PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659015}

Królowie lata

The Kings of Summer
2013
6,7 39 tys. ocen
6,7 10 1 39426
7,1 34 krytyków
Królowie lata
powrót do forum filmu Królowie lata

nie dałem rady, to miała być komedia....nuda jak na polskim filmie

ocenił(a) film na 8
swota

Tak usnąlem, ale była 2 w nocy.
Film bardzo przyjemny.

ocenił(a) film na 4
Nashael

ale to była na pewno komedia?

ocenił(a) film na 8
swota

Chodziłeś na polski?
Jeśli tak to wiesz że DRAMAT dzieli się na Komedię i Tragedię...

Musisz się przestawić na trochę wyższy lvl i zrozumieć że komedia niekoniecznie musi cie rozśmieszać. Wystarczy, że będzie to lekki film cechujący się komizmem (patrz postacie rodziców) i o szczęśliwym zakończeniu.

ocenił(a) film na 7
Nashael

Gatunki filmowe nijak się mają do gatunków literackich.

Zaś wieczna walka " ale to miałaby komedia!" będzie wciąż trwać, bo ludzie nie używają mózgu.

ocenił(a) film na 8
imjustakid

Literackich jak literackich. Dramat powstał na greckiej scenie.
Gatunki te mają bardzo dużo wspólnego i pewnie dlatego też ten film jest otagowany jako komedia.
Co do tej walki, to popieram cię w 100% bo każdy kij ma 2 końce.

ocenił(a) film na 4
Nashael

haha rozbawiłeś mnie
dzięki takim ludkom jest weselej na świecie i nie muszę oglądać komedii

ocenił(a) film na 8
swota

Komedia, nie komedia... To był film. Aż takie ma znaczenie, jaką ktoś mu nadał etykietkę w postaci przypisania gatunku?

ocenił(a) film na 7
swota

Przecież to film dla nastolatków, więc nie wiem czego spodziewały się dinozaury.
Za to klimat, muzyka, zdjęcia i montaż doceni i koneser...

ocenił(a) film na 7
swota

hhhmmm ten film by nominowany do glownej nagrody na festiwalu w sundanse w kategorii najlepszy dramat wiec jak sie spodziewaliscie komedii typu american pie no to sorry

ocenił(a) film na 4
Michal17

american pie i inne tego typu filmy - oglądałem najdłużej kilkanaście minut każdego, spodziewałem się raczej "normalnej" komedii czytaj bez pierdzenia, fekaliów itp., moim zdaniem to dramat, którego bym nie oglądał bo nie lubię tego typu filmów ale napisane było jak byk komedia

ocenił(a) film na 7
swota

Komediowe są tu dwie postacie. Baggio czy jak mu tam i postać głównego bohatera. Sam klimat filmu mimo niby poważnego tematu jest dość utrzymany w komediowym tonie (dodajmy rodziców tego większego). ; ) Więc to jest komedio dramat pełną gębą.

ocenił(a) film na 6
swota

nuda