Kolekcjoner głów

Headless Horseman
2007
3,8 1,1 tys. ocen
3,8 10 1 1055
Kolekcjoner głów
powrót do forum filmu Kolekcjoner głów

Film ujdzie. Jest całkowicie do oglądnięcia... jednak tylko za pierwszym razem. Fabuła kiepska. Zgadzam się... przewidywalna. Gra aktorska mierna, ale do wytrzymania. Beznadziejny montaż i efekty specjalne. Na poziomie niszowatego teatrzyku. Co szokujące, widać wyraźnie jak efekty komputerowe np. zapadającego się mostu, oderwanych głów i rozwalonych ciał nie współgrają z resztą otoczenia... zatrważające jest to, iż widoczne są gołym okiem... Szok ! Klimacik jest... na poziomie w skali od 1 do 10 na 3... To i tak dużo...
Ten pomysł z tym księdzem i mieczem... żałosny... nie porywa ! Mroczna historia naszej opowieści ciągnąca się od 1806 (jeśli się nie mylę), przez jak to mi się wydaję przedstawioną na samym wstępie filmu wojnę secesyjną (1861-1865) do czasów współczesnych (2007 r.) jest dość niezła, lecz przedstawiona w sposób zbyt prosty i śmieszny w odbiorze. A tak na marginesie jedna dziewczyna została zatrudniona w tym filmie chyba po to, aby po pierwsze irytować i denerwować, a po drugie śmieszyć.
To ta z różową koszulką i różowymi kokardkami na warkoczykach (dziewczynka niczym rodem z burdelu). Jej tekst z tym, iż : "Zacięłam się przy depilacji" (pokazując dość sporą ranę na ręce) o mało mnie nie zrzucił z fotela bujanego. Takich "rarytasów" dla ducha jest jeszcze więcej, lecz szczegółów zdradzać nie będę :) Polecam ten film dla tych, którzy chcą zobaczyć jak nie powinno robić się horroru i dla tych lubiących tragikomedię na poziomie ocen szkolnych 2+... ewentualnie 3-.

ocenił(a) film na 6
MF13

Moim zdaniem film wypadł nieźle ,bohaterowie nie byli idiotami jak w większości filmów co spodobało mi się ,a do tego jeszcze ten świetny motyw z rzucaną dynią rodem ze Spider-Mana jak Hobgoblin (fan spider-mana) więc to u mnie za plusowało. Film w cale tragiczny nie był więc spokojnie można go od deski do deski zobaczyć. Jeżeli ktoś poszukuje strasznych wrażeń to takich tutaj nie znajdzie bo to typowy Slasher dla gatunku Horror