Koszmar minionego lata

I Know What You Did Last Summer
1997
6,1 53 tys. ocen
6,1 10 1 52540
4,8 22 krytyków
Koszmar minionego lata
powrót do forum filmu Koszmar minionego lata

Nie wiem jakie horrory oglądały osoby, które twierdzą, że ten oto film jest świetny cudowny, ale szczerze współczuję.

ocenił(a) film na 10
davilucz

Ojjojoj. Ja nie oglądam horrorów a ten film jest straszny i niekrwawy a w swej konwencji świetny. Mi się podobał może dlatego że nie jestem maniakiem horrorów. Co n znaczy że możesz innych obrażać. Świadczy to tylko o twoim niskim poziomie.

ocenił(a) film na 10
davilucz

mi tam się bardzo podobał ten horror

ocenił(a) film na 3
davilucz

W tematyce horrorów polecam The Shining, Shutter ( Tajlandia), Opowieść o dwóch siostrach. Obejrzyjcie, może zmienicie zdanie. Pozdro

ocenił(a) film na 10
davilucz

Super super. Ja może nie chce. Obejrzałem ten film okazyjnie i nie namawiaj nas bo zzdania możemy wcale nie zmienić/

użytkownik usunięty
davilucz

A kulturalniej wypowiedzieć się nie możesz? Widziałam już całe mnóstwo horrorów - oto spis: http://horror-buffy1977.blogspot.com/p/ocenialnia-horrorow.html

I uważam, że w swoim podgatunku (teen-slasher) "Koszmar minionego lata" jest bardzo dobry. Przypominam, że nie można zestawiać tego filmu z "Lśnieniem", czy "Shutter", bo owe filmy reprezentują kompletnie odmienny nurt horroru.

ocenił(a) film na 10

Bardzo mądra wypowiedź.

użytkownik usunięty
davilucz

Mocna opinia ale trudno się nie zgodzić. Bardzo słaby, pełen absurdów, bardziej śmieszny niż absorbujący.

ocenił(a) film na 1
davilucz

O gustach się nie dyskutuje .Jednym podchodzi koleś z hakiem w pogoni za bandą nastolatków.Osobiście dawno nie przeżyłem takiego zawodu .Koleżanka mi to coś zareklamowała więc leciało w tv to co mam do stracenia oprócz czasu.Film powstał po krzyku który poziom trzymał .Tu naprawdę scena za sceną żal wylewał się z ekranu.Nie powiem ze aktorzy jakoś strasznie grali ale ich przesadzone reakcje i niektóre poczynania przyprawiają o mdłości.Scena w której kapitan hak zostaje uderzony w twarz metalowym bloczkiem o wadze w przybliżeniu 3 4 kilo i nie ma nawet siniaka.Albo zaraz potem .Człowiek wprawdzie z urwaną dłonią wpada do wody a policjant od razu zakłada że znajdą zwłoki.Zwłoki oraz żywe kraby wypełniające bagażnik jednej z głównych bohaterek znikają w kilkanaście minut bez śladu w biały dzień zero śladów po takiej zawartości .Szkoda że zapachu do auta nie powiesił .

użytkownik usunięty
terron

też to zauważyłeś xD z bloczkiem i krabami ^^
Do listy absurdów dochodzi jak on wlazł do sklepu siostry tej miss i dlaczego szedł szybciej niż ona biegła...
I jak mu się nie nudziło jak całą noc spędził w jej szafie XD

ocenił(a) film na 1

Nudziło nie nudziło to jeszcze było spoko bo pokazywało jaki stopień uszkodzenia ma mózgu.Ten spacer podczas mordu też mnie dobijał.To taka gra w kotka i myszkę chyba miała być.

ocenił(a) film na 3
davilucz

Cieszę się, że jest grupa osób, która się ze mną zgadza. Na szczęście filmweb nie został jeszcze opanowany w całości przez pokemony z gimnazjum;)

davilucz

Naprawdę masz taki problem z tym, że ten film mógł się komuś podobać i nie masz innego argumentu niż pokemony? Zdziwiłbyś się ile dorosłych osób go ogląda za każdym razem, gdy jest w TV. Może mniej jadu i zaczepek, bo raczej to się kojarzy z gimgównami. :)

użytkownik usunięty
gigus25

W sumie szkoda się z @davilucz nie zgodzić ale rzeczywiście trochę za agresywnie.

Ja rozumiem, że film jest kiczowaty, ale niech każdy ogląda to co chce. Chyba tak będzie najlepiej.

ocenił(a) film na 10
davilucz

Jesteś chyba zakompleksionym paranoikiem który zrównuje wszystkich w jedną grupę a sam uważa się za ideał.

davilucz

emilio97 hola hola... bez nerwów, to tylko film.

zgadzam się z autorem wpisu. nie podobał mi się. KAŻDY MA WŁASNY GUST!
denny, puste dialogi, głupota nastolatków, piski, krzyki, uciekanie dokądkolwiek, film zamiast mnie przestraszyć, to rozśmieszył

udała się parodia w Strasznym filmie :D

beciami

aha davidlucz Ty tez moglbys juz zluzowac z tą krytyka wzgledem osob, ktore lubia ten rodzaj filmu ;PP
zgadzam się, że to jest inny gatunek, o nastolatkach
wiec nie spodziewalabym sie czegos ambitnego

parę momentów było niezłych i strasznych, zaś film troszkę trzyma w napięciu ;pp ale dla mnie średni

davilucz

film ssie niczym napalona blondyna w zamkniętym pokoju z pięcioma równie napalonymi facetami .
Film bardzo przewidywalny , nie straszny , fabuła na poziomie depresji , tandetne aktorstwo ... ach szkoda mi klawiatury bo mógłbym tak wymieniać bez końca ...