PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659015}

Królowie lata

The Kings of Summer
2013
6,7 39 tys. ocen
6,7 10 1 39428
7,1 34 krytyków
Królowie lata
powrót do forum filmu Królowie lata

Magiczny, uroczy, przekazuje dobre wartości takie jak przyjaźń, wybaczanie, poświęcenie, poszukiwanie własnej tożsamości czy dążenie do wolności. Piękne zdjęcia, gra aktorska na
wysokim poziomie, ukłony dla aktora który zagrał Biaggio :) zabawny, lekki, podnoszący na duchu, polecam!

heartuboo

Przyjażń przyjaźnią, ale zawsze dziewczyna jest ponad to. Samo życie.

ocenił(a) film na 7
treborek

Nieprawda, na końcu widać już, że się pogodzili ;)

ocenił(a) film na 8
heartuboo

Dla mnie prawda jest po części w obu wypowiedziach.

Fakt, na końcu widzieliśmy jak chłopacy wygłupiają się w "kumpelskim" stylu, ale moim zdaniem trochę goryczy zostało, przynajmniej jeszcze w momencie, gdy film się kończył. W scenie w szpitalu, gdy spotkali się po raz pierwszy od długiego czasu, było widać, że nie czują się ze sobą jeszcze tak swobodnie, jak wcześniej, nim dziewczyna weszła pomiędzy nich. Ja odniosłam wrażenie, że to - owszem - wstyd, skrępowanie, ale jednak i trochę uraza. Każdy po sobie pewnie wie, że nie tak łatwo odpuścić uczucia wobec drugiej osoby ; ). Niemniej, wierzę, że przyjaźń może być tą wartością, która potrafi być "ponad". Zwłaszcza, że wiele związków się rozpada, a w dodatku bohaterowie to nastolatkowie, więc ciężko stwierdzić czy to była dla któregokolwiek "ta jedyna" ; ). Swoją drogą, bardzo dojrzałe podejście - taki kompromis : ).

ocenił(a) film na 7
MademoiselleDrama

Hmm, ten film uświadomił mi że przegrałem życie. Ku***, po co ja to oglądałem.