PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195939}

Królestwo

The Kingdom
2007
7,3 46 tys. ocen
7,3 10 1 45556
6,6 20 krytyków
Królestwo
powrót do forum filmu Królestwo

jestem świeżo po obejrzeniu filmu i powiem ze spodziewałem sie po nim dużo więcej szczególnie początek troszke naciągany i nudnawy jak dla mnie ze względu na późną porę oglądało mi sie nie zbyt dobrze ciekawe ujęcia i motywy 1 osobowej kamery że tak to nazwę i naprawde genialna końcówka to jednak troszkę za mało na 8 lub 9 do tego objechane już tragiczne zakończenie w którym ginie jeden z gł bohaterów aby film pozostał na dłużej w pamięci ale i tak za rok nie będziemy pamiętać o czym był bo jest o wiele więcej lepszych wojennych produkcji chociaż jak na rok 2007 to i tak jest niezłe kino ale mnie nie zachwyciło tak jak reszty dla mnie to był schemat który sie powielał tylko przeniesiony w inne rejony i nieco inne realia

Mati_cmg

Jak dla mnie to nie uważam zeby był to film wojenny..co prawda jest w nim dużo akcji ale nazywanie go filmem wojennym jest mocno naciągane. Zgadzam się że schemat ten był już niejednokrotnie powielany..ale właśnie przeniesiony w tamte rejony sprawia ze jest "inny" ..poznajesz kulture i tradycje narodu który rzadko widzisz na filmach. Scena samobójcza po prsotu wprawiła mnie w osłupienie..mówie o początku filmu gdzie jeden z zamachowców wysadził się w powietrze. Wiadomo że teraz z miesiąca na miesiąc produkcje kilmatu arabskiego będą częste ponieważ terroryzm się szerzy..Toteż stiwerdze że na dzień dzisiejszy jest to coś nowego i niekonwencjonalnego...Koncówka typu Rambo mnie jedynie rozbawiła :P...a film zrobił na mnie ogólme kolosalne wrażenie...pozdro