PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489856}

Kod Biblii

Der Bibelcode
2008
6,1 1,7 tys. ocen
6,1 10 1 1722
5,0 2 krytyków
Kod Biblii
powrót do forum filmu Kod Biblii

Film oglądałam dziś na TVN. Zasiadłam do niego ze szczerą nadzieją na obejrzenie fajnego kina na poziomie chociaż zbliżonym co np. Kodu Da Vinci i innych tego typu podobnych filmów. Niestety przeliczyłam się i to przez duuuże P. Niemcy niestety nie mają daru do kręcenia takiego gatunku, a abstrahując już od tego ze film jest niemiecki, to ja się pytam gdzie jakakolwiek AKCJA w tym filmie?! no chyba, że przez akcję rozumiemy 2 godzin chodzenia (lub biegania) sobie głównych bohaterów po różnych planach to przepraaaszam bardzo. Generalnie oglądałam "do końca' bo juz nie wypadało po kilku godzinach patrzenia w ekran ngo nie zobaczyć, ale niestety przeliczyłam się, bo co usłyszałam przed długo oczekiwanym przeze mnie the endem? "Koniec części pierwszej", nosz kurna mać - to mi przyszło na myśl...Cóż obejrzę drugą część, aby tradycji stało się zadość, natomiast moją oceną na chwilę obecną jest słabiutkie 4/10, bo raczej nic mnie juz w tym filmiku nie zaskoczy. Raczej nie polecam - kolejny raz mnie niemcy zawiedli;)