PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=193505}

Kowboje i obcy

Cowboys & Aliens
2011
5,6 61 tys. ocen
5,6 10 1 60992
5,0 33 krytyków
Kowboje i obcy
powrót do forum filmu Kowboje i obcy

Ujdzie w tłoku

ocenił(a) film na 3

Efekty fajne, brak fabuły jak w Avatarze. Jeden plus - niezła obsada.

ocenił(a) film na 4
Quak79

Ty chyba nie zrozumiałeś przesłania w Avatarze.....masakra...

ocenił(a) film na 3
Roman23_filmweb

powtórzę - Avatar to dno - nie mówię o przesłaniu, tylko fabule. Typowy film dzisiejszego "Shit is good in Hollywood". Troche fajnych efektów wizualnych, brak fabuły i się sprzedaje jak ciepłe pączki. Chcesz obejżeć film z fabułą i bez efekciarstwa? "12 gniewnych ludzi" - polecam. Zobaczysz, co to film!

ocenił(a) film na 4
Quak79

Ok.Na pewno obejrzę.

ocenił(a) film na 5
Quak79

Powiedz mi czego ty oczekiwałeś po filmie SF, mówie tu o Avatarze jak i o Obcych... W filmie SF przodują zawsze ale to zawsze efekty specjalne na pierwszym planie potem jest fabuła, a co do Avatara to bardzo mi się podobał i mówię tu o fabule teraz, przyjemna, dla prostego widza, żadnych słownych algorytmów, prosty i przyjemny film dla prostego widza tyle w temacie... gdybym miał ochotę to oglądnął bym dramat psychologiczny, jest ambitne kino dla bardizej wymagających i mniej ambitne filmidła tak to już jest... NIektóre filmy są nastawione na efekciarstwo inne nie, ponieważ nie pozwala im na to kategoria, z dramatu nie zrobisz filmu akcji a z SF dramatu psychologicznego, takie jest moje skromne zdanie...

ocenił(a) film na 3
WujekChu1ek

A widziałeś Diunę? Ale starą ze Stingiem. I pełnometrażową (trwa jakieś kilka godzin coś koło 6 - wersja kinowa 2:15h). Albo odnieś swoją wypowiedź do Star Wars - epizody od 4 dalej. Efekciarstwo? Jasne! Fabuła? Jasne!

ocenił(a) film na 5
Quak79

W SW owszem efekciarko jak na tamte czasy oczywiście.... widziałem diunę także.... I nie próbuj mi wmówić w jakąś super ambitną fabułe gwiezdnych wojen bo cię ludzie jeszcze wyśmieją... Owszem uwielbiam gwiezdne wojny ale także fabularnie nie porywa jak to w SF bywa... Ostatnio dość ambitną fabułe widziałem w District 9...
pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
Quak79

Całkowicie się zgadzam. Oczywiście co do "Kowboje i obcy" bo Avatara kocham między innymi za wspaniałą fabułę.

GodAs

Moim zdaniem film do obejrzenia koniecznie, ale tylko raz. Teraz leci na npremium więc jest dostęp do niego. Ogólnie za mocną obsadę daję 6/10.