PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630944}
5,3 22  oceny
5,3 10 1 22
Kotori tachi no inai hanazono
powrót do forum filmu Kotori tachi no inai hanazono

"A garden without birds" opowiada o grupce znajomych, którzy wraz z zaproszoną dominą oraz uległym (sub), urządzają imprezę w eleganckim pokoju hotelowym. Po zażyciu narkotyków zabawa wymyka się spod kontroli zamieniając się w krwawą jatkę.

Ten trwający zaledwie 22 minuty film to psychodeliczna jazda bez trzymanki. Postacie okaleczają się i giną jedna po drugiej. Wszystko okraszone jest muzyką klasyczną dodającą temu osobliwemu dziełu bajkowego klimatu, kontrastującego z orgią przemocy pokazaną na ekranie. Smaczku dodają także psychodeliczne sceny dziejące się w wyobraźni bohaterów. Dostajemy tu sporo gore, choć na koneserach/weteranach gatunku zapewne nie zrobi ono wielkiego wrażenia. Ja jednak w pełni dałam się porwać odrealnionemu i krwawemu urokowi obrazu żałując, że trwał tak krótko.

ocenił(a) film na 7
szerry

Film jest całkiem niezły. Może nie ma takiej siły rażenia jak trzy pierwsze części serii "All Night Long", pierwsza część "Evil Dead Trap", "Naked Blood" czy niektóre części "Guinea Pig", ale efekty gore są nieźle wykonane. :-)

khanate

Nie ma, ale za to nadrabia fajnym, psychodelicznym klimatem i to mnie w nim zauroczyło, nawet jeśli nie jest szczególnie odkrywcze. :-)