Koszmar minionego lata

I Know What You Did Last Summer
1997
6,1 53 tys. ocen
6,1 10 1 52540
4,8 22 krytyków
Koszmar minionego lata
powrót do forum filmu Koszmar minionego lata

jest dzisiaj na Polsacie i się zastanawiam, ocene ma niezłą więc chyba niezły horrorek.

Johny999

Poza tym o tej samej porze jest horror Pozwól mi wejść na Ale Kino więc mam dylemat który film zobaczyć.

Johny999

ja też nie widziałam tego filmu, ale między tymi dwoma wybieram zdecydowanie koszmar minionego lata:)

adgam

ja też ;)

użytkownik usunięty
adgam

Ja też będę oglądać, ciekawi mnie jak się zaprezentowała Sarah Michelle Gellar.

ocenił(a) film na 8

to była jedna z jej najbarziej intrygujących ról :)

Johny999

lepszym wyborem będzie "Pozwól mi wejść "

diabol44

A są osoby które oglądały i ten i ten film? Bo ocenami to się nie ma co sugerować. Zawsze chciałam oglądnąć "Koszmar minionego lata" , ale ten drugi tez może być dobry.. :)

ocenił(a) film na 9
Johny999

ja oglądne , widziałem go już wiele razy ale chętnie do niego wracam

bodzio2701

ja polecam ; )
hehe uwielbiam ten film ; D ze względu na ukochanych aktorów :D

ocenił(a) film na 6
Ladybaby

po "koszmarze" leci requiem dla snu, ten film jest 100 razy lepszy od "koszmaru", no przynajmniej ja takie filmy uwielbiam ;D polecam.
Poza tym, na Polsacie filmy oglądam z ostateczności, reklamy psują cały film. Ten kanał nadaje reklamy, a w międzyczasie jest przerwa na film.

użytkownik usunięty
adiostr

No dokładnie, z tymi reklamami to masz 100% racje a to "Requiem dla snu" też taki znany film i dużo się o nim mówi a ja go nie oglądałam więc też pewnie oglądne, no o ile "Koszmar minionego lata" mnie nie zanudzi i nie zasnę heh...

ocenił(a) film na 6

no to mocna kawusia ;D

ocenił(a) film na 8
adiostr

Jak można porównywać Requiem do Koszmaru przecież to dwa absolutnie inne gatunki filmowe - Koszmar to jest kino rozrywkowe a nie umoralniające - osobiście większą frajdę miałem z obejrzenia Koszmaru, aczkolwiek również uważam, że Requiem jest filmem dobrym, lecz ja nie lubie klimatu narkotyków w filmach.

ocenił(a) film na 6
faziee

@faziee
po prostu stwierdzam ze film jest ciekawszy. Nie robie jakiegos gruntownego porównania. Requiem wywarł na mnie większe wrażenie, ot co

Ladybaby

Film po 40 minutach jest poniżej oczekiwań. Zobaczymy jak będzie dalej...

ocenił(a) film na 3
Kacper_1984

zgadzam się.. spodziewałam się czegoś bardziej porywającego.. no ale niestety..

użytkownik usunięty
TheMovieEater

Nawet fajny filmik i co najważniejsze nie zasnęłam i obeszło się bez kawy... ;p

hahahha. ten film to shit.

użytkownik usunięty
Johny999

eee, nie polecam ;p
nie obejrzałam całego bo mnie znudził. nie był straszny i nie trzymał w napięciu, a wg mnie takie cechy powinien mieć dobry horror. Dodam też, że jak dla mnie wszystkie zdarzenia były bardzo przewidywalne.

ocenił(a) film na 3
Johny999

ten film to katastrofa! totalny brak orginalności,napięcia,tylko aktorzy są ok w całym tym kiepskim przedsięwzięciu. "pozwól mi wejść" nie oglądałam,ale "koszmar..." to strata czasu tak czy iaczej

ocenił(a) film na 4
Shrodis

Zgadzam się . Nie rozumiem jak można się czegoś przestraszyc na tym filmie ...

ocenił(a) film na 8
Natkaaa

Nie chodzi o strach, ale o rozrywkę i wizerunek całości.
Bardzo dobry slasher, wzór dla wielu innych filmów w tej konwencji.
Dziwię się, że niektórzy porównują go z takim shitem jak Krzyk.
To, że Koszmar Minionego Lata jest o młodzieży, nie znaczy że jest DLA młodzieży.
Świetne aktorstwo, klimat, umiejscowienie i ścieżka dźwiękowa.
Z pewnością ten film jest co najmniej o dwie klasy niż cały cykl Oszukać Przeznaczenie (2 części dałaś 8 czyż nie?)
P.S. Jennifer Love Hewitt stoi niby wyżej w ocenie niż Sarah Gellar, ale przy konfrontacji z tą blondynką, uroda Hewitt blednie (a nie jestem fanem Buffy).