PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639250}

Koliber

Hummingbird
2013
6,6 49 tys. ocen
6,6 10 1 49245
5,1 14 krytyków
Koliber
powrót do forum filmu Koliber

Film zaskoczył mnie bardzo pozytywnie
znakomite aktorstwo zarówno Agata Buzek jak i samego Jason Statham.
Jest to dramat nieprzeciętny i wielopłaszczyznowy.
Prawdziwa uczta kinomaniaka polecam.

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 2
wildecard

Chyba oglądaliśmy inny film bądź w innym kinie. Gra Jansona poniżej jego możliwości, Buzek ... może się komuś narażę ale tragiczna. Przerysowana grubą kreską, postać oparta na stereotypach o Polakach doskonale się upodobniła wręcz wsiąkła w kiepski scenariusz. Tenże właśnie jest odpowiedzialny za niski poziom ale ara aktorów mu w tym pomogła.
Stracone minuty. Wiem że nigdy nie wróce do tego wybitnego dzieła. Cieszę się, że bywamy na innych ucztach w ten sposób dla każdego trafi coś dobrego.

ocenił(a) film na 9
Garniec_Pieprzu

Film odwołuje się bezpośrednio do wrażliwości widza,jak wiadomo każdy ma inna.Ja widzę ten film empatycznie, ty piszesz o tym co ci się nie podobało,zapominając o tym co tak naprawdę było w nim ważne.
Czy stracone minuty? na pewno nie dla mnie,przynajmniej nie jestem cyniczny.

ocenił(a) film na 2
wildecard

:) są gusta i guściki...
Film nie powalił jury żadnego konkursu, nie został nawet nigdzie zgłoszony... vox populi też nie za łaskawe... 6,5 pkt z tego śmie twierdzić ze sporo pkt sam Janson zdobył.... Więc to trochę na wyrost szukać w nim warstw...kiedy jest plaski jak planeta za czasów średniowiecza...
Jeśli cynizmem jest rozróżnienie filmu dobrego od kiepskiego - owszem jestem cynikiem.
P.S.
Czy w żaden sposób nie pozwiązujecie obsady głównej roli kobiecej z osobą jej ojca i funkcja jaką sprawuje?
Dlaczego polskie aktorki graja tylko role ograniczonych polek? A aktorzy tępych roboli ...? Przepraszam sierżant Kowalski z Madagaskaru ...

ocenił(a) film na 9
Garniec_Pieprzu

szkoda mi czasu na rozmowę z tobą.

ocenił(a) film na 2
wildecard

to też argument ;)

ocenił(a) film na 8
wildecard

Nie ma co z takim gadać dla niego film ma albo 10/10 albo 1/10 w porywach 4. Skoro głos ludu daje 6,3 za komedie "Kto pierwszy ten lepszy" a Ty 10/10 (hahahahahaha) to o czym to świadczy bo już się pogubiłem? Tam 6.3 Ty 10 , tu 6.5 Ty 2? Sam sobie zaprzeczasz tą nędzną namiastką argumentów ;)

użytkownik usunięty
wildecard

Mnie również zaskoczył. Choreografia/montaż scen walk z udziałem Stathama robią wrażenie mimo, że nie było ich za dużo. Moim zdaniem, pod tym względem coraz lepsze ma te filmy.
Największy -, [SPOILER!] uśmiercenie Isabel :/ i to tak wcześnie... wpadła mi w oko dziewczyna z kartonu ;> http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTU3OTA0MTczMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTM1MjU0OQ @@._V1._SX640_SY444_.jpg , nie spodziewałem się tak krótkiego epizodu... ona miała to coś. Sądziłem, że po uprowadzeniu jej przez zbirów akcja potoczy się inaczej ale cóż... tak miało być. ;]
Ogólnie film nie najgorszy. Warto zobaczyć.

ocenił(a) film na 9
wildecard

W 100% SIE ZGODZE W TYM CO NAPISALES/LAS A OD SIEBIE MAM PYTANKO: powiedz mi czy POLSCY DYSTRYBUTORZY KINOWI i MINISTERSTWO KULTURY sa normalni? Bo jak mozna nie wpuscic do kin filmu z tak znanym aktorem i z tak dluga i zlozona rola polskiej aktorki? Przeciez tak niewiele polskich aktorek dostaje tak dlugie role u boku GWIAZDY...