PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195939}

Królestwo

The Kingdom
2007
7,3 46 tys. ocen
7,3 10 1 45556
6,6 20 krytyków
Królestwo
powrót do forum filmu Królestwo

gdybym miała opisać po krótce co zobaczyłam to byłoby to mniej wiecej tak: grupka cwaniakich amerykańskich pseudoekspertów ląduje w objętym wojną obszarem arabii saudyjskiej, po to tylko żeby zginęło przez nich mnóstwo ludzi a oni sami mogli przez 1,5 h próbować popadać w coraz to gorsze tarapaty. Jezeli ktoś jest uczulony na amerykański poziom inteligencji, nie polecam bo film staje się momentami nie do zniesienia. daje 2 bo efekty były całkiem w porządku i rola komendanta policji również przypadła mi do gustu, reszta natomiast jest dla mnie zupełnym nieporozumieniem. 2 czesc tego filmu mogłaby powstać pod warunkiem, ze wreszcie ktoś by ich za te durne teksty i brak wyobraźni wszystkich na starcie powystrzelał.

ocenił(a) film na 8
sickgirlPL

Zastanawiam się z kąt określenie pseudoagentów? To jacy są ci prawdziwi? Nikt przecież nie zna przyszłości, z kąt mogli wiedzieć że zginą ludzie przez ich przyjazd. O co ci chodzi z tym "...próbować popadać..."; chyba nie rozumiem. Nie rozumiem też ostatniego zdania a dokładnie "...te durne teksty i brak wyobraźni..."

AnthonyCole

Dużo nie rozumiesz wiec po prostu zobacz film (jeśli musisz, ale przestrzegam, żę nie warto). Jeżeli już to zrobiłeś i nadal nie rozumiesz to nie dobrze. Można się nie zgadzać ale rozumieć już należy. Nie widzę słowa pseudoagenci w mojej wypowiedzi. Ten film to bezsensowne, śmieszne z punktu logiki, dno. Nie będę się nad nim pochylać bo opinie napisałam 2 lata temu pod wpływem zażenowania po jego obejrzeniu. pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
sickgirlPL

Sorry za pseudoagentów napisałeś pseudoekspertów
próbować popadać w coraz większe tarapaty - to brzmi trochę głupio, jak można próbować popadać w tarapaty
Napisałem że nie rozumiem bo nie widzę w nich nic złego ("...te durne teksty i brak wyobraźni...")
Jeśli nie chcesz odpisywać to tego nie rób, dawno to widziałeś i możesz nie pamiętać.
spoko :)

ocenił(a) film na 7
AnthonyCole

No koleś napisał tak jakby był bogiem bądź człowiekiem idealnym i wiedziałby kiedy zginie,kto zginie,co pójdzie źle itd. no po prostu wszechmogący koleś ;).

AnthonyCole

Jak to z kąt? Pszeciesz wiadomo, rze z tąt...;-)

ocenił(a) film na 3
sickgirlPL

Popieram,ja dałem 3 za ten surowy obraz islamu.

sickgirlPL

Popieram w 100%...Straszny film !

ocenił(a) film na 3
sickgirlPL

Trafny komentarz szkoda ze nie przeczytalem wczesniej

sickgirlPL

'' grupka cwaniakich amerykańskich pseudoekspertów ląduje w objętym wojną obszarem arabii saudyjskiej''

WTF? Wiesz Ty co w ogóle się na świecie dzieje? Jaka wojna???

ocenił(a) film na 8
sickgirlPL

Co tu dużo pisać. Twój nick oddaje w 100 % twój stan umysłowy. Nawet nie wiesz co oglądasz a się wypowiadasz...
Film dobry i godny polecenia. Nie bije od niego sztucznością, tak jak od większości produkcji zachaczających o islam