Nie wiem kto taki gatunek przypisał, ale ani trochę nie jest to horror, za to są wspólne cechy z większością "horrorów":
- kiczowate dźwięki w dziwnych momentach,
- dziwne zachowania postaci,
Dziwny film, trudno go ocenić, bo w tym przypadku można zrozumieć każdą ocenę od 1 do 10. Jedyne co to trochę brzydko momentami jest to nakręcone, co dla jednych może być urokiem, a dla innych minusem.
Przecież ten film jest zajebiscie nakrecony. To że jest "brzydka" pogoda nie znaczy że jest brzydko nakręcony.
To też napisałem, że dla jednych to będzie urok, a dla innych minus. Dla mnie jest tragicznie nakręcony i nie wiem po co pogodę do tego mieszasz
Może nakręcony jest dobrze, ale co z tego? Czy na horror idzieaz, aby zachwycać się nad techniczym aspektwlem reżyserii, czy może chcesz żeby film wywołał porządane emocje? To jest dobrze nakręcony thriller, który nie trzyma w napięciu. Najlepsze w seansie tego filmu były nachosy, którymi byłem bardziej zainteresowany niż fabułą tego gatunkowego miszmaszu, w dodaktu słabo zagranego. Ale kadry, zdjęcia dobre, przyznaję. Natomiast dając filomowi 10 pokazujesz, że niczego lub prawie niczego lepszego w życiu nie oglądałeś. Twoje prawo oczywiście, ale jakoś smutno.