PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195939}

Królestwo

The Kingdom
2007
7,3 46 tys. ocen
7,3 10 1 45556
6,6 20 krytyków
Królestwo
powrót do forum filmu Królestwo

Jak ktoś wcześnie ujął - wiecznie zapłakana agentka, wiecznie dobrotliwy Foxx i podstarzały cwaniaczek. Gra aktorów i fabuła jak w kinie klasy B, ujęcia chaotyczne na siłe próbujące nadac intensywnie sensacyjny posmak scenom akcji, tandetne strzelaniny gdzie 3 amerykanow - baba, murzyn i dziadek sa ostrzeliwani ze wszystkich stron wyrzutniami rakiet i bronia maszynowa a mimo to bez 1 rany eliminuja po kolei 30 arabow. Do tego mierne sztampowe przemadrzalo-cwaniackie dialogi... w pewnych chwilach film silil się na jakąś głębię w tak nieudolny sposob ze az budził zażenowanie. Oglądałem bez ani jednego momentu zaciekawienia czy bycia pod wrażeniem czegokolwiek.

ocenił(a) film na 5
lookaspoland

jak wyzej, strata czasu i tyle

użytkownik usunięty
lookaspoland

Nie znacie się chyba zbytnio ;]

ocenił(a) film na 3
lookaspoland

"3 amerykanow - baba, murzyn i dziadek sa ostrzeliwani ze wszystkich stron wyrzutniami rakiet i bronia maszynowa a mimo to bez 1 rany eliminuja po kolei 30 arabow. "
tylko to mi się kojarzy z tym filmem, słabizna 3/10

ocenił(a) film na 3
piro777

Jeżeli ktoś wierzy w takie bajki niech sobie "pogra" w painballa np w lesie, tam sie ginie raz na 5 min lub częściej ...

ocenił(a) film na 8
piro777

To jesteś marny w paintballa.
Prawdziwy żołnierz może zginąć TYLKO RAZ!!!

ocenił(a) film na 8
piro777

tylko że ta baba, murzyn i dziadzio to świetnie wyszkoleni agenci, a ci wyeliminowani arabowie w liczbie 30 to grupa przypadkowych lub prawie przypadkowych ludzi, którzy zostali wyszkoleni w sposób bez porównania gorszy... 10 amatorów na jednego takiego agenta to nie jest dużo... Co do filmu - typowy film akcji, który przypadł mi do gustu.

lookaspoland

Chyba nie widziałeś filmu klasy B!!!

ocenił(a) film na 4
lookaspoland

cieniutki film

ocenił(a) film na 8
lookaspoland

Hmmm, mam mały problem. Nie za bardzo wiem co my tu oceniamy. Jeżeli Królestwo jest słabym kinem akcji, to dajcie przykłady takiego może nawet nie za 9 czy 10 ale takie dobre 7. Bo przy mojej właśnie ocenie na 7 to mam trochę znaków zapytania.