PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107475}
6,8 18 tys. ocen
6,8 10 1 18134
4,5 10 krytyków
Klątwa Ju-on
powrót do forum filmu Klątwa Ju-on

Niema jak japoński horror

użytkownik usunięty

Japońskie horrory są naprawdę niezłe..... Co tu dodawać japońcy jak narazie biją wszystkich w tej dziedzinie filmów....A zaczęło sie od zwykłego " THE RING" ................... haha......

hm... nie oglądałam ju on - ani japonskiej wersji ani amerykanskiej... ale the ring obejrzałam w dwóch wersjach, w sumie to przedewszystkim dlatego żeby zobaczyc co jest w drugiej części (na początku obejrzałam amerykańską wersje i mnie zaciekawiły dalsze losy) ale bardzo sie zawiodłam na oryginale... wszyscy dookoła mówili że japońska wersja jest straszniejsza.... ja tak nie uwazam... byla do kitu! nie dość że postacie nie były przerażające a atmosfera nie tak tajemnicza to jeszcze w drugiej czesci nic nie zrozumialam(pierwsza zrozumialam bo ogladalam amerykanska) - byla tak pogmatwana... tragedia... :/

ocenił(a) film na 10
Katrine

No cóż japończycy kręcą filmy dla ludzi, którzy potrafią wyczuć ich subtelną nutke amerykanie kręcą horrory dla mas, ważny jest w nich chałas i straszne strachy. Nie kazdemu będzie sie podobał japoński horror, ponieważ jest trudniejszy w odbiorze niż często 'prostackie' horrory amerykańców - dla każdego.
Stawiam na oryginał.