PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33356}

Kołyska strachu

Cradle of Fear
2001
5,1 1,6 tys. ocen
5,1 10 1 1626
4,7 3 krytyków
Kołyska strachu
powrót do forum filmu Kołyska strachu

Jezeli ktos sie nie porzygal na tym filmie to znaczy ze jest prawdziwym mezczyzna;P

ocenił(a) film na 1
Plainview

Ja to bym się bardziej zdziwiła tym osobą, które wytrwały na "Teksańskiej masakrze piłą mechaniczną", bo jest ona oparta na faktach i wszystko jest strasznie prawdziwe i realistyczne, strasznie mną wstrząsnął tamten film jak żaden inny thriller czy tam horror. A "cradle of fear" to zwykła bajka i żeby chociaż w miare prawdziwie się tam zabijali czy coś to nic, sztuczne to wszystko jak nie wiem... Kichaaa no jedynie "The Sick Room" był tam fajny ale jak tamtego nożem po twarzy cieli to też widać jak nóż obok twarzy idzie zamiast się wbijać w twarz...

Mana

Ale "Teksanska..." Udaje film robiony na serio (jakos wydaje mi sie malo wiarygodne ze byl robiony na faktach...) a "Cradle..." to typowa amatorska parodia z wokalista rewelacyjnego zespolu w roli glownej!!:D:D

użytkownik usunięty
Mana

Na jakich faktach ?!
Tylko postać psychopaty w pewnym stopniu nawiąuje do prawdziwego mordercy - zresztą do tego samego na którym wzorowani byli - też w pewnym stopniu - Norman Bates i Hannibal Lecter, a film to zwykła bzdura.

Mana

ja wytrwałam na teksańskiej masakrze majac 11 lat :P miałam potem koszmary.

użytkownik usunięty
Plainview

dobre jest to ze ja znam ludzi ktorzy sie podniecali na nim:DDDD

pozazdroscic znajomych:P jak komus przypadl ten film do gustu to polecam " Nekromantik"

ocenił(a) film na 3
Plainview

Klimkov, "Nekromantik" był dużo lepszy, ot, taka przyjemna nekrozabawa- chociaż było na co popatrzeć ;)

ocenił(a) film na 3

Tez mam takiego kolege co zachwalal mi ten film. Pozyczyl mi go i go ogladnalem. I nie zaluje. Dobry (krwawy) film :)

Plainview

Unas kumpela na imprezie sie naprawde pochaftowała jak mu na poczatku glowe rozdeptał Dani

ocenił(a) film na 7
Plainview

Obejrzyj sobie August Underground Mordum. W porównaniu z nim Cradle Of Fear to wieczorynka dla dzieci. Ja osobiście widziałem bardzo wiele, ale w pewnym momencie wymiękłem w wyłączyłem.

ocenił(a) film na 10
BeerTramp

A mnie ten film w ogóle nie przeraził, prawde mowiąc ogladałem go z kilkunastoma osobami i wiekszośc czasu spędzilismy na komentowaniu i śmiechach z faktu jakie to marnie zrobione:p Chyba tylko martwica Mózgu może dorównać Kołysce ale była kręcona z przymrużeniem oka a Kołyska jest jeszcze taka strasznie poważna:D

ocenił(a) film na 4
Plainview

"Kołyska........" jest beznadziejna, nie podobała mi się, a "Martwica........" baardzo.

ocenił(a) film na 4
pro415

"Teksańska Masakra..." była słaba (przynajmniej dwójka, jedynki nie widziałem) i nie widzę w niej nic zbytnio obrzydliwego, a "Cradle of Fear" jest przynajmniej śmieszne :) Film jest niesamowicie słaby, ale muszę przyznać, że niesamowicie dobrze mi się go oglądało. Taki lekki, przyjemny filmik, rewelacyjny po wypiciu kilku browarów :P Obiektywnie - 1/10, subiektywnie - 7/10 :D Dałem 10 ze względu na mój ulubiony zespół ;)

ocenił(a) film na 4
HerrFaustus

Tiaaa nie porzygałem, się... ale się uśmiałem :D

Nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, ale scena kiedy ten gościu z amputowaną nogą jedzie samochodem to auto wygląda jakby było zabawką nakręcaną na kluczyk... LOL :D

"Chcesz kawałek?"

"OOOHHH Jesus" <lol2><lol2>

ocenił(a) film na 2
Plainview

Ja się cały czas śmiałam na tym filmie, ani razu mnie nie zemdliło :P

Bess_92

hahaha:D no fakt.. było pare komiczno-makabrycznych momentów:) ale scena z kotkiem to mnie powaliła... :) w dodatku osoba, która tłumaczyła film podpisała ten moment jako "fast food 666" :D konałam:D

ocenił(a) film na 6
smyrna99

JESTEM PRAWDZIWYM FACETEM (o Boże!!)! Nom, ja też miała Fast Fooda 666. Najlepsze były texty siostrzycki typu: Niech wciśnie ręczny ( w samochodzie), 'da ptakowi, żeby przewiózł' (w celi), albo w historii z sick roomem 'co teraz powinniśmy zrobić?' Siora-zamknąc drzwi. Film rozwala. Komedia roku

ocenił(a) film na 6
LivingDeadGirl

Zastanawia mnie jednak, skoro Dani ma jedną z głównych rół (tzn, jest ich kilka), to czemu jego morda jest na każdym plakacie?

LivingDeadGirl

bo jest znanym wokalista?
bo gra w Cradle Of Filth?
bo gra własnie jedna z głównych ról?
bo szczerze mówiąc, to ten film z własnie jego postacia utożsamiam... ;)
moze tez dlatego, ze ten film wyprodukowali ludzie, którzy zajmowali sie teledyskami kredek?
;)

smyrna99

oo i jeszcze zapomniałam dodac;)
sprawy marketingu:)) no!;D

ocenił(a) film na 6
smyrna99

Ale i tak tylko na dvd dostaniesz tem film. Zapewne nie ma go też w wypożyczalniach. A w tv już w ogóle!

ocenił(a) film na 10
Plainview

Haha :D Ja oglądając ten film jadłam kolecję i jakoś nie pusciłam pawia. Nawet momentami ten film był dla mnie śmieszny, a efekty specjalne przesadzone.

ssstrzalka

jak dla mnie ten film w pewnych momentach był nawet śmieszny, szczególnie ten moment z kotem xD

Plainview

To ja jestem prawdziwa kobieta i tez nie rzygalam Film nie dla kazdego raczej dla fanow COF i Daniego Choc jestem milo zaskoczona tak wysoka nota i pozytywami myslalam ze bedzie gorzej U mnie 10 no za caloksztalt i nie bede sie wylamywac ze swojej subkultury :P

Darkcassandra

ach, właśnie po to mamy dziesięciostopniową skalę ocen, żeby takie mroczne anioły jak ty nie musiały się wyłamywać ze swojej subkultury. nie powinna cię w takim wypadku dziwić wysoka nota, mnie już też nie dziwi.

ocenił(a) film na 4
Plainview

co do tej teksanskiej masakry to nie byla na faktach a jedynie morderca byl wzorowany na geinie

co do tego hannibala lectera to wcale nie byl na nim wzorowany, wzorowany na nim byl buffalo bill z "milczenia owiec" ale lecter to calkiem inna bajka

El_Magiko

pewnie że "teksańska..." nie jest na faktach, nie licząc mordercy :P tak samo jak fakt że "blair Witch" nie jest na faktach :P gdzieś nawet kiedyś przeczytałem że powiedzieli że jest na faktach tylko dlatego żeby widownię przyciągnąć. chociaż mnie osobiście przyciągnął czym innym xD