Koszmar minionego lata

I Know What You Did Last Summer
1997
6,1 53 tys. ocen
6,1 10 1 52538
4,8 22 krytyków
Koszmar minionego lata
powrót do forum filmu Koszmar minionego lata

Wec Craven należy nie wątpliwie do tych twórców, którzy wnieśli nowy pomysł i świeżość do kina. I jak to w takich przypadkach bywa - niemal od razy znaleźli się następcy, którzy chcieli tanim kosztem uzyskać ten sam wynik co Wes. Panowie, tak się nie da. Najlepszym przykładem na to jest "Koszmar minionego lata". Bazowana na pomyśle Cravena nawet się nie umywa do "Krzyku". Mało interesująca historia i całkowity brak polotu. Naciągany finish i po filmie. Oprócz kilku ciosów hakiem nic nie zasługuje w tym filmie na uwagę. No może ładne (czyt. głupie) panie, które na szczęście i tak nie ujdą cało.

użytkownik usunięty
Pumex3

No cóż..
twierdzisz, że Craven "Krzykiem" zainicjował nowy tręd w filmach grozy. A oglądałeś "Halloween" czy "Piątek 13-tego",co? Jeżeli oglądałeś to poiwnieneś wiedzieć, że on tylko przypomniał styl, który był już doskonale znany, czyli odgrzebał stary pomysł. I wytłumacz mi bo ja tego nie rozumiem w czym ten cały "Krzyk" jest lepszy od "Koszmaru...".

ocenił(a) film na 10

też chciałbym to wiedzieć.. bo mnie osobiście krzyk się podobał.. ale tylko podobał.. najbardziej sam początek Drew biegająca po domu z zabujcą..;) jednak film zupełnie zwyczajny , nie wywołał u mnie tyle emocji i zachwytu co Koszmar Minionego Lata:)