. Oddaje czest temu filmowi oraz grze aktorow , dailogom i caloksztaltowi oraz respekt dla pokazanego tam szacunkowi sztukom walki, i samurajskim mieczom. moszesz sobie krytykowac ile chcesz ale w zyciu bys nie potrafil/a "wywijac" mieczem w ten sposob. Style walki zasluguja na szacunek, jak rowniez ten film, wiec krew mnie zalewa jak widze wypowiedzi tego typu ktore po prostu zlewaja taki film., nie znasz sie ciotko, wiec zamknij dziubek :]
Rozumiem, że Ty umiesz tak wywijać mieczem, więc dlatego Tobie się ten film podoba? WTF co ma do rzeczy umiejętność posługiwania się bronią do oceny filmu? Na tej zasadzie to ludzie nie powinni oglądać sensacji, kryminałów, bo gówno wiedzą o strzelaniu, albo idąc Twoim tokiem myślenia to z góry powinni dawać same 10, bo oni by tak celnei nie strzelali...
A co do wiedzy na temat kina....krytycy z pewnością mają większą wiedzę niż Ty, więc zanim posłużysz się tym argumentem to poczytaj fachowców przez których vol 2 jest zdecydowanie lepiej postrzegana od jedynki.
Obawiam się, że nie możesz być obiektywnym widzem, bo każda Twoja ocena to coś subiektywnego dlatego < facepalm>. Jeśli dla Ciebie ten film jest genialny to mam pewne wątpliwości co do Twoich zdolności kognitywnych, jednak nie chcę Ciebie tu obrażać a jedynie zwrócić uwagę, że nie każdego opinia musi zbiegać się z Twoją. Może w takim razie naprowadzisz Nas co takiego "genialnego" jest w tym filmie?
Czytam te twoje wypociny i każdy wers zniechęca do przeczytania kolejnego. Chociaż ja życzę tobie miłej lektury, przed zabraniem głosu następnym razem.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Libido
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ego
daj spokoj, sa zbyt zacofani zeby zrozumiec plente czy w ogole cokolwiek z filmow tego typu, dla nich takie filmy jak kill bill, czy pila to tylko lejaca sie krew i flaki, i szczytem komedii jest dla nich ogladanie swiat wedlug kiepskich oraz inne badziewie, to tylko pokazuje smutnie niski poziom inteligencji polakow, nic dziwnego ze lepsze produkcje nie przyjmuja sie w tym kraju, ludzie wola ogladac gowna isiedziec na face gownie niz cos co faktycznie cos soba przedstawia,. dlatego nie mieszkam w polsce ! doluje mnie to spoleczenstwo i jego wartosci. pozdro dla fanow ;}
myślę, że twoja "plente" idealnie obrazuje poziom inteligencji, trochę pokory dziewczynko, nie podoba ci się Polska, to nie zaglądaj na polskie strony
dowartosciwalas sie ? =) szanuje ludzi ktorzy potrafia przynac sie do bledu a nie debatowac z innymi tylko dla pokazania swojej racji, powiem ci szczerze, sarkazm czy ego z byciem inteligentnym czy wartosciowym nie ma nic wspolnego, raczej okresla cie jako czlowieka- byciem dojrzlaym tym bardziej. Nie chcesz sie ze mna zgadasz? nikt cie nie zmusza, masz prawo do wyrazania swojej opini tak samo jak ja. ale wmawianie komus swojej racji to juz wskazuje na podwyzszanie wasnego ego. Nie zabronisz nikomu sie wypowiadac po to sa fora, a skoro ci to nie opowiada to po co sie wtracasz, minimum szacunku to ze jestes tutaj anonimowo nie daje ci racji wywyzszania sie nad kims, bo nigdy nie bedziesz od nikogo lepsza. ale fakt ludzie nabieraja pewnosci siebie mogac bez problemu komus dolorzyc soczystej riposty na anonimie bo itak nikt nie wiem kim na prawde jestes i nikt tak na prade nie ma odwagi podpisac sie prawdziwym nazwiskiem =) za brak szacunku odpowiadam tym samym, uwielbiam debaty pod warunkiem ze nie z egoistmami ,bo tym jestes, tobie chodzi o wlasna racje a nie o realna ocene , tym sie roznimy, to sie nazywa byciem dojrzalym, nie wpidalanie "idealnie obrazuje poziom inteligencji, trochę pokory dziewczynko" ktore jak sadzisz fajnie brzmi, to pokazuje dokladnie twoj =) pozdro, jesli chcesz sie wyklucac czy debatowac zapraszam na priv, albo na spotkanie w realu, ciekawe czy bedziesz w stanie cokolwiek z siebie wykrzesic =)
Ten film po prostu trzeba zrozumieć. Niestety, nie wszyscy go rozumieją, niektórzy widzą w nim tylko babkę zabijającą ludzi. Zobaczcie, co zrobiła Uma, zagrała rewelacyjnie kobietę, która żąda zemsty. Dla mnie ten film to arcydzieło. Ludzie, którzy uczą się aktorstwa, (w tym ja) powinny brać przykład z głównej bohaterki Kill Billa. I coś z ciekawostek: "Uma Thurman przygotowując się do roli, ćwiczyła na 3 frontach: uczyła się japońskiego, samurajskiej techniki walki mieczem i chińskich sztuk walki".
to oczywiste, aktor musi zadbac o wiarygodnosc swojej roli ,profesjonalny aktor zawsze dba o takie szczegoly =), tak samo jak Angelina Jolie w Tomb Raiderze uczyla sie sztuk walki, oraz poslugiwania sie bronia palna czy jazde konno. dokladnie kazdy ma inny gust,
No tak, ale ludzie i tak stwierdzą, że Kill Bill to "babka zabijająca innych ludzi", niestety ;>