Nie wiem jakie horrory oglądały osoby, które twierdzą, że ten oto film jest świetny cudowny, ale szczerze współczuję.
Ojjojoj. Ja nie oglądam horrorów a ten film jest straszny i niekrwawy a w swej konwencji świetny. Mi się podobał może dlatego że nie jestem maniakiem horrorów. Co n znaczy że możesz innych obrażać. Świadczy to tylko o twoim niskim poziomie.
W tematyce horrorów polecam The Shining, Shutter ( Tajlandia), Opowieść o dwóch siostrach. Obejrzyjcie, może zmienicie zdanie. Pozdro
Super super. Ja może nie chce. Obejrzałem ten film okazyjnie i nie namawiaj nas bo zzdania możemy wcale nie zmienić/
A kulturalniej wypowiedzieć się nie możesz? Widziałam już całe mnóstwo horrorów - oto spis: http://horror-buffy1977.blogspot.com/p/ocenialnia-horrorow.html
I uważam, że w swoim podgatunku (teen-slasher) "Koszmar minionego lata" jest bardzo dobry. Przypominam, że nie można zestawiać tego filmu z "Lśnieniem", czy "Shutter", bo owe filmy reprezentują kompletnie odmienny nurt horroru.
Mocna opinia ale trudno się nie zgodzić. Bardzo słaby, pełen absurdów, bardziej śmieszny niż absorbujący.
O gustach się nie dyskutuje .Jednym podchodzi koleś z hakiem w pogoni za bandą nastolatków.Osobiście dawno nie przeżyłem takiego zawodu .Koleżanka mi to coś zareklamowała więc leciało w tv to co mam do stracenia oprócz czasu.Film powstał po krzyku który poziom trzymał .Tu naprawdę scena za sceną żal wylewał się z ekranu.Nie powiem ze aktorzy jakoś strasznie grali ale ich przesadzone reakcje i niektóre poczynania przyprawiają o mdłości.Scena w której kapitan hak zostaje uderzony w twarz metalowym bloczkiem o wadze w przybliżeniu 3 4 kilo i nie ma nawet siniaka.Albo zaraz potem .Człowiek wprawdzie z urwaną dłonią wpada do wody a policjant od razu zakłada że znajdą zwłoki.Zwłoki oraz żywe kraby wypełniające bagażnik jednej z głównych bohaterek znikają w kilkanaście minut bez śladu w biały dzień zero śladów po takiej zawartości .Szkoda że zapachu do auta nie powiesił .
też to zauważyłeś xD z bloczkiem i krabami ^^
Do listy absurdów dochodzi jak on wlazł do sklepu siostry tej miss i dlaczego szedł szybciej niż ona biegła...
I jak mu się nie nudziło jak całą noc spędził w jej szafie XD
Nudziło nie nudziło to jeszcze było spoko bo pokazywało jaki stopień uszkodzenia ma mózgu.Ten spacer podczas mordu też mnie dobijał.To taka gra w kotka i myszkę chyba miała być.
Cieszę się, że jest grupa osób, która się ze mną zgadza. Na szczęście filmweb nie został jeszcze opanowany w całości przez pokemony z gimnazjum;)
Naprawdę masz taki problem z tym, że ten film mógł się komuś podobać i nie masz innego argumentu niż pokemony? Zdziwiłbyś się ile dorosłych osób go ogląda za każdym razem, gdy jest w TV. Może mniej jadu i zaczepek, bo raczej to się kojarzy z gimgównami. :)
W sumie szkoda się z @davilucz nie zgodzić ale rzeczywiście trochę za agresywnie.
Jesteś chyba zakompleksionym paranoikiem który zrównuje wszystkich w jedną grupę a sam uważa się za ideał.
emilio97 hola hola... bez nerwów, to tylko film.
zgadzam się z autorem wpisu. nie podobał mi się. KAŻDY MA WŁASNY GUST!
denny, puste dialogi, głupota nastolatków, piski, krzyki, uciekanie dokądkolwiek, film zamiast mnie przestraszyć, to rozśmieszył
udała się parodia w Strasznym filmie :D
aha davidlucz Ty tez moglbys juz zluzowac z tą krytyka wzgledem osob, ktore lubia ten rodzaj filmu ;PP
zgadzam się, że to jest inny gatunek, o nastolatkach
wiec nie spodziewalabym sie czegos ambitnego
parę momentów było niezłych i strasznych, zaś film troszkę trzyma w napięciu ;pp ale dla mnie średni